«Κανόνας 1-3-5» - Πώς να προγραμματίσουμε την καθημερινότητά μας χωρίς άγχος και ενοχές

«Κανόνας 1-3-5» - Πώς να προγραμματίσουμε την καθημερινότητά μας χωρίς άγχος και ενοχές

👉Ο προγραμματισμός είναι το κλειδί της επιτυχίας. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι η δέσμευση σε ένα σχέδιο μπορεί είτε να τους περιορίσει είτε να τους νικήσει αν δεν είναι επιτυχημένοι. Αλλά εδώ είναι το θέμα – όταν δημιουργούμε ένα πλάνο, είναι πιο πιθανό να σημειώσουμε πρόοδο, επειδή παρέχουμε σαφήνεια στο όραμά μας και δεσμευόμαστε προσωπικά να προσπαθήσουμε. Αυτό ισχύει ακόμη και αν δεν πετύχουμε όλους τους στόχους μας, επειδή μια μικρή πρόοδος είναι πολύ καλύτερη από καθόλου πρόοδο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σημειώσουμε πρόοδο με ένα σχέδιο. Μπορεί να έχουμε μια μακρά λίστα εργασιών ή να συνεργαζόμαστε με έναν life coach για την επίτευξη μεγαλύτερων στόχων. Αν εργάζεστε, πιθανότατα δημιουργείτε ένα σχέδιο για τους εργασιακούς σας στόχους και τους αξιολογείτε τακτικά. Έτσι, ο προγραμματισμός δεν είναι πραγματικά μια ξένη έννοια. Το κόλπο είναι να βρείτε έναν που να λειτουργεί για εσάς.

Ένας συγκεκριμένο πρότυπο προγραμματισμού (ο κανόνας 1-3-5) φαίνεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα. Η ουσία του είναι η εξής: Καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να πετύχετε έναν ατελείωτο αριθμό πραγμάτων κάθε μέρα. Αντ’ αυτού, αποδεχτείτε ότι μπορείτε λογικά να κάνετε ένα μεγάλο πράγμα, τρία μεσαία πράγματα και πέντε μικρά. Γι’ αυτό περιορίστε την καθημερινή σας λίστα με τις εργασίες σας σε αυτά τα 9 αντικείμενα.

Αυτός ο τρόπος προγραμματισμού είναι ένας ήπιος τρόπος για να μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε την επιτυχία χωρίς να απογοητευόμαστε, όταν δεν πετυχαίνουμε τον ημερήσιο στόχο μας. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά σχετικά με τον κανόνα 1-3-5, που θα σας δώσουν κίνητρο να το εφαρμόσετε στην πράξη.

«Κανόνας 1-3-5»- Πώς να προγραμματίσουμε την καθημερινότητά μας χωρίς άγχος και ενοχές

1. Ένα ετήσιο πλάνο 1-3-5 που βασίζεται στον κανόνα 1-3-5

Ο κανόνας 1-3-5 έχει σχεδιαστεί με βάση την πραγματικότητα ότι συχνά δεν πετυχαίνουμε όλους τους καθημερινούς μας στόχους, αλλά πιθανότατα θα καταφέρουμε τουλάχιστον ένα πράγμα. Για να σας βοηθήσετε να πετύχετε αυτόν τον στόχο, δημιουργείτε τη λίστα με τις εργασίες σας με ένα μεγάλο task που σκοπεύετε να κάνετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε 3 μεσαία πράγματα και 5 μικρά.

Τα επίθετα «μεγάλο, μεσαίο και μικρό» υποδηλώνουν τόσο το μέγεθος όσο και τον αντίκτυπο. Πρόκειται για 3 πράγματα που έχουν βαρύτητα και είναι σημαντικά, αλλά όχι επείγοντα ή κρίσιμα. Τα 5 που ακολουθούν θα ήταν ωραίο να τα ολοκληρώσετε, αλλά αν δεν το κάνετε, δεν πειράζει.

2. Ο κανόνας 1-3-5 αφαιρεί το άγχος από τον προγραμματισμό

Με την απλότητά του, μπορούμε να δούμε πόσο εύκολο είναι να τον δημιουργήσουμε και να τον εφαρμόσουμε. Ένα πράγμα κάθε μέρα είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να πετύχει. Αλλά τα άλλα 3 και 5 στοιχεία μας ενθαρρύνουν να πιέσουμε τον εαυτό μας λίγο περισσότερο χωρίς άγχος.

3. Ο προγραμματισμός συσχετίζεται με θετικά συναισθήματα

Η διαδικασία της επεξεργασίας ενός σχεδίου, ακόμη και της καθημερινής μας λίστας εργασιών, μας προσφέρει μια μικρή έκρηξη συναισθημάτων. Αυτή η μικρή απελευθέρωση ντοπαμίνης που προέρχεται από το σβήσιμο ενός ολοκληρωμένου task φέρνει μια έκρηξη συναισθηματικής ικανοποίησης και ολοκλήρωσης που μπορεί να μας μεταφέρει στην επόμενη εργασία που είναι σε εξέλιξη.

4. Οι γραπτοί στόχοι αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας

Είναι αποδεδειγμένο πως όταν γράφετε κάτι, είναι πιο πιθανό να δεσμευτείτε ότι θα το ακολουθήσετε. Οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφικά προγράμματα, προγράμματα γυμναστικής και οι αθλητές με ανταγωνιστικούς στόχους επιτυγχάνουν μεγαλύτερη επιτυχία όταν γράφουν στόχους και καταγράφουν σε ημερολόγιο την πρόοδό τους. Οι ειδικοί σε θέματα υγείας, ιατρικής και απόδοσης, όπως οι αθλητικοί ψυχολόγοι, ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν ημερολόγια για να διερευνήσουν τι λειτουργεί και τι όχι.

Μέσω της παρακολούθησης και της επισήμανσης των νικών και των εμποδίων, αυξάνεται η αυτογνωσία, η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει στα ύψη, συμβαίνουν ανακαλύψεις και ακονίζονται θετικές συνήθειες. Έτσι, η τήρηση ημερολογίου για την πρόοδό σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στην πορεία για την προσωπική και επαγγελματική σας επιτυχία.

Το διάβασα στο lifehack.org
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,507,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2109,ΑΠΟΨΕΙΣ,108,Άρθρα,827,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,162,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,860,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,203,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,926,ΒΙΝΤΕΟ,374,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1858,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,234,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1930,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,43,ΕΡΕΥΝΕΣ,76,ΖΩΗ,231,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,93,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,97,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1022,Κόσμος,10140,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,58,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,669,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1660,Πολιτική,6939,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6197,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,86,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,71,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1243,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3260,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,80,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,754,Eco-News,2913,GP - info,5,voice healing therapy,69,
ltr
item
Ploumistos.com: «Κανόνας 1-3-5» - Πώς να προγραμματίσουμε την καθημερινότητά μας χωρίς άγχος και ενοχές
«Κανόνας 1-3-5» - Πώς να προγραμματίσουμε την καθημερινότητά μας χωρίς άγχος και ενοχές
«Κανόνας 1-3-5» - Πώς να προγραμματίσουμε την καθημερινότητά μας χωρίς άγχος και ενοχές
https://www.eurotax.gr/images/2019/11/08/logistiko-grafeio_large.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/1-3-5.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/1-3-5.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content