Τι ετοιμάζουν;;; Αντιιικά χάπια κατά της COVID-19 έναντι 10 δολαρίων: Αποκαλύψεις για το πρόγραμμα του ΠΟΥ

Τι ετοιμάζουν;;; Αντιιικά χάπια κατά της COVID-19 έναντι 10 δολαρίων: Αποκαλύψεις για το πρόγραμμα του ΠΟΥ

👉Ένα πρόγραμμα υπό την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη διασφάλιση, όπως δηλώνουν, “δίκαιης πρόσβασης στις φτωχότερες χώρες στα εμβόλια, τα τεστ και τις θεραπείες για τον κορωνοϊό,” στοχεύει στην εξασφάλιση αντιιικών φαρμάκων για ασθενείς με ήπια συμπτώματα με μόλις 10 δολάρια ανά αγωγή.

Το πειραματικό χάπι molnupiravir της Merck & Co είναι πιθανό να είναι ένα από τα φάρμακα ενώ αναπτύσσονται και άλλα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters.

Το έγγραφο, το οποίο επικαλείται το Reuters, περιγράφει τους στόχους του προγράμματος Access to COVID-19 Tools Accelerator (ACT-A) έως τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, αναφέρει ότι το πρόγραμμα θέλει να παραδώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο τεστ COVID-19 σε φτωχότερες χώρες και να προμηθεύσει φάρμακα για θεραπεία σε 120 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως, από τα περίπου 200 εκατομμύρια νέα κρούσματα που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν στους επόμενους 12 μήνες.

Τα σχέδια υπογραμμίζουν πώς ο ΠΟΥ θέλει να αυξήσει τις προμήθειες φαρμάκων και τεστ σε σχετικά χαμηλή τιμή, καθώς ο ισχυρισμός είναι ότι “έχασε τον αγώνα των εμβολίων από πλούσιες χώρες που απέκτησαν ένα τεράστιο μερίδιο των παγκόσμιων προμηθειών, αφήνοντας τις φτωχότερες χώρες του κόσμου με λίγα εμβόλια”.

Προωθείται λοιπόν η εξής λύση: Εμβόλια για τις πλούσιες χώρες και φτηνά φάρμακα και τεστ για τις φτωχές… Μήπως αυτή είναι η πραγματική επιδίωξή τους;; 

Εκπρόσωπος της ACT-A είπε ότι το έγγραφο, με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου, ήταν ακόμη ένα σχέδιο υπό διαβούλευση και αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενό του πριν οριστικοποιηθεί.

Το έγγραφο θα σταλεί επίσης στους παγκόσμιους ηγέτες πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 στη Ρώμη στο τέλος αυτού του μήνα.

Το ACT-A ζητά από την G20 και άλλους δωρητές, πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 22,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η χρηματοδότηση αυτή θα διατεθεί για την αγορά και τη διανομή εμβολίων, φαρμάκων και τεστ σε φτωχότερες χώρες, αλλά και τη μείωση των τεράστιων κενών στην προσφορά μεταξύ πλούσιων και λιγότερο προηγμένων χωρών.

Μέχρι στιγμής οι χορηγοί έχουν δεσμευτεί για το πρόγραμμα στα 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα οικονομικά αιτήματα βασίζονται σε λεπτομερείς εκτιμήσεις για την τιμή των φαρμάκων, των θεραπειών και των εξετάσεων, οι οποίες θα καλύψουν τις μεγαλύτερες δαπάνες του προγράμματος παράλληλα με το κόστος διανομής εμβολίων.

Παρόλο που δεν αναφέρεται ρητά το φάρμακο molnupiravir, σύμφωνα με το έγγραφο, η ACT-A στοχεύει να πληρώσει 10 δολάρια ανά αγωγή για «νέα στοματικά αντιιικά φάρμακα για ασθενείς με ήπια/μέτρια συμπτώματα».

Αν και αναπτύσσονται και άλλα χάπια, το molnupiravir είναι το μόνο που έχει δείξει μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα σε δοκιμές στο τελευταίο στάδιο.

Το ACT-A βρίσκεται σε συνομιλίες με την Merck & Co και τους παραγωγούς γενόσημων για να αγοράσει το φάρμακο.

