Κορονοϊός- Χριστούγεννα: Μέτρα στους ναούς - τηλεφωνική κράτηση στα Γιάννενα - Φωτοκύταρρο στη Λάρισα - Τι φέρνει το 2022

Κορονοϊός- Χριστούγεννα: Μέτρα στους ναούς - τηλεφωνική κράτηση στα Γιάννενα - Φωτοκύταρρο στη Λάρισα - Τι φέρνει το 2022

👉Χριστούγεννα προ των πυλών και για μια ακόμα χρονιά εν μέσω κορονοϊου, την ώρα που η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον έχει σημάνει συναγερμο. Η αύξηση των εμβολιασμών ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας, οι «σκληροί» δείκτες επιμένουν , η κυβέρνηση δίνει έμβαση στο αυξημένο testing και η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως άλλωστε διεμύνησε και ο Αρχιεπίσκοπος στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όπου περέστησαν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας » είναι αλληλέγγυα με την Πολιτεία στο θέμα αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολλαπλές λειτουργίες , όπου υπάρχουν ιερείς , είναι η κίνηση ματ που θα επιχειρηθεί από πλευράς εκκλησίας, ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα και να μην υπάρχουν επικίνδυνοι συνωστισμοί. Ήδη πολλές μητροπόλεις έχουν αποφασιστεί διπλές και τριπλές λειτουργίες στις μεγάλες πόλεις , σε μια προσπάθεια να συνδράμουν το έργο της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας .

Τηλεφωνική κράτηση στα Γιάννενα – Φωτοκύταρρο στη Λάρισα

Μεταξύ των περιπτώσεων που ξεχωρίζουν για την καινοτομία στον τρόπο που σκέφτηκαν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι τα Γιάννενα και η Λάρισα.

Με χριστουγεννιάτικη Εγκυκλίο, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος εφιστά την προσοχή των πιστών προκειμένου να τηρούν όλα τα προστατευτικά μέτρα απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Μάσκες, τήρηση αποστάσεων μεταξύ τους και επίδειξη αυξημένης προσοχής είναι όσα μέτρα, έως τώρα, ήταν προβλεπόμενα και εν πολλοίς, αυτονόητα.

Ωστόσο, με τη εκγύκλιό του Ποιμενάρχης Ιωαννίνων προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, εισάγοντας ένα καινοτόμο μέτρο: οι πιστοί, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις Ι. Ακολουθίες, καλούνται να τηλεφωνούν στους κατά τόπους Ι. Ναούς και να κάνουν «κράτηση», αν θέλουν να συμμετάσχουν στα τελετουργικά τελούμενα!

Το δεύτερο παράδειγμα που ξεχωρίζει είναι εκείνο του π. Νικηφόρου Κοντογιάννη, ο οποίος έχει βάλει video-wall και φωτοκύτταρο στον Άγιο Γεώργιο στη Λάρισα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα ενάντια στην πανδημία της covid -19.

Σε ισχύ οι έλεγχοι

Και όλα αυτά την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πιστοί θα μπαίνουν στις εκκλησίες μόνο με την επίδειξη rapid test, ενώ ο έλεγχος θα γίνεται δειγματοληπτικά από τα όργανα της Πολιτείας και στους παρααβάτες θα επιβάλλονται κυρώσεις, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Βέβαια, η Διακρής Ιερά Σύνοδος έχει ήδη καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση δια του εκπροσώπου της Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος ότι οι ιερείς «δεν είναι όργανα ελέγχου».

Νέα μέτρα τύπου lockdown στις αρχές του 2022

Πάντως, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης (21.12.2021), ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά δεν απέκλεισε και να ληφθούν αν χρειαστεί, ανάλογα με την κατάσταση μετά τις γιορτές.

Αναφερόμενος στη δεύτερη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης, είπε ότι αυτό αφορά στις πρώτες εβδομάδες του 2022 και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα εκείνης της περιόδου. Και στη “φαρέτρα” της κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί, θα μπουν η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση, αλλά όχι το κλείσιμο των σχολείων.

Ειδικότερα, τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου προβλέπουν περιορισμό στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης με κλείσιμο στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως έγινε και το καλοκαίρι στα νησιά που είχαν μεγάλο ιικό φορτίο. Επίσης, εξετάζεται η διεύρυνση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ποσοστό έως 60%.

Παράλληλα, συζητείται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες 50 – 60 ετών, αλλά αυτό το μέτρο θα κριθεί από την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης.

