Επιβεβαιώνει η επιτροπή των «ειδικών»: «Στο τραπέζι το lockdown» - Τα μέτρα για εμβολιασμένους που εξετάζονται

Επιβεβαιώνει η επιτροπή των «ειδικών»: «Στο τραπέζι το lockdown» - Τα μέτρα για εμβολιασμένους που εξετάζονται

👉Μόνο απίθανη δεν είναι η επιβολή ενός lockdown στην Ελλάδα, παρόλο που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει διαρκώς για το αντίθετο, καθώς λίγη ώρα μετά το ρεπορτάζ το pronews.gr περί νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής των «ειδικών» υποστήριξε ότι το lockdown βρίσκεται στο τραπέζι.

Όπως είπε κανείς δεν θέλει lockdown, ούτε ο ίδιος το εισηγείτο, αλλά πρέπει να μην τίθενται με απόλυτο τρόπο ορισμένα πράγματα, καθώς ο απόλυτος λόγος «δεν θα γίνει ποτέ» είναι σα να λέει «τελειώσαμε», «αδειάζοντας» πλήρως την κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος προ λίγων ημερών έλεγε «είμαι κατηγορηματικός, ότι δεν πάμε σε lockdown».

Να θυμίσουμε άλλωστε ότι ο Κ.Μητσοτάκης δήλωνε πριν λίγους μήνες ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι, ότι τελειώνουμε με την πανδημία, ενώ στην αρχή της πανδημίας έδινε συνεντεύξεις για το πως... νίκησε (!) τον κορωνοϊό.

Τα μέτρα για εμβολιασμένους που πρότεινε

Ο Τ.Παναγιωτόπουλος ζήτησε επίσης να εξεταστεί σοβαρά η μείωση της πληρότητας σε γήπεδα, θέατρα, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και κάθε χώρο που συγκεντρώνονται πάρα πολλοί άνθρωποι (εμβολιασμένοι). Ο καθηγητής είπε επίσης ότι δεν μπορεί να μένει εκτός το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παρά τις δυσκολίες, καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις αντιφάσεις που υπάρχουν.

Ο καθηγητής επεσήμανε τη σημασία της τήρησης μέτρων όπως μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη μεταφορά προσωπικού από κέντρα Υγείας και δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί ανάχωμα αλλά και εργαλείο για τον εμβολιασμό και αυτή τη στιγμή χρειάζεται όρθια.

Τόνισε επίσης ότι «δεν είναι καθόλου καιρός για συνένωση τμημάτων στα σχολεία» καθώς είναι «σα να πηγαίνουμε γυρεύοντας».

Σχετικά με την πρόβλεψη του καθηγητή Τζανάκη πως θα νοσήσουν ένα εκατ. ανεμβολίαστοι πολίτες μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί ούτε να την επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να την απορρίψει. Πρόσθεσε ότι προφανώς τα νούμερα αυτά θα προκύπτουν εάν η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να ανακόψει την πορεία της πανδημίας, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει.

Με αφορμή το χάπι της εταιρίας Merc ο καθηγητής τόνισε ότι το μεγάλο όπλο είναι ο εμβολιασμός και πως το φάρμακο αποτελεί αναμφίβολα ένα πάρα πολύ σημαντικό όπλο στη φαρέτρα μας αλλά η μεγάλη λύση είναι ο εμβολιασμός. Εξήγησε ότι βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου είναι στο 50% ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού είναι 90% και άνω.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ


Όπως σας αναφέραμε ήδη στο pronews.gr στο Μαξίμου ακούγεται η φράση «οι έκτακτες συνθήκες οδηγούν σε έκτακτες λύσεις» και όπως είδαμε χθες με την εκκλησία τα μέτρα αλλάζουν με ιδιαίτερη ευκολία.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των «ειδικών» ότι τα κρούσματα θα φτάσουν ως και τα 10.000 ημερησίως, σύντομα, φέρνουν στο τραπέζι συζητήσεις για αναπροσαρμογή του μείγματος των περιοριστικών μέτρων.

Μάλιστα τα νέα μέτρα δεν θα αφορούν μόνο την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία (οι οποίες είναι εδώ και καιρό στο «κόκκινο»), αλλά και την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο 24ωρο συζητείται έντονα στους κόλπους των «ειδικών», οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση, επαναφορά μέτρων που γνωρίσαμε τις εποχές της καραντίνας, και που αν υιοθετηθούν, επηρεάζουν συνολικά τον πληθυσμό, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Συγκριμένα έχει ανοίξει συζήτηση για επαναφορά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 1 τα μεσάνυχτα, στις επιβαρυμένες περιοχές. Το σκεπτικό είναι ότι η διασπορά του ιού είναι ανησυχητικά μεγάλη στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, δηλαδή σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

To διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Επιβεβαιώνει η επιτροπή των «ειδικών»: «Στο τραπέζι το lockdown» - Τα μέτρα για εμβολιασμένους που εξετάζονται
Επιβεβαιώνει η επιτροπή των «ειδικών»: «Στο τραπέζι το lockdown» - Τα μέτρα για εμβολιασμένους που εξετάζονται
Επιβεβαιώνει η επιτροπή των «ειδικών»: «Στο τραπέζι το lockdown» - Τα μέτρα για εμβολιασμένους που εξετάζονται
https://media.liberal.gr/showthumb.aspx?maxsize=900&img=koronoioskleisto.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/lockdown_5.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/lockdown_5.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content