Ο εγκέφαλος είναι σαν ένας μικρόκοσμος και τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι σαν μικρά σύμπαντα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο εγκέφαλος είναι σαν ένας μικρόκοσμος και τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι σαν μικρά σύμπαντα

👉Οι δομές του σύμπαντος και του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι εντυπωσιακά παρόμοιες. Στον ανατολικό πνευματικό κλάδο του Ταοϊσμού, το ανθρώπινο σώμα έχει από καιρό θεωρηθεί ως ένα μικρό σύμπαν, σαν ένα μικρόκοσμο. Δεδομένου ότι οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων που γίνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη για την έρευνα της λειτουργίας του εγκεφάλου, η συσχέτιση μεταξύ του εγκεφάλου και του σύμπαντος συνεχίζει να εμφανίζεται.

Οι δύο παρακάτω εικόνες απεικονίζουν τις ομοιότητες. Η πάνω εικόνα δείχνει το νευρωνικό δίκτυο ενός κυττάρου του εγκεφάλου, η κάτω εικόνα δείχνει την κατανομή της σκοτεινής ύλης στο σύμπαν, όπως έχει προσομοιωθεί από την Millennium Simulation.

Οι φωτογραφίες δείχνουν μια δομική ομοιότητα όσον αφορά τις συνδέσεις και κατανομή της ύλης στον εγκέφαλο και στο σύμπαν.

Ο εγκέφαλος είναι σαν ένας μικρόκοσμος.

Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Dmitri Krioukov του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και μια ομάδα ερευνητών, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature πέρυσι δείχνει εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ των νευρωνικών δικτύων στον εγκέφαλο και τις δικτυακές συνδέσεις μεταξύ των γαλαξιών.

Η ομάδα του Krioukov δημιούργησε μια προσομοίωση σε υπολογιστή που έσπασε το γνωστό σύμπαν σε μικροσκοπικές, υποατομικές μονάδες του χωροχρόνου. Η προσομοίωση πρόσθετε περισσότερες μονάδες χωροχρόνου, καθώς η ιστορία του σύμπαντος προχωρούσε. Οι αναπτυσσόμενες αλληλεπιδράσεις μεταξύ της ύλης στους γαλαξίες ήταν παρόμοιες με τις αλληλεπιδράσεις που έχουν τα νευρικά δίκτυα στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ο φυσικός Kevin Bassler του Πανεπιστημίου του Χιούστον, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε ότι η μελέτη προτείνει έναν θεμελιώδη νόμο που διέπει αυτά τα δίκτυα.
Τον Μάιο του 2011, ο Seyed Hadi Anjamrooz του Kerman Πανεπιστήμιου Ιατρικών Επιστημών και άλλοι Ιρανοί επιστήμονες δημοσίευσαν ένα άρθρο στο International Journal των Φυσικών Επιστημών για τις ομοιότητες μεταξύ των κυττάρων και του σύμπαντος.

Εξηγούν ότι μια μαύρη τρύπα μοιάζει με τον πυρήνα του κυττάρου. Ο ορίζοντας γεγονότων μιας μαύρης τρύπας—είναι το είδος του σημείου χωρίς επιστροφή, όπου η βαρυτική έλξη θα ρουφάει αντικείμενα μέσα στη μαύρη τρύπα—μοιάζει με την πυρηνική μεμβράνη.

Ο ορίζοντας γεγονότων είναι διπλής στρώσεως, όπως είναι η πυρηνική μεμβράνη. Σαν τον ορίζοντα γεγονότων, ο οποίος εμποδίζει οτιδήποτε μπαίνει από το να φύγει, η πυρηνική μεμβράνη διαχωρίζει τα υγρά των κυττάρων, εμποδίζοντας την ανάμειξη, και ρυθμίζει την ανταλλαγή της ύλης μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του πυρήνα. Οι μαύρες τρύπες και τα ζωντανά κύτταρα εκπέμπουν και οι δύο ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, μεταξύ των άλλων ομοιοτήτων.

Οι ερευνητές έγραψαν: «Σχεδόν όλα όσα υπάρχουν στο μακροσύμπαν αντικατοπτρίζεται σε ένα βιολογικό κύτταρο ως ένα μακροσύμπαν. Με απλά λόγια, το σύμπαν μπορεί να απεικονιστεί ως ένα κύτταρο. “

Το διάβασα στο mymind.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,451,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1982,ΑΠΟΨΕΙΣ,66,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,716,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,138,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,764,ΒΙΝΤΕΟ,194,ΒΟΛΟΣ,72,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1827,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,173,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,113,ΕΛΛΑΔΑ,1293,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,160,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,46,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,501,Κόσμος,9663,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1554,Πολιτική,6850,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6003,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1140,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2799,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,94,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,641,Eco-News,2791,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο εγκέφαλος είναι σαν ένας μικρόκοσμος και τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι σαν μικρά σύμπαντα
Ο εγκέφαλος είναι σαν ένας μικρόκοσμος και τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι σαν μικρά σύμπαντα
Ο εγκέφαλος είναι σαν ένας μικρόκοσμος και τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι σαν μικρά σύμπαντα
https://m.naftemporiki.gr/thumb/685185/1200/1200/0x00000000006fb825/1/egkefalos.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_93.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_93.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content