Γ.Ιωαννίδης: «Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι ακραία στην Ελλάδα - Καταστρεπτική διαχείριση με διχαστικά μέτρα»

Γ.Ιωαννίδης: «Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι ακραία στην Ελλάδα - Καταστρεπτική διαχείριση με διχαστικά μέτρα»

👉«Βολές» κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού εξαπέλυσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιάννης Ιωαννίδης, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford και κάτοχος της έδρας C.F. Rehnborg για την Πρόληψη Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford.


Ο καθηγητής μίλησε εκτός των άλλων και για την αύξηση της θνησιμότητας στην Ελλάδα λέγοντας τα εξής: «Οι θάνατοι είναι περισσότεροι. Οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι 70% περισσότεροι, ο covid 19 είναι μέρος των θανάτων, αλλά και οι θάνατοι από άλλες ασθένειες αυξήθηκαν».

«Είχαμε κατάρρευση χειρισμών των χρονίων νοσημάτων. Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι ακραία στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό 1500 άνθρωποι πέθαναν σε μια εβδομάδα στις αρχές Αυγούστου περισσότεροι από κάθε άλλη φορά...» πρόσθεσε ο Γ.Ιωαννίδης.

Ο καθηγητής Γ.Ιωαννίδης στην αρχή της συνέντευξης του τόνισε πως «η Ελλάδα απέτυχε στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας».

«Η πανδημία τελειώνει, βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας σε άλλες χώρες και στην μέση της πανδημίας στην Ελλάδα. Μακάρι να μην εκτροχιαστούμε στην Ελλάδα αλλά υπάρχει αυτή η μεγάλη ανομοιογένεια. Οι περισσότερες χώρες έχουν δαμάσει το επιδημιολογικό κύμα και άλλες όπως η Ελλάδα έχουν μείνει πίσω. Κάποιες χώρες μπορούν να ανοίξουν τις κοινωνίες τους σε προ πανδημικά επίπεδα αλλά αυτό δεν ισχύει για την Ελλάδα και κάποιες χώρες της βαλκανικής ή άλλες φτωχές χώρες στον πλανήτη», είπε ο Γ.Ιωαννίδης.

Σε ερώτηση γιατί η Ελλάδα δεν τα πήγε καλά απάντησε: «Δυστυχώς η διαχείριση στην Ελλάδα, ήταν καταστρεπτική, έγιναν πολλά λάθη συσσωρευμένα λάθη, δόθηκαν ευκαιρίες στην αρχική της πανδημικής κρίσης ώστε να υπάρξει καλή προετοιμασία αλλά οι προσπάθειες ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Μετά από αυτό το στάδιο κυριάρχησε ο εκνευρισμός, ο διχασμός, η επιθετικότητα, μια προσπάθεια να μεταφερθεί η ευθύνη στην κοινωνία.

Ο διαχωρισμός της κοινωνίας είναι διχαστικός. Κυριάρχησε η διχαστική αντίληψη ότι ευθύνονται οι άνθρωποι που δεν βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδος, είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε μια πανδημία. Σε τέτοιες περιπτώσεις θέλεις ενότητα, θέλεις ψυχραιμία, δυστυχώς η Ελλάδα υιοθέτησε πρακτικές άκρως λανθασμένες για την αντιμετώπιση της πανδημίας».


Ποια είναι τα βασικά λάθη: «Τα βασικά λάθη είναι πολλαπλά, διαμορφώθηκε μια εικόνα αποτυχίας στην Ελλάδα, χωρίς δεδομένα, χωρίς πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, χωρίς στρατηγική στην εξέλιξη της επιδημιολογικής κρίσης. Η αποτυχία είναι εδώ. Κυριάρχησε μια στρουθοκαμηλική προσέγγιση, έγιναν πολλά λάθη. Σε πολλές χώρες είδαμε επιστήμονες να πολιτικοποιούν την επιδημία, δυστυχώς σε αυτή την επιδημιολογική κρίση δοκιμάστηκε η ποιότητα της πληροφορίας. Χώρες όπως η Ελλάδα με έλλειμμα ελευθερίας του τύπου, βρισκόμαστε μαζί με την Μογγολία και το Κιργιστάν, επιστήμονες βρέθηκαν αντιμέτωποι με διλήμματα και ψεύτικα αφηγήματα. Υπήρξε θριαμβολογία της δεκάρας, δεν βοήθησε να σωθούν ζωές».

Οι εμβολιασμένοι πως έτυχαν τέτοιας νομικής ασυλίας: «Υπήρξε μεγάλη παρανόηση για το τι μπορεί να κάνει το εμβόλιο. Λόγω της διετούς πανδημικής κρίσης κάποιοι άνθρωποι έχουν παραφωνήσει. Βλέπουν ότι τα μέτρα που υιοθέτησαν απέτυχαν. Πήραν μέτρα που απέτυχαν και το λάθος ήταν ότι για την αποτυχία έριξαν την ευθύνη στην κοινωνία και στους πολίτες. Αποτύχαμε επειδή η κοινωνία δεν εφαρμόζει τα αποτυχημένα μέτρα ήταν το λάθος αφήγημα της κυβέρνησης. Χρειαζόμαστε ολιστικό πρόγραμμα, χωρίσαμε την Ελλάδα. Την αποτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να την ρίχνουμε στην κοινωνία και να δαιμονοποιούμε την κοινωνία. Δεν μπορεί να κατηγορείται η κοινωνία ότι είναι ψεκασμένοι, είναι αγράμματοι, είναι ανεύθυνοι. Εάν διατηρηθεί ο διχασμός στην κοινωνία θα συντηρήσουμε την πανδημία».

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «αστεία» τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα «αλά καρτ τα μέτρα δημόσια υγείας, τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αστεία, φαινομενικά λαμβάνονται αλλά δεν τηρούνται. Τα τοπικά lockdowns χειροτερεύουν τα πράγματα. Κυριαρχεί η ασυναρτησία, στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πανδημία είναι μαραθώνιος όχι αγώνας 100 μέτρων. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είχαν κανένα νόημα», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1047,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,78,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Γ.Ιωαννίδης: «Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι ακραία στην Ελλάδα - Καταστρεπτική διαχείριση με διχαστικά μέτρα»
Γ.Ιωαννίδης: «Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι ακραία στην Ελλάδα - Καταστρεπτική διαχείριση με διχαστικά μέτρα»
Γ.Ιωαννίδης: «Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι ακραία στην Ελλάδα - Καταστρεπτική διαχείριση με διχαστικά μέτρα»
https://media.ekirikas.com/filesystem/images/20210625/low/photo14_19_416939.JPEG
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_85.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_85.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content