Ο πίνακας «Man of Sorrows» του Μποτιτσέλι αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια σε δημοπρασία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο πίνακας «Man of Sorrows» του Μποτιτσέλι αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια σε δημοπρασία

👉Μετά την ρεκόρ πώλησης 92 εκατομμυρίων δολαρίων ενός πίνακα του Σάντρο Μποτιτσέλι πέρυσι, ο οίκος Sotheby’s φέρνει ένα άλλο πορτρέτο του 15ου αιώνα από τον καλλιτέχνη της Αναγέννησης στη δημοπρασία. Ο οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τον πίνακα, με τίτλο «Man of Sorrows», τον Ιανουάριο του 2022, κατά τη διάρκεια μιας πώλησης του Old Masters στα κεντρικά γραφεία του στη Νέα Υόρκη.

Το έργο θα βγει σε δημοπρασία με εγγύηση και αναμένεται να φτάσει τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Η πώληση του έργου αξίας 92 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα πορτρέτο με τίτλο «Young Man Holding a Roundel», πιστώνεται ότι έφερε τα πάνω – κάτω στην αγορά των αριστουργημάτων. Η πώληση του «Man of Sorrows» από τον οίκο Sotheby’s μοιάζει να συνεχίζει την παράδοση, όχι μόνο με την υψηλή τιμή του.

Το «Man of Sorrows» είναι ένα πορτρέτο προτομής ενός στεφανωμένου Χριστού, του οποίου το κεφάλι είναι πλαισιωμένο από ιπτάμενους αγγέλους που σχηματίζουν το ιδιαίτερο φωτοστέφανο του. Στα τέλη του 15ου αιώνα και στις αρχές του 16ου αιώνα, καθώς ο Μποτιτσέλι μπήκε στα τελευταία στάδια της ζωής του, η χριστιανική πίστη του καλλιτέχνη εντάθηκε. Άρχισε να παράγει θρησκευτικά πορτρέτα που αποκλίνουν από τα κοσμικά προηγούμενα έργα του, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πίνακες Φλωρεντίνων ευγενών.

Γιατί διαφέρει αυτός ο πίνακας;

Tο The Man of Sorrows είναι μια ενδεικτική αναπαράσταση των αλλαγών στο στυλ και τη θεματολογία του Μποτιτσέλι στα τέλη του 15ου έως τις αρχές του 16ου αιώνα. Σε αντίθεση με τις ποιητικές μυθολογικές σκηνές του, όπως η «Γέννηση της Αφροδίτης» και η« Άνοιξη» της προηγούμενης δεκαετίας, η παραγωγή του Μποτιτσέλι από τη δεκαετία του 1490 και μετά είναι πιο νηφάλια, λιτή και πνευματική, όπως παραδείγματος χάριν στο παρόν έργο και στη «Μυστική Γέννηση» του 1500 που βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Christopher Apostle, επικεφαλής του τμήματος Sotheby’s Old Master Paintings στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν μόνο τρία γνωστά πορτρέτα του Botticelli της τελευταίας περιόδου, καθιστώντας το ένα σπάνιο έργο στο έργο του καλλιτέχνη της Αναγέννησης. «Κατά την τελευταία δεκαετία της ζωής του, η παραγωγή του Μποτιτσέλι ήταν σημαντικά διαφορετική από την προηγούμενη, η οποία συχνά χαρακτηρίζεται ως η επιτομή των αναγεννησιακών ιδεών του ανθρωπισμού και της ομορφιάς», εξέφρασε ο Apostle σε δήλωσή του. Ο ειδικός περιέγραψε το έργο ως «μια εξαιρετικά ρεαλιστική απεικόνιση του Χριστού που συμβολίζει τα βάσανα και τον θάνατό του».

Ο πίνακας αναμένεται να αποκτήσει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή που επιτεύχθηκε για τον ίδιο καλλιτέχνη σε δημοπρασία

Θα μπορούσε να ξεπεράσει τη «The Rockefeller Madonna» (περ. 16ος αιώνας), η οποία διπλασίασε την εκτίμησή της όταν πουλήθηκε για 10,4 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο Christie’s το 2013. «Το να βγάλεις σε δημοπρασία ένα έργο του Μποτιτσέλι αυτής της ποιότητας είναι ένα σημαντικό γεγονός στον κόσμο των Old Masters», δήλωσε ο George Wachter, πρόεδρος του Sotheby’s και επικεφαλής των Old Masters σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το έργο έρχεται προς πώληση από μια αμερικανική συλλογή. Δεν έχει αλλάξει χέρια από τότε που εμφανίστηκε σε δημοπρασία το 1963, όταν πουλήθηκε για 10.000 λίρες. Σύμφωνα με τον Sotheby’s, ο ιστορικός Federico Zeri προσδιόρισε τον πίνακα ως αυτόγραφο έργο του Botticelli όταν πουλήθηκε πριν από περίπου μισό αιώνα. Έχει εκτεθεί δημόσια μόνο μία φορά, το 2009, σε ειδική έκθεση στο Μουσείο Städel στη Φρανκφούρτη.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1977,ΑΠΟΨΕΙΣ,63,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,713,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,137,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,762,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1824,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,170,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,112,ΕΛΛΑΔΑ,1253,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,158,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,45,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,488,Κόσμος,9643,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,433,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1546,Πολιτική,6840,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5988,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,342,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2768,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,636,Eco-News,2786,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο πίνακας «Man of Sorrows» του Μποτιτσέλι αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια σε δημοπρασία
Ο πίνακας «Man of Sorrows» του Μποτιτσέλι αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια σε δημοπρασία
Ο πίνακας «Man of Sorrows» του Μποτιτσέλι αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια σε δημοπρασία
https://www.thesspress.gr/wp-content/uploads/2021/10/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF-6.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/man-of-sorrows-40.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/man-of-sorrows-40.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content