Ο Covid-19 το τέλος των εθνικών παρελάσεων στην Ελλάδα;; - «Στα gay pride και στην Αμάλ δεν κολλάει ο ιός;»

Ο Covid-19 το τέλος των εθνικών παρελάσεων στην Ελλάδα;; - «Στα gay pride και στην Αμάλ δεν κολλάει ο ιός;»

👉Διόλου απίθανη δεν είναι η ακύρωση των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, με την κυβέρνηση και τους «ειδικούς» να αναμένεται να λάβουν τις αποφάσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όμως είναι ο Covid-19 το τέλος των εθνικών παρελάσεων στην Ελλάδα; Τον Μάρτιο του 2020 δεν πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις, λόγω της πρωτοφανής κατάστασης που επικρατούσε με τον κορωνοϊό. Τον Οκτώβριο του 2020 δεν πραγματοποιήθηκαν επίσης παρελάσεις στην Ελλάδα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενώ ακόμη και τον Μάρτιο του 2021 οι παρελάσεις έγιναν, αλλά χωρίς κόσμο, να σημειωθεί βέβαια πως τότε γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οπότε μια πιθανή ακύρωση της παρέλασης θα προκαλούσε πιθανότατα θύελλα αντιδράσεων.

Και στις τρεις περιπτώσεις που προαναφέραμε υπήρχε ένα κοινό, οι Έλληνες δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (τον Μάρτιο το 2021 ήταν ελάχιστοι εμβολιασμένοι), οπότε η κυβέρνηση υποσχόταν πως θα επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» όταν εμβολιαστούμε. Τώρα όμως έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού, ένα σημαντικό ποσοστό για να παίρνει η κυβέρνηση αποφάσεις όπως η ακύρωση των παρελάσεων.

Τελικά όμως είναι ο Covid-19 το τέλος των παρελάσεων; Η απόφαση για τις φετινές αποφάσεις είναι αρκετά πιθανό να είναι και η απάντηση στο ερώτημα.

Οι απαντήσεις της κυβέρνησης

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης είπε το πρωί του Σαββάτου. «Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν τις παρελάσεις, έχουμε μπροστά μας 25 ημέρες, θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα δεδομένα. Υπάρχει πάντα η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνεται. Αν υπάρξει ανάγκη να προφυλαχτούμε, είναι προφανές ότι θα πάρουμε μέτρα. Ό,τι αποφασιστεί για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορά και στις μαθητικές παρελάσεις», σημείωσε.

Στο θέμα των παρελάσεων αναφέρθηκε και ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν.

«Ο στόχος είναι να κάνουμε παρελάσεις. Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τοποθετούμαστε ανάλογα με το πώς αυτά διαμορφώνονται, κυρίως όταν πλησιάζει ο καιρός» ξεκαθάρισε από την πλευρά του την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, μάλιστα, ο κ. Οικονόμου είχε φέρει το παράδειγμα των γιορτών του καλοκαιριού λέγοντας ότι «μέσα στο καλοκαίρι είχαμε γιορτές που έγιναν με ένα πλαίσιο μέτρων. Σε σχέση με πέρυσι να μην ξεχνάμε ότι έχουμε πολύ κόσμος εμβολιασμένο. Θέλουμε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά εμβολιασμού».



«Όχι» από τους «ειδικούς»

Από την άλλη, οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ενάντια στη διεξαγωγή παρελάσεων και εορταστικών εκδηλώσεων λόγω της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα. Ήδη στο επίκεντρο της προσοχής των λοιμωξιολόγων βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, η επιδημιολογική εικόνα της οποίας συνεχίζει να είναι ανησυχητική.

«Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθούν δύο -τρία μέτρα ακόμη που θα έχουν ανασχετικό ρόλο στη συνάθροιση όπως οι παρελάσεις», δήλωσε προ ημερών ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας.

«Είμαστε μπροστά σε περίοδο με παρελάσεις. Απέχουμε 3,5 εβδομάδες από τις παρελάσεις, ξέρετε ότι το επιδημιολογικό πεδίο αυξάνει ραγδαία. Είναι όμως ένας χώρος συγκέντρωσης ανθρώπων», τόνισε ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν ούτε φέτος παρελάσεις, ιδίως στην Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται το τριήμερο εκδηλώσεων, λόγω και της εορτής του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

Από την πλευρά του ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τόνισε πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε πριν μερικές ημέρες και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις, εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο.

Εντελώς διαφορετική ωστόσο είναι η προσέγγιση που προτείνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού. «Η παρέλαση νομίζω ότι πρέπει να γίνει με λίγα παιδιά, με μάσκα και αποστάσεις. Και το να μη γίνει είναι πιθανή λύση».



Η απάντηση του Δ.Γάκη

Στα όσα ακούγονται για τις παρελάσεις απάντησε ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως η παρέλαση διασπείρει την νόσο...

Στην παρέλαση τα άτομα βρίσκονται σε διάταξη, τηρούν αποστάσεις, φορούν μάσκα, δεν μιλούν, και βρίσκονται στον καθαρό αέρα...

Ειδικά στην παραλία της Θεσσαλονίκης , που πάντα υπάρχει άνεμος, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι απειροελάχιστος

Και μην μου πείτε ότι οι μαθητές κινδυνεύουν περισσότερο από ότι στις κλειστές αίθουσες

Ούτε ότι οι στρατιώτες κινδυνεύουν περισσότερο από ότι στον στρατώνα!!! Δεν μένουν, δα, σε… μονόκλινα…

Και οι πολίτες, ότι κινδυνεύουν περισσότερο από τα «παστωμένα» αστικά, τα γήπεδα, το gay pride , την «παρέλαση» της Αμάλ, ή το πρόσφατο φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Ειδικά εφέτος που η πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί…

Μάλλον κάποιος φοβάται την παρέλαση, και τους Θεσσαλονικείς και ψάχνει πρόφαση για να τους αποφύγει...», έγραψε χαρακτηριστικά.

Παρέλασαν κανονικά στην Κύπρο

Προχθές 1η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών της 61ης επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα καθώς και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.

Την παράσταση έκλεψαν τα “πράσινα μπερέ” με δυναμική παρουσία, αλλά κυρίως με τα αντιτουρκικά συνθήματά τους

«Τούρκοι, Τούρκοι, θα πεθάνετε -Μπροστά στα πράσινα μπερέ θα γονατίσετε... Θάνατος, θάνατος στα μέχμετζικ» ακούγονται και στο βίντεο να φωνάζουν:


Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο Covid-19 το τέλος των εθνικών παρελάσεων στην Ελλάδα;; - «Στα gay pride και στην Αμάλ δεν κολλάει ο ιός;»
Ο Covid-19 το τέλος των εθνικών παρελάσεων στην Ελλάδα;; - «Στα gay pride και στην Αμάλ δεν κολλάει ο ιός;»
Ο Covid-19 το τέλος των εθνικών παρελάσεων στην Ελλάδα;; - «Στα gay pride και στην Αμάλ δεν κολλάει ο ιός;»
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/10/03/al25730_us1213_20190325175634_1_eikona980.jpg?itok=YitS8Ve9
https://i.ytimg.com/vi/cenjQKZ3nRM/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/covid-19-gay-pride.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/covid-19-gay-pride.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content