Έβρος: Οι Τούρκοι αποψίλωσαν μεγάλη έκταση στις Καστανιές - Κάνει πράξη τις απειλές ο Ρ.Τ.Ερντογάν; (ΦΩΤΟ)

Έβρος: Οι Τούρκοι αποψίλωσαν μεγάλη έκταση στις Καστανιές - Κάνει πράξη τις απειλές ο Ρ.Τ.Ερντογάν; (ΦΩΤΟ)

👉Διαφορετική είναι η εικόνα στα χερσαία σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας και συγκεκριμένα στις Καστανιές, καθώς οι Τούρκοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κόψει εκατοντάδες δέντρα στην περιοχή του δάσους.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες που εντοπίζονται στο google maps, οι Τούρκοι έχουν κόψει τα δέντρα και έχουν συγκεντρώσει σε σειρές τους κορμούς.

Σύμφωνα με το thrakinea η κίνησή τους, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς αν το έκαναν για να εποπτεύουν καλύτερα την περιοχή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αραιώσεις κι όχι σε αποψιλώσεις, ενώ αν ήθελαν να εκμεταλλευτούν την ξυλεία, θα είχαν απομακρύνει και τους κορμούς.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον δέντρα, κάνει πολύ πιο εύκολη την κίνηση μεγάλων οχημάτων, τα οποία δε θα συναντούν φυσικά εμπόδια, καθώς παράλληλα με το κόψιμο των δέντρων, έχουν γίνει και περιορισμένες χωματουργικές εργασίες.



«Θωράκισε» την γέφυρα Κήπων το Σαββατοκύριακο ο στρατός

Έντονη κινητικότητα από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων, παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο στα δυο χερσαία σημεία που η Ελλάδα συνορεύει με την Τουρκία και συγκεκριμένα στα Τελωνεία Κήπων και Καστανεών.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr ο στρατός προχώρησε στην λήψη προληπτικών μέτρων για την «θωράκιση» της εισόδου από την Τουρκία προς την χώρα μας. Κι αυτό για να είναι απόλυτα προετοιμασμένος αν επιχειρηθεί ξαφνική προσπάθεια μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών, όπως απείλησε πρόσφατα με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Άλλωστε, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, λόγω των προκλητικών αυτών απειλητικών αναφορών, πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων που συγκάλεσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, άμεσα και με εντολή του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ειδικά τμήματα μηχανικού των Ενόπλων Δυνάμεων, μετέφεραν αρκετούς εχίνους, τεράστιες σιδηροκατασκευές δηλαδή ενισχυμένες με συρματόπλεγμα, κονσερτίνες αλλά και μπετόν μπλοκ βάρους ενός τόνου το καθένα, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές.

Τοποθετήθηκαν δίπλα στον δρόμο που συνδέει το Τελωνείο των Κήπων και την γέφυρα που συνδέει Ελλάδα και Τουρκία. Υπάρχουν δηλαδή σε μέρος κοντά στην γέφυρα, ενώ όπως παρατήρησαν πολίτες που πέρασαν από το σημείο, υπάρχει και στρατιωτικός γερανός σε ετοιμότητα, προφανώς για να τα τοποθετήσει αν χρειαστεί και να κλείσει την πρόσβαση μέσω της γέφυρας από την γειτονική χώρα προς το ελληνικό έδαφος.

Στις Καστανιές τώρα, μπορεί να άνοιξε ο δρόμος προς την Τουρκία και να λειτουργεί το Τελωνείο για έξοδο και είσοδο, αλλά εχίνοι, κονσερτίνες και μπετόν μπλοκ του 1 τόνου, παραμένουν δίπλα στην μεταλλική πόρτα που είναι στο σημείο. Οπότε οι δυο Έλληνες σκοποί, αν παραστεί ανάγκη και υπάρξει απόπειρα μαζικής εισβολής, κλείνουν αμέσως την πόρτα και την ασφαλίζουν με την ειδική μπάρα, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα εμπόδια. <άλιστα και εκεί υπάρχει σε ετοιμότητα και επιφυλακή ειδικός στρατιωτικός γερανός για την μεταφορά και τοποθέτηση εχίνων και μπετόν μπλοκ πίσω από την μεταλλική πόρτα, ώστε να γίνει και από εκεί απροσπέλαστο το σημείο.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ΓΕΕΘΑ για την λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, δεν ήταν μια ενέργεια ρουτίνας. Πάρθηκαν ουσιαστικές και συγκεκριμένες αποφάσεις και δόθηκε εντολή να εφαρμοστούν. Κάτι στο οποίο προφανώς προέβη το αρμόδιο για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης Δ’ Σώμα Στρατού, με άμεση κινητοποίηση το Σάββατο.



Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα ανοίξουμε τα σύνορα σε 5 εκατ. μετανάστες»

Σε πρόσφατη συνάντηση του με τον Β.Ορμπάν ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν απείλησε ότι θα στείλει 5 εκατ. παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.

«Θα ανοίξουμε τις πύλες μας και τότε να δούμε τι θα κάνει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος αναφορικά με τους παράνομους μετανάστες και σχολίασε πως:

«Κυρίως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αυτή που βυθίζει τις βάρκες με τους μετανάστες και τους αφήνει να πεθάνουν είναι η Ελλάδα. Έχουμε όλα τα στοιχεία δεν τους ενδιαφέρει αν είναι παιδιά ή οικογένειες».



«Το να λέμε ότι η "προσφυγική" κρίση προκαλείται από την Τουρκία είναι πραγματικά αχαριστία», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν ρωτήθηκε επίσης και για την πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, με την απάντησή του να δείχνει την εμφανή του ενόχληση για τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει Αθήνα και Ουάσιγκτον.

«Η Ελλάδα έχει γίνει ολόκληρη πλέον μια βάση της Αμερικής», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Έβρος: Οι Τούρκοι αποψίλωσαν μεγάλη έκταση στις Καστανιές - Κάνει πράξη τις απειλές ο Ρ.Τ.Ερντογάν; (ΦΩΤΟ)
Έβρος: Οι Τούρκοι αποψίλωσαν μεγάλη έκταση στις Καστανιές - Κάνει πράξη τις απειλές ο Ρ.Τ.Ερντογάν; (ΦΩΤΟ)
Έβρος: Οι Τούρκοι αποψίλωσαν μεγάλη έκταση στις Καστανιές - Κάνει πράξη τις απειλές ο Ρ.Τ.Ερντογάν; (ΦΩΤΟ)
https://infognomonpolitics.gr/wp-content/uploads/2020/05/7385262_0_230_2251_1448_1000x541_80_0_0_424dc8409c5e5daadce600a567d0704d.jpg
https://i.ytimg.com/vi/Wqo0T2WceyQ/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_877.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_877.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content