Νέα μελέτη: Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις

Νέα μελέτη: Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις

👉Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης που παρουσιάστηκε στο 70ό Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, διαπιστώθηκε πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συσχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις σε σύγκριση με άτομα που δεν πίνουν καθόλου ή πίνουν πάρα πολύ αλκοόλ.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη μελέτη που έδειξε ότι η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να προστατεύει την καρδιά εν μέρει, μειώνοντας τα εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με το στρες.

Η σωστή ποσότητα αλκοόλ μειώνει το στρες στον εγκέφαλο και κατ’ επέκταση τα προβλήματα στην καρδιά

«Διαπιστώσαμε ότι η δραστηριότητα που σχετίζεται με το στρες στον εγκέφαλο ήταν υψηλότερη στους μη πότες σε σύγκριση με άτομα που έπιναν μέτριες ποσότητες αλκοόλ. Επίσης, τα άτομα που έπιναν πολύ αλκοόλ (περισσότερα από 14 ποτά την εβδομάδα) είχαν το υψηλότερο επίπεδο εγκεφαλικής δραστηριότητας που σχετίζεται με το στρες» δήλωσε ο δρ Kenechukwu Mezue, από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

«Η κεντρική ιδέα είναι ότι οι μέτριες ποσότητες αλκοόλ (1 ποτό/ημέρα για γυναίκες και 2 ποτά/ημέρα για άνδρες) μπορεί να έχουν επιδράσεις στον εγκέφαλο που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να μειώσετε τα επίπεδα στρες και, ίσως μέσω αυτών των μηχανισμών, να μειώσετε την επίπτωση καρδιαγγειακών παθήσεων» πρόσθεσε.

Ο δρ Mezue έσπευσε να προειδοποιήσει ότι αυτά τα ευρήματα δεν πρέπει να ενθαρρύνουν την κατανάλωση αλκοόλ.

Όμως, είπε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν ορίζοντες σε νέες θεραπευτικές αγωγές και μεθόδους ελαχιστοποίησης των σημάτων άγχους στον εγκέφαλο.

«Η τρέχουσα μελέτη υποδηλώνει ότι η μέτρια πρόσληψη αλκοόλ επηρεάζει ευεργετικά τη σύνδεση εγκεφάλου-καρδιάς. Ωστόσο, το αλκοόλ έχει πολλές σημαντικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου καρκίνου, βλάβης του ήπατος και εξάρτησης» είπε ο δρ Mezue.

Πώς έγινε η έρευνα για τη θετική επίδραση του αλκοόλ στην καρδιά

Σε σχετική μελέτη της ίδιας ερευνητικής ομάδας, η άσκηση βρέθηκε να έχει παρόμοια επίδραση στη δραστηριότητα του εγκεφάλου, καθώς και στην επίπτωση καρδιαγγειακών παθήσεων και συμβάντων.

Οι συγγραφείς ανέφεραν ότι η άσκηση σχετίζεται με μειωμένη εγκεφαλική δραστηριότητα, που σχετίζεται με το άγχος.

Αν και η σύνδεση μεταξύ στρες και καρδιακών παθήσεων είναι ευρέως αποδεκτή, οι συγγραφείς ανέφεραν ότι σχετικά μικρή έρευνα έχει γίνει για το πώς η τροποποίηση του στρες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της καρδιάς.

Τα δεδομένα ελήφθησαν από έρευνα της Mass General Brigham Biobank σε 53.064 συμμετασχόντες, εκ των οποίων το 59,9% ήταν γυναίκες και η μέση ηλικία ήταν τα 57,2 έτη.

Η κατανάλωση αλκοόλ βασίστηκε σε αυτοαναφορές των συμμετασχόντων και ταξινομήθηκε ως:
  • χαμηλή (<1 ποτό/εβδομάδα)
  • μέτρια (1-14 ποτά/εβδομάδα)
  • υψηλή (> 14 ποτά/εβδομάδα)
Από τους συμμετασχόντες, οι 752 υποβλήθηκαν σε απεικόνιση PET, η οποία χρησιμοποιείται συχνά ως μέρος του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου, αλλά μπορεί επίσης να δείξει περιοχές στον εγκέφαλο που έχουν αυξημένη δραστηριότητα.

