Πώς το να μην ελέγχουμε τα πάντα μπορεί να μας βοηθήσει να απολαύσουμε τη ζωή - Πώς να αφήσουμε ένα μέρος του ελέγχου

Πώς το να μην ελέγχουμε τα πάντα μπορεί να μας βοηθήσει να απολαύσουμε τη ζωή - Πώς να αφήσουμε ένα μέρος του ελέγχου

👉Η ανάγκη να έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας είναι έμφυτη. Είναι κάτι που όλοι θέλουμε εγγενώς και αισθανόμαστε καλύτερα όταν γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει σε όλους τους διαφορετικούς τομείς της ζωής μας. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε, ωστόσο, ότι δεν μπορούμε ποτέ να ελέγχουμε τα πάντα. Το να προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό οδηγεί σε πολλά διαφορετικά δυσάρεστα συναισθήματα, όταν τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως προσπαθούμε και θέλουμε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε την ευτυχία σας στη ζωή, αλλά ένας από τους πιο απλούς και απτούς είναι να αφήσετε ένα μέρος του ελέγχου. Γιατί αξίζει να το κάνουμε αυτό και πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε;

Γιατί νιώθουμε την ανάγκη να ελέγχουμε

Η επιθυμία να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε το περιβάλλον και τις περιστάσεις είναι ριζωμένη μέσα μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσο περισσότερα γνωρίζουμε για τον κόσμο μας, τόσο πιο ασφαλείς αισθανόμαστε. Από την άλλη πλευρά, όσο λιγότερα γνωρίζουμε, τόσο πιο φοβισμένοι νιώθουμε. Η ανάγκη για έλεγχο έχει τις άμεσες ρίζες της στο φόβο – συγκεκριμένα, στο φόβο για το τι μπορεί να συμβεί έξω από τον έλεγχό μας.

Πώς οι προσπάθειες ελέγχου επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή μας

Μπορεί να είναι φυσικό να θέλουμε να ελέγχουμε τα πάντα, αλλά αυτό δεν το καθιστά υγιές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η προσπάθεια να ελέγξουμε τα πάντα μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους κυριότερους.

Αυξημένο στρες και άγχος

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να ελέγχουν τα πάντα μπορεί να βιώνουν περισσότερο στρες και άγχος από εκείνους που δεν το κάνουν. Η απλή πράξη του να αισθάνεται κάποιος ότι δεν έχει τον έλεγχο, όταν νιώθει ότι είναι απαραίτητο να τον έχει, μπορεί να κάνει την αρτηριακή πίεση να αυξηθεί.

Λιγότερη ικανοποίηση

Το να νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε τον έλεγχο και να μην τον έχουμε τελικά μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε δυσαρέσκεια. Η ίδια η πράξη του αισθήματος της ανάγκης για έλεγχο οδηγεί σε μια λιγότερο ευχάριστη κατάσταση για τους ανθρώπους για τους οποίους αυτό αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με εκείνους για τους οποίους δεν αποτελεί.

Περισσότερη κριτική

Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε τα πάντα στη ζωή, το να νοιαζόμαστε υπερβολικά για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα εκτός του ελέγχου μας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κριτική για ό,τι συμβαίνει. Εξάλλου, όταν δεν ελέγχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, είναι λογικό να μην σας αρέσουν. Με τη σειρά του, το να είμαστε πιο επικριτικοί μπορεί να μας κάνει πιο νευρωτικούς, δημιουργώντας έναν ατέλειωτο, φαύλο κύκλο στον οποίο γινόμαστε προοδευτικά πιο δυστυχισμένοι με τη ζωή μας. Και η κριτική προς τους άλλους μπορεί επίσης να είναι επιζήμια για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη και άγχος, οδηγώντας τους να επικρίνουν τον εαυτό τους περισσότερο.

Τι μπορούμε να κερδίσουμε αφήνοντας ένα μέρος του ελέγχου

Τώρα που ξέρουμε πόσο άσχημα μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας η ακραία ανάγκη για έλεγχο, μπορούμε να σκεφτούμε πόσα άλλα θα κερδίσουμε αν τον εγκαταλείψουμε. Ακολουθούν μερικά από τα οφέλη της παραίτησης από την ανάγκη να έχετε τον έλεγχο των πάντων.

– Καλύτερη προετοιμασία για το απρόβλεπτο: Όταν είστε λιγότερο προσηλωμένοι σε μια συγκεκριμένη έκβαση μιας κατάστασης, θα είστε σε καλύτερη θέση να χειριστείτε όποια κι αν είναι η έκβαση.

– Βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό και τους άλλους: Στο βαθμό που η προσπάθεια να ελέγχετε τα πάντα σας κάνει πιο επικριτικούς απέναντι στον εαυτό σας και τους άλλους ανθρώπους, η εγκατάλειψη αυτού του ελέγχου σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τους άλλους σε βαθύτερα επίπεδα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν συνδέετε την αγάπη και την αποδοχή σας για τον εαυτό σας και τους άλλους με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αφήνοντας απλώς τους ανθρώπους να είναι όπως είναι και επιτρέποντας στον εαυτό σας να μην είναι προσκολλημένος στο πώς θα εξελιχθεί κάθε κατάσταση, είστε σε θέση να αγαπάτε πιο ελεύθερα. Αυτό ισχύει τόσο για την αγάπη προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό σας.

Πώς να αφήσουμε ένα μέρος του ελέγχου

Ας υποθέσουμε ότι έχετε αποφασίσει ότι προτιμάτε να είστε ήρεμοι και καλά συνδεδεμένοι με τους άλλους, παρά αγχωμένοι και επικριτικοί. Σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς ακριβώς μπορείτε να εγκαταλείψετε την ανάγκη για έλεγχο. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε αυτό το χαλαρωτικό μονοπάτι, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι για να το πετύχετε.

Ξεχωρίζουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να ελέγξουμε

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εγκαταλείψετε τον έλεγχο μέχρι να ξέρετε πού είναι απαραίτητος στη ζωή σας. Κάντε έναν απολογισμό των όσων σας απασχολούν. Σκεφτείτε τους τομείς της ζωής που είναι υπό τον έλεγχό σας και εκείνους που δεν είναι.

Μόλις διαπιστώσετε ποιοι εμπίπτουν σε κάθε κατηγορία, δεσμευτείτε να αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις στις οποίες δεν έχετε ή δεν θα έχετε τον έλεγχο διαφορετικά από ό,τι μέχρι τώρα. Αυτό περιλαμβάνει την αποσύνδεση του εαυτού σας από τα αποτελέσματα και τη διαφορετική αντιμετώπιση των άλλων ανθρώπων όταν δεν συμπεριφέρονται ακριβώς όπως θέλετε. Μπορεί να είναι χρήσιμο να σκεφτείτε τις καταστάσεις που δεν μπορείτε να ελέγξετε για να νιώσετε λιγότερο άγχος για τα διάφορα πιθανά αποτελέσματα.

Εξασκούμαστε στην ενσυνειδητότητα

Η ενσυνειδητότητα έχει να κάνει με το να είμαστε παρόντες. Το να βρίσκεστε στη στιγμή και να εκτιμάτε κάθε τι καλό όπως συμβαίνει μπορεί να σας βοηθήσει να εγκαταλείψετε τον έλεγχο ομαλότερα. Σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τα συναισθήματά σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν παλεύετε με το αίσθημα της ανάγκης για έλεγχο. Μειώνει επίσης το άγχος, το οποίο αυξάνεται με την ανάγκη για έλεγχο.

Αποκτάμε υποστήριξη από αγαπημένα πρόσωπα

Τέλος, δεν χρειάζεται να περάσετε αυτή τη διαδικασία μόνοι σας! Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε τουλάχιστον ένα αγαπημένο πρόσωπο που επίσης προσπαθεί να ελέγχει τα πάντα στη ζωή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να τους ενημερώσετε ότι είστε σε μια αποστολή να εγκαταλείψετε ένα μέρος του ελέγχου. Ζητήστε τους να σας ακολουθήσουν και, στη συνέχεια, συναντηθείτε ή μιλήστε μαζί τους τακτικά για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία.

Πηγή: verywellmind.com - enallaktikidrasi.com
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,504,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2096,ΑΠΟΨΕΙΣ,105,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,155,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,840,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,200,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,914,ΒΙΝΤΕΟ,327,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1857,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,216,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1896,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,70,ΖΩΗ,225,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,84,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,87,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,958,Κόσμος,10100,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,637,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1647,Πολιτική,6935,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6177,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,66,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1232,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3223,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,118,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,728,Eco-News,2902,GP - info,5,voice healing therapy,63,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς το να μην ελέγχουμε τα πάντα μπορεί να μας βοηθήσει να απολαύσουμε τη ζωή - Πώς να αφήσουμε ένα μέρος του ελέγχου
Πώς το να μην ελέγχουμε τα πάντα μπορεί να μας βοηθήσει να απολαύσουμε τη ζωή - Πώς να αφήσουμε ένα μέρος του ελέγχου
Πώς το να μην ελέγχουμε τα πάντα μπορεί να μας βοηθήσει να απολαύσουμε τη ζωή - Πώς να αφήσουμε ένα μέρος του ελέγχου
https://www.cretalive.gr/sites/default/files/styles/article_image_769x432/public/2021-05/stigmiotypo_othonis_2021-05-25_215225.jpg?itok=AoBEa57H
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_414.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_414.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content