Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταστροφές σε Κέρκυρα, αγνοείται άντρας στην Εύβοια - Σαρώνει και την Κρήτη η κακοκαιρία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταστροφές σε Κέρκυρα, αγνοείται άντρας στην Εύβοια - Σαρώνει και την Κρήτη η κακοκαιρία

👉Ως έχει η κατάσταση από τα ξημερώματα της Παρασκευής, ένας ηλικιωμένος άνδρας αγνοείται στη Νότια Εύβοια, αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ή έχουν κλείσει στην κυκλοφορία προληπτικά. Το μέτωπο της κακοκαιρίας «Μπάλλος» κινείται προς τα ανατολικά και νότια, παραμένει όμως σε ένταση, παρά την παροδική υποχώρηση των ακραίων φαινομένων στη διάρκεια της νύχτας.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 69χρονος από το χωριό Στουπαίοι του δήμου Καρύστου, στη Νότια Εύβοια αναζητείται από ομάδα της Πυροσβεστικής, καθώς και από τους εθελοντές διασώστες της Sar 312. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ίδιος άνδρας είχε καλέσει νωρίτερα την Πυροσβεστική ζητώντας συνδρομή των αρμοδίων αρχών καθώς όπως ο ίδιος είπε κινδύνευε καθώς το σπίτι του βρισκόταν κοντά σε χείμαρρο ο οποίος είχε φουσκώσει.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του evima.gr βρέθηκαν κομμάτια του αυτοκινήτου του αγνοούμενου βοσκού στη Νότια Εύβοια. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια του αυτοκινήτου ανάμεσα στην περιοχή Τσακαίοι και Μεσοχώρια.

Όπως δήλωσε στο evima.gr η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίων Μαρία Ρούπα, οι έρευνες συνεχίζονται ενώ όπως τόνισε «η περιοχή μας έχει υποστεί πρωτόγνωρες καταστροφές καθώς για πρώτη φορά έπεσε τόσο πολύ βροχή».

Η Ομάδα μας , μετά από ενεργοποίηση της από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδος, επιχειρεί αυτή τη στιγμή στη περιοχή...Posted by Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας - Rescue Team 312 on Thursday, October 14, 2021

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή, από το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων, ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία Λιμνιώνα της Κεντρικής Εύβοιας (50 χλμ. βόρεια της Χαλκίδας) αποκλείστηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σαρώνει και την Κρήτη η κακοκαιρία

Τα δόντια της δείχνει και στην Κρήτη από τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία «Μπάλλος» που σαρώνει το νησί. Ισχυροί άνεμοι σε ορισμένες περιπτώσεις με ριπές πάνω από... 11 μποφόρ χτυπούν την Κρήτη ενώ τεράστιες ποσότητες νερού πέφτουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στις περισσότερες περιοχές.

Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν στους δρόμους αλλά και σε κάποια σπίτια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, υπήρξε πτώση δέντρου στην Εθνική οδό, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι για την οποία χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.



Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία υπήρξαν κλήσεις για κοπές δέντρων από τη σφοδρότητα του φαινομένου, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται Περιφέρεια και Δήμοι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν στη διάρκεια της ημέρας.

Καταστροφές στην Ιθάκη - «Αν δε σπάγαμε τα πεζούλια θα είχαμε θύματα», λέει ο δήμαρχος

Με μένος χτύπησε την Ιθάκη η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και θέτοντας σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές προκειμένου με παρεμβάσεις να προλάβουν τα χειρότερα.



Ήδη γίνεται επιχείρηση για να καθαριστούν φρεάτια. Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα. Η Ιθάκη δεχόταν τεράστιες ποσότητες βροχής από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τις 10 το βράδυ.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, περιέγραψε την τραγική κατάσταση. «Η κακοκαιρία διέλυσε την Ιθάκη. Καταγράψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα. Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δε βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν. Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό», περιέγραψε ο κ. Στανίτσας.

«Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές. Υπάρχει λάσπη παντού. Αν δεν είχαμε σπάσει τα πεζοδρόμια και τα μουράγια θα είχαμε χάσει κόσμο. Δεν έχουμε αέρα. Εχτές επικοινώνησα με τον κ. Πέτσα και ζήτησα να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή έχει ηρεμήσει η κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ιθάκη έχει υποστεί ήδη σημαντικότατες ζημιές από τον Ιανό, ορισμένα έργα πρόλαβαν να γίνουν ορισμένα όχι, είναι δύσκολο να γίνουν, γιατί έχουμε συνεχείς κατολισθήσεις, και όχι μόνο στην Ιθάκη, σε πολλούς μικρούς δήμους, σχολίασε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.

Καταστροφές στην Κέρκυρα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής «γέννησε» χθες ο «Μπάλλος» και στην Κέρκυρα, καθώς το νησί κόπηκε στα δύο, όταν πλημμύρισε σε μεγάλο βαθμό το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, προκαλώντας τη διακοπή της οδικής κυκλοφορίας. Στο πέρασμα του «Μπάλλου» από το νησί των Φαιάκων σημειώθηκαν κατολισθήσεις, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, υλικές ζημιές σε κτίρια, αλλά και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», αφού 7 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν χθες, λόγω της κακοκαιρίας.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κέρκυρα



Σολάρι Κέρκυρα



Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποτάμια οι δρόμοι σε πολλές περιοχές της Ηλείας

Με μένος «χτυπά» και την Ηλεία, η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκαλώντας πολλά και έντονα προβλήματα σε αρκετές περιοχές.



Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας και από τη Μύκονο

Δεκάδες κεραυνοί «έσκισαν» χθες το βράδυ τον ουρανό της Μυκόνου, κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες τη χώρα μας.



Ο «Μπάλλος» έχει πλήξει και Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται επίσης η Στερεά Ελλάδα με πολλούς κατοίκους από την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια να έχουν εγκαταλείψει ήδη τις εστίες τους φοβούμενοι εκτεταμένες πλημμύρες. Ο «Μπάλλος» χτύπησε με μανία και τη Χαλκιδική όπου ένα ρέμα στην Ολυμπιάδα μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο. Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν επίσης στη Σύρο και τη Νάξο.

«Χτύπησε» και την Κεφαλονιά η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έδειξε τις άγριες διαθέσεις της στην Κεφαλονιά.

Δείτε βίντεο από Κεφαλονιά


Χαλκιδική: Σε χείμαρρο μετατράπηκε ρέμα στην Ολυμπιάδα

Σε ορμητικό χείμαρρο μετατράπηκε το ρέμα που υπάρχει στον παλιό δρόμο από Σταυρό για Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που έφερε μαζί της ο «Μπάλλος», η νέα κακοκαιρία που «χτυπά» τη χώρα μας.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταστροφές σε Κέρκυρα, αγνοείται άντρας στην Εύβοια - Σαρώνει και την Κρήτη η κακοκαιρία
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταστροφές σε Κέρκυρα, αγνοείται άντρας στην Εύβοια - Σαρώνει και την Κρήτη η κακοκαιρία
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταστροφές σε Κέρκυρα, αγνοείται άντρας στην Εύβοια - Σαρώνει και την Κρήτη η κακοκαιρία
https://i1.prth.gr/images/963x541/_webp/files/2021-10-15/KERKYRA2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_990.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_990.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content