Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο με ισχυρές καταιγίδες, ποιες περιοχές επηρεάζονται το επόμενο διήμερο

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο με ισχυρές καταιγίδες, ποιες περιοχές επηρεάζονται το επόμενο διήμερο

👉Χαλάει απότομα ο καιρός ξανά από αύριο, Παρασκευή, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η ΕΜΥ προχώρησε σε ανάλυση της καιρικής κατάστασης, κάνοντας λόγο για διαδοχικές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο και θα επηρεάσουν τη χώρα μας, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι περισσότερα και τοπικά έντονα κυρίως στα δυτικά τμήματα (Ιόνιο και δυτικά Ηπειρωτικά) καθώς και στα βορειοανατολικά (ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο και νοτιοανατολικά).
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία.

Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.


Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Παρακολουθήστε στον χάρτη του weather.us που ακολουθεί την πορεία των έντονων βροχοπτώσεων στη χώρα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής


Οι βροχές συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές της χώρας και το πρωί του Σαββάτου

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν εκ νέου τη χώρα. Σήμερα, Πέμπτη οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Ο καιρός στην Αττική θα είναι καλός, με περιόδους συνννεφιάς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα είναι μια βροχερή ημέρα στα δυτικά και βόρεια, ενώ από το βράδυ της Κυριακής παρουσιάζεται άλλο ένα σύστημα κακοκαιρίας από τα δυτικά με ισχυρές καταιγίδες. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού σήμερα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν, ενώ παράλληλα τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και ενδεχομένως στη Θράκη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στην Ήπειρο από -2 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ τοπικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά ασθενείς, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -02 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία στο Ιόνιο και την Ήπειρο, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, ενισχυόμενοι βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 0 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στα νότια.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και την Παρασκευή

Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 20 και στο νότιο Αιγαίο τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.





Νοέμβριος 2021: Κοντά στον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας η θερμοκρασία

Ο Νοέμβριος του 2021 χαρακτηρίστηκε από μια ιδιαίτερα θερμή περίοδο το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, όμως η πτώση που ακολούθησε διατήρησε τη μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα πολύ κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας μεταξύ 10 και 26 Νοεμβρίου κυμάνθηκαν κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας σύμφωνα με τις καταγραφές 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές όπου σημειώθηκε συχνά θερμοκρασιακή αναστροφή και οι άνεμοι ήταν ασθενείς λόγω της επικράτησης αντικυκλωνικών συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά τις μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί στην Ήπειρο (Ιωάννινα) και τη Μακεδονία (Φλώρινα και Πολύγυρος) όπου η μέγιστη θερμοκρασία στις 5 και 6 Νοεμβρίου κυμάνθηκε έως και 11°C πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αργότερα, στο δεύτερο και στην αρχή του τρίτου δεκαημέρου του μήνα η μέγιστη θερμοκρασία ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 και στους 53 μετεωρολογικούς μας σταθμούς. Στην Κεντρική Μακεδονία (Κιλκίς) και τη Θεσσαλία (Τρίκαλα) στις 24-25-26 Νοεμβρίου η μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 7°C κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις τιμές των αποκλίσεων της μέγιστης θερμοκρασίας τον Νοέμβριο 2021 σε σχέση με τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019.
kairos-noemvrios-thermokrasies-kairos
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο με ισχυρές καταιγίδες, ποιες περιοχές επηρεάζονται το επόμενο διήμερο
Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο με ισχυρές καταιγίδες, ποιες περιοχές επηρεάζονται το επόμενο διήμερο
Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο με ισχυρές καταιγίδες, ποιες περιοχές επηρεάζονται το επόμενο διήμερο
https://infocrisis.gov.gr/wp-content/uploads/2019/09/eikona_sto_deltio_0.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_31.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_31.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content