Οι σαρώσεις επέτρεψαν στους ερευνητές να μετρήσουν αντικειμενικά τη δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με το άγχος.

Αξιολόγησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα που σχετίζεται με το άγχος μετρώντας τη δραστηριότητα της αμυγδαλής (το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με το φόβο και το άγχος) και διαιρώντας τη με τη δραστηριότητα στο μετωπιαίο φλοιό (το τμήμα του εγκεφάλου που εμπλέκεται σε εκτελεστικές λειτουργίες).

Στη συνέχεια ομαδοποίησαν τους ασθενείς με βάση την έκταση της δραστηριότητας του εγκεφαλικού στρες.

Από τις 53.064 συμμετασχόντων 7.905 (15%) εμφάνισαν ένα σημαντικό ανεπιθύμητο καρδιαγγειακό συμβάν:
  • 17% στην ομάδα χαμηλής πρόσληψης αλκοόλ και
  • 13% στην ομάδα μέτριας πρόσληψης αλκοόλ
Επίσης, τα άτομα που ανέφεραν μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βρέθηκαν να έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να έχουν ένα σημαντικό καρδιακό συμβάν σε σύγκριση με τη χαμηλή πρόσληψη αλκοόλ, ενώ είχαν χαμηλότερη εγκεφαλική δραστηριότητα που σχετίζεται με το άγχος.

«Προηγούμενες μελέτες από την ομάδα μας και άλλες έδειξαν μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης δραστηριότητας της αμυγδαλής και του υψηλότερου κινδύνου σοβαρών δυσμενών καρδιαγγειακών αποτελεσμάτων, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή θάνατος. Στην τρέχουσα μελέτη, οι αναλύσεις έδειξαν ότι η σχέση μεταξύ μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ και μειωμένου κινδύνου καρδιαγγειακών συμβάντων εξαρτάται σημαντικά από το αν μειωθεί η δραστηριότητα της αμυγδαλής» δήλωσε ο δρ Mezue.

Περιορισμοί της έρευνας

Η μελέτη είναι περιορισμένη λόγω της αυτοαναφοράς της κατανάλωσης αλκοόλ από τους συμμετασχόντες.

Τα δεδομένα προέρχονται επίσης από ένα μόνο κέντρο και κάθε συμμετασχων στην υπο-μελέτη απεικόνισης έλαβε μόνο μία σάρωση εγκεφάλου.

Χρειάζεται περαιτέρω μελέτη για να δείξει ότι οι παρατηρούμενες μειώσεις στην εγκεφαλική δραστηριότητα είναι το άμεσο αποτέλεσμα της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ μέσω επαναλαμβανόμενων σαρώσεων εγκεφάλου και λεπτομερέστερων πληροφοριών κατανάλωσης αλκοόλ με την πάροδο του χρόνου.
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,493,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2062,ΑΠΟΨΕΙΣ,98,Άρθρα,825,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,146,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,815,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,185,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,890,ΒΙΝΤΕΟ,281,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,204,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1834,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,34,ΕΡΕΥΝΕΣ,62,ΖΩΗ,220,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,69,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,852,Κόσμος,10022,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,573,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1627,Πολιτική,6927,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6150,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,79,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1219,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3157,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,68,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,109,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,707,Eco-News,2869,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Νέα μελέτη: Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις
Νέα μελέτη: Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις
Νέα μελέτη: Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις
http://3.bp.blogspot.com/-uvzgKQUhIas/UfF8AxWWgII/AAAAAAAACKg/ciuAnCTeWBI/w400-h286/giati-i-katanalosi-alkool-einai-apikindini-gia-tous-diavitikous.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-uvzgKQUhIas/UfF8AxWWgII/AAAAAAAACKg/ciuAnCTeWBI/s72-w400-c-h286/giati-i-katanalosi-alkool-einai-apikindini-gia-tous-diavitikous.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_16.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_16.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content