Γενιά Άλφα: Τι πρέπει να ξέρουμε για τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2010 και θα κατακτήσουν τον κόσμο

Γενιά Άλφα: Τι πρέπει να ξέρουμε για τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2010 και θα κατακτήσουν τον κόσμο

👉Η απάντηση στο ποια θα είναι η Γενιά που θα ακολουθήσει την Γενιά Ζ, τα παιδιά, δηλαδή που διαδέχτηκαν τους Millennials –ή αλλιώς τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2000, ήρθε και δεν είναι άλλη από την Γενιά Άλφα. Το πρώτο γράμμα του αλφαβήτου δεν επιλέχθηκε τυχαία από τους μελλοντιστές δημογράφους (ναι, υπάρχει τέτοια επιστήμη!). Κάθε νέα Γενιά θα ονομάζεται με ένα γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου και η Γενιά Άλφα είναι αυτή των παιδιών που γεννήθηκαν από το 2011 και μετά.

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η γενιά συγκριτικά με τις προηγούμενες και γιατί οι πολυεθνικές-κολοσσοί έχουν ήδη αρχίσει να την… μελετούν; Τι πρέπει να ξέρουμε για τα παιδιά που μεγαλώνουμε, τα οποία φέτος συμπληρώνουν τα 11 έτη, προκειμένου να τα βοηθήσουμε να «ανθίσουν» πραγματικά στο μέλλον; Και… τι μέλλον, άραγε, τα περιμένει;

Οι ειδικοί προβλέπουν τα εξής:

Θα είναι η πιο επιχειρηματική γενιά

Κάθε γενιά από εδώ και στο εξής, θα γίνεται όλο και πιο επιχειρηματική από την προηγούμενη επειδή θα έχει όλο και μεγαλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία, στους ανθρώπους και στους πόρους και μάλιστα πολύ νωρίτερα στη ζωή της. Θα δούμε πολλά παιδιά αυτής της γενιάς να ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους ακόμα και από 10 ετών. Καθώς, βέβαια, οι περισσότεροι θα αποτύχουν στις επιχειρηματικές τους αναζητήσεις, θα μάθουν πολλά από αυτό και θα έχουν πολύ καλύτερη τύχη μεγαλώνοντας. Θα είναι δε πολύ πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες επειδή θα έχουν πάρει όλα τα ρίσκα τους πολύ νωρίτερα και έτσι θα έχουν χρόνο να χτίσουν τη φήμη και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις νωρίτερα από ό,τι έκαναν οι Millennials, η Γενιά Χ και οι baby boomers (όσοι γεννήθηκαν από το 1946 έως το 1964).

Θα έχει την υψηλότερη τεχνολογική αντίληψη και ο κόσμος της όλος θα είναι τα κοινωνικά δίκτυα

Τα παιδιά της Γενιάς Άλφα θα έχουν τις δικές τους φορητές συσκευές πριν την εφηβεία και θα θεωρούν το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε εμείς σήμερα δεδομένο. Τα κινητά τους τηλέφωνα θα είναι τόσο εξελιγμένα όταν θα είναι έφηβοι που θα χρησιμοποιούν αυτά, αντί για κάποιο laptop ή σταθερό υπολογιστή. Έτσι, όταν θα θέλει κανείς να προσεγγίσει αυτά τα παιδιά από κάποιο εταιρικό τμήμα marketing ή προσλήψεων, καλά θα κάνει να έχει μία εξαιρετικά φιλική προς φορητές συσκευές ιστοσελίδα. Θα έλκονται από εφαρμογές που είναι πολύ εύκολες στη χρήση και εικονικές και θα έχουν την απαίτηση τα πάντα να προσαρμόζονται στις προσωπικές τους ανάγκες.

Θα ψωνίζει κυρίως online και θα έχει λιγότερες ανθρώπινες επαφές από τις προηγούμενες γενιές

Όποιον σημερινό 20χρονο και να γνωρίσει κανείς θα πει, ότι η τεχνολογία έχει βλάψει τα soft skills του (τις κοινωνικές του δεξιότητες, δηλαδή, όπως η καλή επικοινωνία με άλλα άτομα και η ενσυναίσθηση). Η Γενιά Άλφα θα είναι μεν η πιο ψηφιακά συνδεδεμένη γενιά, ωστόσο θα περνά πολύ λιγότερο χρόνο μιλώντας με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο. Αναπόφευκτα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικές προκλήσεις, καθώς η Γενιά αυτή θα νιώθει πιο μοναχικά, παρά τις τόσες online επαφές.

