Μπορούμε να επιλέξουμε ποιον θα ερωτευτούμε;

Μπορούμε να επιλέξουμε ποιον θα ερωτευτούμε;

👉Η δυτική κουλτούρα έχει εμμονή με την επιλογή. Ακόμα καλύτερα, η δυτική κουλτούρα είναι εθισμένη στη δυνατότητα. Και τα δύο μαζί σημαίνει ότι θέλουμε να έχουμε την επιλογή και τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα κάθε δυνατής κατάστασης και δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Κι όμως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς, το αφήνουμε στην τύχη: τον έρωτα.

Μεγαλώνοντας μάθαμε ότι δεν απαιτεί καμία προσπάθεια. Ότι είναι παθητικός στη φύση του• ότι δεν είναι κάτι που επιλέγουμε, αλλά κάτι στο οποίο σκοντάφτουμε μια μέρα και καταλήγει αλάνθαστο σε ένα ευτυχισμένο τέλος. Ξεχνάμε ότι παγκοσμίως είμαστε οι μοναδικοί που θεωρούμε τον έρωτα λόγο για να παντρευτούμε, τουλάχιστον στα νεότερα χρόνια.

Ας το δούμε λοιπόν από μια άλλη οπτική. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο έρωτας μέσα σε γάμους που συνάφθηκαν λόγω αυτού ξεθωριάζει μετά από δύο χρόνια, αλλά ο έρωτας σε γάμους από συνοικέσιο μεγαλώνει και μάλιστα συνεχίζει να εξελίσσεται και μετά από πέντε χρόνια.

Πολλές μελέτες έχουν συμπεράνει ότι τέτοιοι γάμοι καταλήγουν να είναι πιο ευτυχισμένοι. Είναι εκείνοι οι οποίοι περιελάμβαναν την λογική επιλογή, αλλά η δυτική κουλτούρα τους απεχθάνεται πια. Και το βάρος πέφτει στην ιδέα ότι ο έρωτας θα είναι αυτός που θα μας «σώσει».

«Επιλέγουμε» να αντιλαμβανόμαστε τον έρωτα ως κάτι που δεν επιλέγουμε. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο γάμος είναι, υπό μια μη ρομαντική έννοια, ένα νομικό συμβόλαιο συμβίωσης, μέσα στο οποίο νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο μέχρι το τέλος της ζωής μας. Αντιθέτως, τον βλέπουμε ως τον μοναδικό δρόμο προς την ευδαιμονία. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που αποτυγχάνει.

Και φαίνεται πως νιώθουμε όλο και λιγότερο ευτυχισμένοι καθώς έχουμε περισσότερες επιλογές. Παραλύουμε με την ιδέα ότι μπορεί να αντιστεκόμαστε στην τελειότητα, αν η τελευταία θα μπορούσε να είναι μία από τις επιλογές μας. Αλλά δυστυχώς πολλές φορές πιστεύουμε ότι η τελειότητα είναι άλλος ένας χωρισμός και η ξαφνική, αναπάντεχη νέα συνάντηση. Τείνουμε να προσδιορίζουμε αυτή την κατάσταση ως «μη συμβιβασμό». Αλλά είναι όντως;

Τα στοιχεία όμως από τη ζωή μας, και τις ζωές των άλλων, δείχνουν ότι ο έρωτας είναι κάτι που χρειάζεται να επιλέξουμε. Η φλόγα που έχουμε καταλήξει να συσχετίζουμε με τον έρωτα – είτε πάθος, είτε πόθος – προϋποθέτει «αναζωπύρωση» κατά τη διάρκεια των δύσκολων περιόδων ζωής. Μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε μαζί τους παρά το γεγονός ότι δεν συμπληρώνουν όλα τα προσόντα της λίστας μας. Επιλέγουμε να αγαπάμε τους ανθρώπους. Αλλά μπορούμε να επιλέξουμε ποιον θα ερωτευτούμε και θα αγαπήσουμε; Ξεκάθαρα η απάντηση είναι ναι.

Οι γάμοι και οι μακροχρόνιες σχέσεις, στον ιδανικό παραμυθένιο κόσμο μας, ξεκινούν με «πάθος», το οποίο πιστεύουμε ότι είναι έρωτας με την πρώτη ματιά και τον οποίο με κάποιο τρόπο θα μετατρέψουμε σε αιώνια αφοσίωση και δέσμευση. Υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα σε αυτή τη νοοτροπία, που δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Επειδή οι άνθρωποι αλλάζουν, αποκτούν νέα εργασία, νέα ενδιαφέροντα. Η ιδέα μας για τον τέλειο άλλο εξελίσσεται επίσης. Το άτομο που κάποτε πιστεύαμε ότι είναι τέλειο θα εξελιχθεί επίσης. Και όταν είμαστε ερωτευμένοι με μία προσδοκία, αυτή σίγουρα θα μας απογοητεύσει.

Αντιλαμβανόμαστε τον έρωτα ως κάτι που χρειάζεται ελάχιστη προσπάθεια, που έρχεται ξαφνικά και εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη. Δεν αφήνουμε χώρο για αμφιβολίες, για αβεβαιότητες. Νομίζουμε ότι όλα είναι αναπόφευκτα. Μεγάλη πλάνη.

Δεν υπονοώ ότι χρειάζεται να παντρευόμαστε με συνοικέσιο. Ούτε ότι πρέπει να μένουμε σε δυστυχισμένες σχέσεις. Λέω μόνο ότι χρειάζεται να αξιολογήσουμε τους λόγους που είμαστε δυστυχισμένοι και να το κάνουμε από μια άλλη οπτική γωνία. Και ότι ο έρωτας δεν σχετίζεται άμεσα με τον γάμο, ούτε με σωματικές αποκρίσεις. Είναι κάτι βαθύτερο που μπορεί να εξελιχθεί αν εμείς το επιλέξουμε.

Brianna Wiest
Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Μπορούμε να επιλέξουμε ποιον θα ερωτευτούμε;
Μπορούμε να επιλέξουμε ποιον θα ερωτευτούμε;
Μπορούμε να επιλέξουμε ποιον θα ερωτευτούμε;
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2019/02/mporoume-epilexoume-poion-erwteuthoume.jpg.webp
https://i.ytimg.com/vi/znjubj5vf98/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_52.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_52.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content