Κοροναϊός – Ο Σωτήρης Τσιόδρας επιστρέφει – Αυτή είναι η νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Κοροναϊός – Ο Σωτήρης Τσιόδρας επιστρέφει – Αυτή είναι η νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων

👉Μία νέα επιτροπή για τη δημόσια Υγεία, η λεγόμενη πλέον Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) συστάθηκε από το Υπουργείο Υγείας με επικεφαλής τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Η νέα επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας για θέματα δημόσιας υγείας αλλά και της πανδημίας, την ώρα που το τέταρτο κύμα βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα επεξεργάζεται τους επιδημιολογικούς δείκτες και τις επιστημονικές μελέτες για τον κοροναϊό, αλλά και θα ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στον τομέα των φαρμάκων και των νέων θεραπειών για τον Covid-19.

Η επιτροπή θα συμβάλει με τις προτάσεις της και στην δημιουργία ενός ολιστικού σχεδίου, το οποίο θα καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των υπηρεσιών υγείας, από την πρόληψη και την φροντίδα των ασθενών covid και non covid μέσα στα νοσοκομεία, μέχρι το κομμάτι της αποθεραπείας.

Φαίνεται πως η δημιουργία μίας νέας ομάδας επιστημόνων από διαφορετικές ειδικότητες με απώτερο σκοπό την εισήγηση προτάσεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σχετικές με την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ εν καιρώ όμως πανδημίας να αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή σελίδας στο Σύστημα Υγείας της χώρας.

Σημειώνεται πως η διευρυμένη επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων συλλόγων και φορέων ενώ περιλαμβάνει και εκπροσώπους ασθενών. Θα έχει τετραετή θητεία και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Εκτός από καθηγητές ιατρικής, θα συμμετέχουν επίσης, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, νομικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.

Τέλος η νέα επιτροπη δεν συστάθηκε με σκοπό να καταργηθεί η προηγούμενη επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Στην «επιτροπή Τσιόδρα» συμμετέχουν οι:

1. ΛΑΓΙΟΥ ΠΑΓΩΝΑ, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Harvard, Η.Π.Α., με αναπληρωτή τον ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αμφότεροι με ειδίκευση στην Επιδημιολογία.

2. ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αναπληρωτή τον ΜΑΡΙΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, Επίκουρο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αμφότεροι με ειδίκευση στη Δημογραφία.

3. ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», με αναπληρωτή τον ΛΑΖΑΝΑ ΜΑΡΙΟ, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, αμφότεροι με ειδίκευση στον έλεγχο των Λοιμωδών Νοσημάτων.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

4. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αναπληρωτή τον ΡΑΜΦΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Παθολόγο – Ογκολόγο, Πανεπιστημιακό Συνεργάτη ΕΚΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», αμφότεροι με ειδίκευση στη Διαχείριση των Χρόνιων Νοσημάτων.

5. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αναπληρώτρια τη ΜΟΥΧΤΟΥΡΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αμφότεροι με ειδίκευση σε θέματα Υγιεινής του Περιβάλλοντος.

6. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου
Πανεπιστημίου, με αναπληρώτρια την ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, Επίκουρη Καθηγήτρια του
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αμφότεροι με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία της Υγείας.

7. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Επίκουρος Καθηγητής στα Οικονομικά της Υγείας και την Αξιολόγηση της Τεχνολογίας Υγείας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με αναπληρώτρια τη ΣΙΣΚΟΥ ΟΛΓΑ, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, αμφότεροι με ειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας.

8. ΠΟΛΥΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με αναπληρώτρια την ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Διδάκτορα Κοινωνικής Ψυχολογίας, αμφότεροι με ειδίκευση στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

9. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αναπληρωτή τον ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, αμφότεροι με ειδίκευση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

10. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,
Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, με αναπληρώτρια την ΣΚΟΥΤΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Διδάκτορα Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, αμφότεροι με ειδίκευση στη Βιοηθική και Δεοντολογία.

11. ΜΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Καθηγητής Διατροφικής Αγωγής – Διατροφικής Αξιολόγησης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με αναπληρώτρια τη ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτητικής Συμπεριφοράς, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, αμφότεροι με ειδίκευση στην επιστήμη Τροφίμων, Διαιτολογίας και Διατροφής.

12. ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Γ ́ Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, με αναπληρωτή τον ΤΣΙΑΚΑΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, MSc Πολιτικές Δημόσιας Υγείας, Διευθυντή Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

13. ΖΑΟΥΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με αναπληρωτή τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

14. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,
Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), με αναπληρωτή τον ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, ως εκπρόσωποι του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

15. ΛΙΑΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Ψυχίατρος, με αναπληρώτρια την ΛΕΟΜΠΙΛΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, Κοινωνιολόγο, Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), ως εκπρόσωποι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

16. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Καθηγητής Ιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρωτή τον ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

17. ΓΚΙΡΓΚΙΝΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Βιολόγος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, με αναπληρωτή τον ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, Ψυχίατρο, Διευθυντή της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, ως εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

18. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, με αναπληρωτή τον ΚΩΤΣΑΚΗ ΣΤΑΘΗ – ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ, ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

19. ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Προϊστάμενος του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ, με αναπληρωτή τον ΚΙΚΙΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, Προϊστάμενο του Τμήματος Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων της Διεύθυνσης Συμβάσεων, ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

20. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Α ́ Αντιπρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Αττικής, με αναπληρώτρια την ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, μέλος Δ.Σ. ΕΝΠΕ, Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) .

21. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δήμαρχος Ήλιδας, Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με αναπληρωτή τον ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑ ΙΩΑΝΝΗ, Δήμαρχο Λεβαδέων, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Υγείας Λεβαδέων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ως εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

22. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αγγειοχειρουργός, με αναπληρωτή τον ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, Πλαστικό Χειρουργό, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

23. ΔΑΡΑΜΗΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ.), με αναπληρωτή τον ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ, Β ́ Αντιπρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ως εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ.).
Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ.

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ο οποίος αναπληρώνει τον Πρόεδρο όταν αυτός κωλύεται, απουσιάζει ή ελλείπει.

Τα μέλη υπό στοιχεία (1) έως και (11) συνιστούν την Εκτελεστική Επιτροπή της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, ενώ το σύνολο των μελών αποτελεί την Ολομέλεια.

Πατήστε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε όλη την απόφαση.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Κοροναϊός – Ο Σωτήρης Τσιόδρας επιστρέφει – Αυτή είναι η νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων
Κοροναϊός – Ο Σωτήρης Τσιόδρας επιστρέφει – Αυτή είναι η νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων
Κοροναϊός – Ο Σωτήρης Τσιόδρας επιστρέφει – Αυτή είναι η νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων
https://ygeiamou.gr/wp-content/uploads/2021/04/210425085350_tsiodras.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_521.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_521.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content