Σαρηγιάννης: Πιθανό ένα αυστηρό lockdown

Για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και το ενδεχόμενο ενός νέου αυστηρού lockdown μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον τόνισε πως είναι πιθανό να μας φέρει αντιμέτωπους με ένα αυστηρό lockdown για ένα μήνα, σαν αυτό που είχαμε ζήσει στο πρώτο κύμα της πανδημίας το 2020. Παράλληλα τόνισε πως ελπίζει πως δεν θα οδηγηθούμε σε αυτή τη λύση.

Όσον αφορά στη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον εκτίμησε πως θα επικρατήσει μέχρι την Πρωτοχρονιά, ενώ ξεκαθάρισε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα δεν επαρκούν για να αναχαιτιστεί η εξάπλωσή της.

Μάλιστα, σημείωσε πως υπάρχει αυξητική πορεία των κρουσμάτων και πολλοί νεκροί ενώ ξεκαθάρισε πως “σύμφωνα τουλάχιστον με τα ευρωπαϊκά στοιχεία, δεν αποδεικνύεται ότι νοσείς ελαφρύτερα από την μετάλλαξη Όμικρον, έχουμε πολλούς ευάλωτες πολίτες και πρέπει να δούμε το ζήτημα σοβαρά”.

Επεσήμανε πως “στην τρίτη δόση κάποιος είναι σχεδόν πλήρως προφυλαγμένος”, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τους εμβολιασμένους με δυο δόσεις και αυτούς που έχουν νοσήσει λόγω της σταδιακής επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού είπε πως “τα σημερινά κρούσματα επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπουμε μέρες, δηλαδή την επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της πανδημίας”.

Έτσι για να αντιμετωπιστεί το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον θα χρειαστούν αυστηρά μέτρα και “το lockdown θα είναι μια υποχρεωτική κίνηση που ίσως η κυβέρνηση αναγκαστεί να κάνει”.

Και πως τα μέτρα θα πρέπει να είναι αυστηρά δηλαδή “τα μέτρα θα είναι όπως αυτά του πρώτου κύματος πανδημίας για να μπορούμε να έχουμε επιδημιολογική επιτήρηση”.

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε πως “το lockdown δεν είναι η πρώτη επιλογή, αλλά θα γίνει αν το επιβάλει η μετάλλαξη Όμικρον” και πως θα πρέπει να γίνει “γρήγορα, με αποφασιστικότητα και ενότητα”.

Εξαδάκτυλος: Δεδομένο ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” για την μετάλλαξη Όμικρον, που είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα.

“Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε τη διασπορά της Όμικρον, και μάλιστα γρήγορα. Όπου έχει εμφανιστεί, έχει κυριαρχήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες και θα πρέπει να την περιορίσουμε. Παράλληλα, θα πρέπει, μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, δηλαδή τις επόμενες 1-2 εβδομάδες, να το εκμεταλλευτούμε έτσι ώστε να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Αυτό αφορά κυρίως τους ανθρώπους άνω των 50 ετών. Η μετάλλαξη όμικρον δημιουργεί επαναλοιμώξεις δυστυχώς”, δήλωσε αρχικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο νέου lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε: «Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση επί του πρακτέου, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς κατά κύριο λόγο. Η διασπορά περιορίζεται με διάφορους τρόπους, αρχής γενομένης από τον περιορισμό στις περιοχές υπερμετάδοσης, και στις δραστηριότητες που προκαλούν υπερμετάδοση, και επίσης πρέπει να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα».
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,507,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2109,ΑΠΟΨΕΙΣ,108,Άρθρα,827,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,162,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,860,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,203,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,926,ΒΙΝΤΕΟ,374,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1858,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,234,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1930,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,43,ΕΡΕΥΝΕΣ,76,ΖΩΗ,231,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,93,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,97,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1022,Κόσμος,10140,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,58,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,669,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1660,Πολιτική,6939,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6197,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,86,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,71,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1243,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3260,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,80,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,754,Eco-News,2913,GP - info,5,voice healing therapy,69,
ltr
item
Ploumistos.com: Κορονοϊός- Χριστούγεννα: Μέτρα στους ναούς - τηλεφωνική κράτηση στα Γιάννενα - Φωτοκύταρρο στη Λάρισα - Τι φέρνει το 2022
Κορονοϊός- Χριστούγεννα: Μέτρα στους ναούς - τηλεφωνική κράτηση στα Γιάννενα - Φωτοκύταρρο στη Λάρισα - Τι φέρνει το 2022
Κορονοϊός- Χριστούγεννα: Μέτρα στους ναούς - τηλεφωνική κράτηση στα Γιάννενα - Φωτοκύταρρο στη Λάρισα - Τι φέρνει το 2022
https://www.orthodoxianewsagency.gr/wp-content/uploads/2021/11/ekklisies-meta-ton-koronoio-maskes-gantia-agio-fos-alla-ke-aspasmos-ikonon-pics-vid-4.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/2022_22.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/2022_22.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content