Ωστόσο, μια μελέτη που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υπολόγισε ότι το molnupiravir θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 20 δολάρια αν παραχθεί από γενικές φαρμακοβιομηχανίες, με την τιμή να μειώνεται δυνητικά στα 7,7 υπό βελτιστοποιημένη παραγωγή.

Η Merck & Co. έχει συμφωνία αδειοδότησης με οκτώ ινδικές φαρμακοβιομηχανίες.
Το έγγραφο του ACT-A αναφέρει ότι ο στόχος του είναι να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου για την εξασφάλιση της προμήθειας ενός «φαρμακευτικού σκευάσματος από το στόμα», το οποίο στοχεύει να είναι διαθέσιμο από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για την «υποστήριξη της προμήθειας έως και 28 εκατομμυρίων θεραπευτικών αγωγών τους επόμενους 12 μήνες, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του προϊόντος, την κλινική καθοδήγηση και την εξέλιξη των αναγκών». λέει.

Σε μεταγενέστερο στάδιο, όπως αναφέρει το ίδιο έγγραφο αναμένεται να υπάρξει προμήθεια πρόσθετων μεγαλύτερων ποσοτήτων νέων στοματικών αντιιικών φαρμάκων.

Το ACT-A σκοπεύει επίσης να καλύψει τις βασικές ιατρικές ανάγκες σε οξυγόνο για 6-8 εκατομμύρια σοβαρούς και κρίσιμους ασθενείς έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Επιπλέον, το πρόγραμμα σχεδιάζει να επενδύσει μαζικά στα διαγνωστικά τεστ του COVID-19 προκειμένου να διπλασιάσει τουλάχιστον τον αριθμό που πραγματοποιούνται σε φτωχότερες χώρες, δηλαδή τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Από τα 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια, που το ACT-A σχεδιάζει να συγκεντρώσει τους επόμενους 12 μήνες, περίπου το ένα τρίτο θα δαπανηθεί για τη διάγνωση, αναφέρει το έγγραφο.

Επί του παρόντος, οι φτωχές χώρες πραγματοποιούν κατά μέσο όρο περίπου 50 τεστ ανά 100.000 άτομα κάθε μέρα, έναντι 750 τεστ που γίνονται σε πλουσιότερες χώρες.

Το ACT-A θέλει να φέρει τα ποσοστά των τεστ σε τουλάχιστον 100 ανά 100.000 σε φτωχότερες χώρες.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των διαγνωστικών τεστ θα είναι rapid test αντιγόνου σε τιμή περίπου 3 δολ. και μόνο το 15% θα δαπανηθεί για την προμήθεια μοριακών τεστ, που είναι πιο ακριβά, αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δώσουν αποτελέσματα.

Αυτά εκτιμάται ότι κοστίζουν περίπου 17 δολ., συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, σύμφωνα με το έγγραφο.

Το έγγραφο υπογραμμίζει ακόμα ότι «η πρόσβαση στα εμβόλια είναι εξαιρετικά άνιση με κάλυψη που κυμαίνεται από 1% έως πάνω από 70%, ανάλογα με τον πλούτο μιας χώρας».

Το πρόγραμμα στοχεύει να εμβολιάσει τουλάχιστον το 70% του επιλέξιμου πληθυσμού σε όλες τις χώρες έως τα μέσα του επόμενου έτους, σύμφωνα με τους στόχους του ΠΟΥ.

Με πληροφορίες Από lifo – Reuters
Το διάβασα στο el.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι ετοιμάζουν;;; Αντιιικά χάπια κατά της COVID-19 έναντι 10 δολαρίων: Αποκαλύψεις για το πρόγραμμα του ΠΟΥ
Τι ετοιμάζουν;;; Αντιιικά χάπια κατά της COVID-19 έναντι 10 δολαρίων: Αποκαλύψεις για το πρόγραμμα του ΠΟΥ
Τι ετοιμάζουν;;; Αντιιικά χάπια κατά της COVID-19 έναντι 10 δολαρίων: Αποκαλύψεις για το πρόγραμμα του ΠΟΥ
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/10/image-120.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/covid-19-10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/covid-19-10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content