Θα είναι εξαιρετικά παραχαϊδεμένη και επηρεασμένη από τους γονείς της, της γενιάς Χ και Υ



Η Γενιά Άλφα θα έχει κατά μέσο όρο μεγαλύτερους σε ηλικίας γονείς, γιατί η Γενιά Υ έχει περιμένει περισσότερο μέχρι να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. 

Τα παιδιά της Γενιάς Υ μεγάλωσαν έτσι ώστε να νιώθουν πολύ ιδιαίτερα –αυτό συνεχίστηκε και στη Γενιά Ζ, γιατί όπως μεγαλώνεις εσύ, έτσι θα μεγαλώσεις και τα παιδιά σου. Βάσει ερευνών, έχει αποδειχθεί, ότι κάθε γενιά πλέον επηρεάζεται περισσότερο από τους γονείς της, παρά από φίλους ή διάφορους άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Η στενή σχέση των παιδιών της Γενιάς Άλφα με τους γονείς της, όμως, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Γιατί μπορεί οι Millennials να είναι απίστευτα πολυάσχολοι με υψηλότατα επίπεδα στρες, ωστόσο τα παιδιά τους τα βάζουν υψηλότερα από κάθε τι, δίνουν τρομερά μεγάλη αξία στο να είναι καλοί γονείς και θεωρούν τον ρόλο αυτό θεμελιώδη στην ταυτότητά τους. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που παραδέχονται, ότι το σημερινό 6χρονο παιδί τους θα είναι το μοναδικό τους δώρο σε αυτόν τον κόσμο –τα μοναχοπαίδια αυξάνονται τρομερά και μαζί τους –ανησυχούν οι ειδικοί- αυξάνεται ο εγωκεντρισμός και αυτή η ανάγκη για άμεση ικανοποίηση.

Έτσι, αν θέλει κανείς να πουλήσει κάτι στη γενιά αυτή ή να την προσλάβει κάποτε για δουλειά, θα πρέπει να λάβει υπ’όψιν και τους γονείς της.

Θα είναι πιο αυτάρκης, περισσότερο μορφωμένη και προετοιμασμένη για μεγάλες προκλήσεις

Η Γενιά Άλφα θα χρειαστεί να αναλάβει να αντιμετωπίσει κάποιες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς και των ελλειμματικών πόρων. Τα παιδιά αυτής, λοιπόν, δεν προβλέπεται να έχουν κοινωνική ασφάλεια ή κάποιο άλλο δίκτυο ασφαλείας αν δεν τους έχουν αφήσει παρακαταθήκη οι γονείς τους, αλλά θα έχουν πολύ πιο εξελιγμένες παροχές από τον τομέα της υγείας. Θα λάβουν πολύ πιο εύρωστη εκπαίδευση, σε μεγάλο βαθμό μέσω online μαθημάτων που θα ξεκινήσουν νωρίς στη ζωή τους, θα βρίσκονται μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα για περισσότερα χρόνια από κάθε προηγούμενη γενιά μα θα δημιουργήσουν και τις δικές τους μεθόδους μάθησης. Ένα ποσοστό των παιδιών αυτών θα αποφύγει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, για χάρη των δωρεάν online μαθημάτων, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες θα στηρίξουν ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση των παιδιών (όπως, άλλωστε, γινόταν ανέκαθεν). 

Ο διαχωρισμός ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς θα είναι πολύ πιο έντονος στην Γενιά Άλφα.

Αν μεγαλώνετε ένα παιδί που γεννήθηκε από το 2011 ξέρετε ήδη, ότι αναθρέφετε ένα άτομο που ξέρει ήδη πολύ καλά τι θέλει. Μεγαλώνετε το παιδί μιας γενιάς που, πέρα από την Πληροφορία που θα έχει διαθέσιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή, θα δίνει έμφαση στην Εμπειρία. Τα παιδιά μας θα χαρακτηρίζονται από τις εμπειρίες που έζησαν –θα επιδιώκουν περισσότερες εμπειρίες και, το σημαντικότερο, θα θέλουν αυτές να είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Ας ελπίσουμε πως οι αλλαγές που θα φέρουν στον κόσμο μας θα είναι μόνο για καλό…

Το διάβασα στο infokids.gr

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Γενιά Άλφα: Τι πρέπει να ξέρουμε για τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2010 και θα κατακτήσουν τον κόσμο
Γενιά Άλφα: Τι πρέπει να ξέρουμε για τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2010 και θα κατακτήσουν τον κόσμο
Γενιά Άλφα: Τι πρέπει να ξέρουμε για τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2010 και θα κατακτήσουν τον κόσμο
https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2018/03/cl_1205_genalpha26-1.jpg
https://i.ytimg.com/vi/WVIGHkGiEmY/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/2010.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/2010.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content