Καφούνης: Η ευθύνη για το rapid test να βαρύνει μόνο τον ανεμβολίαστο πελάτη που θα εισέλθει στο κατάστημα

Καφούνης: Η ευθύνη για το rapid test να βαρύνει μόνο τον ανεμβολίαστο πελάτη που θα εισέλθει στο κατάστημα

👉Να βαραίνει μόνο τους ανεμβολίαστους καταναλωτές η ευθύνη εισόδου τους εντός των καταστημάτων χωρίς το προβλεπόμενο από το νόμο rapid test, πρότεινε σε σημερινή συνέντευξή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Antenna, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Ο κ. Καφούνης χαρακτήρισε τα μέτρα που από σήμερα πρέπει να εφαρμόσει το λιανεμπόριο άδικα και ανεφάρμοστα λόγω πολλών πρακτικών προβλημάτων, ενώ πρόσθεσε ότι αποτελούν παράγοντα δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στη συνέχεια κατέθεσε μία πρόταση, η οποία, όπως είπε, εκτιμά ότι θα μπορούσε, τουλάχιστον προσωρινά, να ισορροπήσει την υγειονομική ανάγκη παράλληλα με την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Ζήτησε η ευθύνη εισόδου εντός των καταστημάτων ανεμβολίαστων καταναλωτών, χωρίς το προβλεπόμενο από το νόμο rapid test, να βαρύνει αποκλειστικά τα συγκεκριμένα άτομα και όχι την εμπορική επιχείρηση, η οποία, όπως συμπλήρωσε, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να μπορέσει να κάνει αδειάλειπτο έλεγχο, ειδικά εάν αναφερόμαστε σε αυτοαπασχολούμενους ή μικρές επιχειρήσεις.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα εμπορικά καταστήματα τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτό και μόνο το μέτρο αφενός θα καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες και αφετέρου θα πάψει να δημιουργεί συνθήκες αναστάτωσης και τον κίνδυνο να επιφέρει πρόστιμα που θα διακινδυνεύσουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και ίσως τη βιωσιμότητα μικρών επιχειρήσεων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο πρόεδρος, τα μέτρα δεν πρέπει να εξαιρούν κλάδους όπως αυτόν των υπερκαταστημάτων τροφίμων, που πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα για να αποφύγουμε να εκδηλωθούν πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

ΠΟΕΣΕ


Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιάννης Δαβερώνης, είπε ότι ήδη προκαλούνται προβλήματα μεταξύ εργαζόμενων και πελατών που αρνούνται τον έλεγχο και διαφωνούν με το νέο πλαίσιο, τονίζοντας ακόμη ότι «ασφαλώς και θα πέσει η δουλειά. Ο κόσμος σε ένα εστιατόριο, σε ένα καφέ, σε ένα μπαρ πάει για να διασκεδάσει. Τώρα όποιος πάει θα πάει με έναν προβληματισμό αν θα μπει, αν θα τον δεχθούν».

Μάλιστα, ο κ. Δαβερώνης είπε ότι θα έπρεπε να διατηρηθεί το προηγούμενο καθεστώς, αναφέροντας «θα μπορούσαμε να λειτουργήσαμε στους εσωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους και στους εξωτερικούς χώρους όπως λειτουργούσαμε μέχρι σήμερα», υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι στα όρια της λογικής τα νέα μέτρα, ξεφεύγουμε και πάμε σε τραγέλαφο».

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΣΕ σημειώνει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και θυμός στον κλάδο της εστίασης με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον έλεγχο της πανδημίας και αναλυτικά αναφέρει ότι: «O κλάδος, για μια ακόμη φορά στοχοποιείται και λαμβάνονται από την κυβέρνηση μέτρα που ισοδυναμούν με κλείσιμο των επιχειρήσεών του.

Η κυβέρνηση περιορίζει πάνω του 50% τους δυνητικούς πελάτες μας, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό μέτρο και με την απειλή αυστηρών προστίμων και την σφράγιση των καταστημάτων μας, με την επιβολή μη εφαρμόσιμων μέτρων, που ισοδυναμούν με άτυπο lockdown.

Χωρίς να υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού στον κλάδο, μας οδηγεί σε αφανισμό και προφασιζόμενη ότι προστατεύει δήθεν την δημόσια υγεία, στοχοποιεί τον ιδιωτικό τομέα αφήνοντας στο απυρόβλητο τον δημόσιο τομέα (λεωφορεία - μετρό, σχολεία, Πανεπιστήμια) λες και ο συνωστισμός εκεί δεν μεταδίδει τον covid-19.

Η δυναμική αντίδραση είναι το μόνο που έχει απομείνει στον κλάδο.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα περιοριστικά μέτρα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της πανδημίας με ουσιαστική παρέμβαση.

Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της για την αποφυγή απώλειας επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας:

* Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
* Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου
* Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας
* Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
* Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
* Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021».

Το διάβασα στο protothema.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,504,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2097,ΑΠΟΨΕΙΣ,107,Άρθρα,827,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,156,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,844,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,201,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,918,ΒΙΝΤΕΟ,333,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1857,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,219,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1903,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,71,ΖΩΗ,227,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,89,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,92,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,968,Κόσμος,10108,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,641,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1651,Πολιτική,6935,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6180,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,67,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1235,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3225,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,732,Eco-News,2904,GP - info,5,voice healing therapy,67,
ltr
item
Ploumistos.com: Καφούνης: Η ευθύνη για το rapid test να βαρύνει μόνο τον ανεμβολίαστο πελάτη που θα εισέλθει στο κατάστημα
Καφούνης: Η ευθύνη για το rapid test να βαρύνει μόνο τον ανεμβολίαστο πελάτη που θα εισέλθει στο κατάστημα
Καφούνης: Η ευθύνη για το rapid test να βαρύνει μόνο τον ανεμβολίαστο πελάτη που θα εισέλθει στο κατάστημα
https://i1.prth.gr/images/963x541/_webp/files/2021-11-06/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91-1-1-768x461.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/rapid-test.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/rapid-test.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content