«Χαράτσι» και στη νόσηση: Το πιστοποιητικό θα κοστίζει 60 ευρώ! - 3η δόση στο 4μηνο - Έφτασε στην Ελλάδα η Όμικρον

«Χαράτσι» και στη νόσηση: Το πιστοποιητικό θα κοστίζει 60 ευρώ! - 3η δόση στο 4μηνο - Έφτασε στην Ελλάδα η Όμικρον

👉Διευκρινίσεις για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Μαζί με τον υπουργό Υγείας ήταν και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε τις δηλώσεις του ανακοινώνοντας ότι εντοπίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον. Όπως είπε, πρόκειται για Έλληνα που είναι στην Κρήτη και ήρθε από τη Νότια Αφρική.

Το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε είναι για τους άνω των 60 και όπως είπε θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου και τόνισε ότι από την 01/01/2022 θα επεκταθεί το μέτρο και σε όσους κλείνουν τα 60 τους χρόνια.

Το δεύτερο μέτρο που θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη εβδομάδα και δεν έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας είναι ότι θα δοθεί δωρεάν ένα self test σε όλους τους ενήλικους πολίτες. Το πρώτο test θα γίνει από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου και όσοι νοσούν και τεθούν σε καραντίνα να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα.

Το δεύτερο τεστ που θα διατεθεί δωρεάν θα γίνει μετά τις γιορτές.

Για τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με self test.

Επίσης, για να υπάρχει πιστοποιητικό νόησης δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται PCR test, το οποίο κοστίζει 60 ευρώ.

Η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών θα ανοίξει αλλά θα είναι διαφορετική καθώς θα έχει άλλο τρόπο υλοποίησης, Ο Θάνος Πλεύρης είπε επιπλέον ότι έχει ζητηθεί η συντόμευση του χρόνου προς την 3η δόση.

Να θυμίσουμε ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει να γίνεται η τρίτη δόση 4 μήνες μετά την 3η δόση και όχι μετά τους 6 μήνες, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι ήταν αναμενόμενο και περιμέναμε την μετάλλαξη Όμικρον και παρακολουθούμε τις πλήρεις αναφορές από τον ΠΟΥ αλλά τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και μπορούμε να διαχειριστούμε την μετάλλαξη.

Για το κρούσμα Όμικρον ο Θεοκλής Ζαούτης είπε ότι έφτασε στην Κρήτη στις 26 Νοεμβρίου. Το πρώτο rapid test βγήκε αρνητικό. Έκανε κάθε μέρα και τελικά έκανε PCR και διαπιστώθηκε ότι έχει την μετάλλαξη Όμικρον. Είναι σε καραντίνα με όλες τις επαφές και έχει γίνει ιχνηλάτιση.

Ήταν θέμα χρόνου να έρθει η μετάλλαξη Όμικρον, τόνισε. Για την μεταδοτικότητα είπε ότι δεν γνωρίζουμε αυτή την στιγμή και υπάρχουν δεδομένα από τη νότια Αφρική αλλά δεν μπορούμε εύκολα να βγάλουμε ακόμα συμπεράσματα. Το ίδιο και για τη νοσηρότητα. Υπάρχουν κενά στις γνώσεις μας. Εκεί, περιγράφουν ένα σύνδρομο με πολύ ήπια συμπτώματα. Περιμένουμε επίσης περισσότερες πληροφορίες για τα φάρμακα και πόση ανοσία παρέχουν. Το εμβόλιο παραμένει το κύριο όπλο που έχουμε απέναντι και σε αυτή την μετάλλαξη.

Ο κ. Ζαούτης αναφερόμενος στην διάθεση των δωρεάν self test απηύθυνε έκκληση σε όλους να το κάνουν γιατί αυτή είναι μια προσπάθεια που μπορούμε όλοι να κάνουμε και να μειώσουμε την επιδημιολογική καμπύλη και να κάνουμε ασφαλείς γιορτές.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και έδωσε στατιστικά στοιχεία για την πορεία τους. Τις τελευταίες δυο μέρες είπε ότι έχουμε αύξηση στα ραντεβού πρώτης δόσης από τους πολίτες άνω των 60 που έχουν κλείσει πάνω από 25.000 ραντεβού.

Η δυνατότητα εμβολιασμού του Δεκεμβρίου ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τόνισε. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινώσει αν θα μικρύνει ο χρόνος ανάμεσα στην δεύτερη και την τρίτη δόση. Είπε ακόμα ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης.

Δείτε όσα ειπώθηκαν


Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: «Χαράτσι» και στη νόσηση: Το πιστοποιητικό θα κοστίζει 60 ευρώ! - 3η δόση στο 4μηνο - Έφτασε στην Ελλάδα η Όμικρον
«Χαράτσι» και στη νόσηση: Το πιστοποιητικό θα κοστίζει 60 ευρώ! - 3η δόση στο 4μηνο - Έφτασε στην Ελλάδα η Όμικρον
«Χαράτσι» και στη νόσηση: Το πιστοποιητικό θα κοστίζει 60 ευρώ! - 3η δόση στο 4μηνο - Έφτασε στην Ελλάδα η Όμικρον
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/12/02/pleuris-2.jpg?itok=TJYt7chs
https://i.ytimg.com/vi/2EWh2D1-uf8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/60-3-4.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/60-3-4.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content