Φορητή διαγνωστική πλατφόρμα για τον κορωνοϊό από ελληνική startup

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Φορητή διαγνωστική πλατφόρμα για τον κορωνοϊό από ελληνική startup

👉Την εμπορική διάθεση της φορητής μοριακής διαγωνιστικής πλατφόρμας “PEBBLE” (βότσαλο) καθώς και το συμβατό με αυτή διαγνωστικό τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού ανακοίνωσε η BIOPIX-T, μία ελληνική startup που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη αγορά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η “PEBBLE qcLAMP Platform”, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, είναι η πρώτη ελληνική φορητή συσκευή μοριακής διαγνωστικής βασισμένη στην τεχνολογία LAMP (Ισοθερμική PCR), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σημείο φροντίδας (Point-of-Care), είναι γνωστοποιημένη στον ΕΟΦ, βάση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 98/79 IVDD και αντίστοιχα κοινοποιημένη στα κράτη- μέλη της Ε.Ε. Επιπρόσθετα έχει εγγραφεί στον ΕΟΦ και το αντίστοιχο διαγνωστικό σύνολο για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού, που χρησιμοποιείται μαζί με το διαγνωστικό όργανο με την ονομασία “COV19 qcLAMP kit”.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως η αξιοπιστία της συσκευής συγκρίνεται με τις αντίστοιχες «συσκευές αναφοράς» του εργαστηρίου, που κοστίζουν όμως δεκάδες φορές περισσότερο και δεν μπορούν να μεταφερθούν στα σημεία ενδιαφέροντος. 

Προσφέρεται έτσι στους αρμόδιους φορείς ένα εξαιρετικό νέο όπλο για τη διαχείριση της πανδημίας αφού θα μπορούν να διενεργούνται ταχύτατα (μέσα σε 30 λεπτά) σαφώς πιο αξιόπιστα μοριακά tests με κόστος συγκρίσιμο με αυτό των rapid tests.

Σταδιακά αναμένονται να πιστοποιηθούν και να αξιοποιηθούν και άλλα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά της συσκευής, όπως η δυνατότητα πραγματοποίησης ελέγχων σε δείγμα σιέλου, χωρίς τη δυσάρεστη σημερινή διαδικασία δειγματοληψίας.

Η συσκευή αυτή βασίζεται σε έρευνα που διεξήχθη από στελέχη της BIOPIX-T στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΜΒΒ-ΙΤΕ) στην Κρήτη και ολοκληρώθηκε εντός της εταιρείας, η οποία στεγάζεται στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ), και η οποία έχει αναλάβει την εμπορική διάθεση της συσκευής και των συμβατών με αυτή διαγνωστικών τεστ, σε συνεργασία με ανά τον κόσμο τοπικούς διανομείς προϊόντων IVD.

Για τη διαδικασία ανάπτυξης και πιστοποίησης των προϊόντων, η εταιρία έλαβε αρχική χρηματοδότηση από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) και στη συνέχεια πλήρη γύρο χρηματοδότησης στον οποίο ηγήθηκε η εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Metavallon VC, και συμμετείχαν το Eleven VC με έδρα τη Βουλγαρία και Έλληνες ιδιώτες επενδυτές από το χώρο της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και συνεχών και ποικίλων δοκιμών σχετιζόμενων με την ασφάλεια, τη χρηστικότητα και την πιστότητα της συσκευής, απαραίτητες κατά την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την πιστοποίησή της, η συσκευή ολοκλήρωσε κλινική μελέτη στο Πανεπιστημιακό Κέντρο αναφοράς για τον COVID-19 στο Ηράκλειο (ΠΑ.Γ.Ν.Η.)/ ΚΡΗΤΗ, καθώς και τη μελέτη αξιολόγησης ευαισθησίας/ειδικότητας σε ανεξάρτητο πιστοποιημένο εργαστήριο στην Ελβετία, πέραν της αρχικής μελέτης ευαισθησίας και πιστότητας στο Ίδρυμα Παστέρ των Αθηνών.

Εντός του επόμενου διαστήματος θα συνεχισθούν πολλαπλές κλινικές μελέτες των Ιατροδιαγνωστικών Συσκευών IVD Kits για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 και της γρίπης τύπου Α με την συσκευή αυτή, στο University College London Hospital στην Αγγλία, το Institut National de la Sante et de la Recherche στην Γαλλία και το Universite Libre de Bruxelles – University Hospital στο Βέλγιο.

Οι μελέτες αυτές χρηματοδοτούνται για λογαριασμό της εταιρίας από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα πλαίσιο HORIZON 2020, ως μια από τις 23 προτάσεις που επιλέχθηκαν από σύνολο 454 για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1977,ΑΠΟΨΕΙΣ,63,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,713,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,137,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,762,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1824,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,170,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,112,ΕΛΛΑΔΑ,1253,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,158,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,45,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,488,Κόσμος,9643,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,433,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1546,Πολιτική,6840,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5988,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,342,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2768,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,636,Eco-News,2786,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Φορητή διαγνωστική πλατφόρμα για τον κορωνοϊό από ελληνική startup
Φορητή διαγνωστική πλατφόρμα για τον κορωνοϊό από ελληνική startup
Φορητή διαγνωστική πλατφόρμα για τον κορωνοϊό από ελληνική startup
https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/10/11/284947/main/biopix.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/startup.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/startup.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content