Κλιμακώνει η Άγκυρα: Ανακοίνωσε νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - «Κανείς δεν θα εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας»

Κλιμακώνει η Άγκυρα: Ανακοίνωσε νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - «Κανείς δεν θα εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας»

👉Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα, καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του στο CNN Turk, o Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο» και ενημέρωσε ότι θα μεταβούν γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο ως απάντηση στις γεωτρήσεις που θα πραγματοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τον επόμενο μήνα.

«Η Κύπρος πρόκειται να ξεκινήσει γεωτρήσεις τον Νοέμβριο. Πραγματοποιήσαμε έρευνες στα τεμάχια που η ΤΔΒΚ μας έχει αδειοδοτήσει. Προς το παρόν, τα τρία γεωτρύπανά μας είναι στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά θα έρθουν για νέες γεωτρήσεις (στην Ανατολική Μεσόγειο).

«Δεν είναι μόνο λόγια, η έγνοια μας δεν είναι να κάνουμε επίδειξη δύναμης. Το υπουργείο Ενέργειας θα κάνει έρευνες και θα αναπτύξουμε τον στόλο μας ανάλογα με τις ανάγκες μας. Δεν κάνουμε γεωτρήσεις για επίδειξη δύναμης», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Και πρόσθεσε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν φέρει ακόμη ξένα πλοία στις περιοχές όπου το ψευδοκράτος έχει αδειοδοτήσει την Τουρκία, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να εισέλθει σε αυτές τις περιοχές. Η υφαλοκρηπίδα μας είναι ξεκάθαρη, την προστατεύουμε».

Για τις συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας, ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι «κάθε χώρα μπορεί να υπογράψει συμφωνίες με οποιαδήποτε χώρα, όπως και εμείς. Δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε ένα τέτοιο σύμπλεγμα, ώστε να τα αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά εναντίον μας.

»Το σημαντικό είναι πόσο προστατεύετε την υφαλοκρηπίδα σας. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε στο πεδίο και στο τραπέζι απέναντι σε όσους προσπαθούν να καταπατήσουν τα δικαιώματά μας και θα το δείξουμε ξανά. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

Είπε ακόμη ότι «η δήλωση που έκαναν οι 10 πρεσβευτές είναι απαράδεκτη όπως και να τη δεις».

«Οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, αλλά όταν βλέπουμε τη Σύμβαση της Βιέννης, όλα είναι ξεκάθαρα. Το άρθρο 41 λέει ξεκάθαρα στους διπλωμάτες ότι δεν μπορείτε να παρέμβετε στο εσωτερικά της χώρας στην οποία βρίσκεστε. Αμέσως έδωσα οδηγίες στους συνεργάτες μας, είπα να τους πάρω τηλέφωνο όλους και να τους ενημερώσω για τα όριά τους.

«Ολοι τους κλήθηκαν και είπαν ότι ξεπέρασαν τα όριά τους. Με εντολή του προέδρου μας ξεκινήσαμε αμέσως δουλειά για την απέλαση αυτών των ανθρώπων. Υπάρχουν μέθοδοι γι’ αυτό στη διπλωματία, αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Σύμφωνα με το άρθρο 9 της Σύμβασης, μπορούν να απελαθούν χωρίς να αναφέρεται κανένας λόγος», είπε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «μετά την ομιλία του προέδρου μας προκλήθηκε πανικός».

«Εκείνοι που γνώριζαν τις προετοιμασίες μας ετοίμασαν τις βαλίτσες τους μετά τη δήλωση του προέδρου μας. Όταν αυτοί που έκαναν τη δήλωση είδαν την αποφασιστικότητά μας, άρχισαν να σκέφτονται πώς να κάνουν ένα βήμα πίσω. Μάθαμε ότι κάποιοι κατηγόρησαν ακόμη και τους βοηθούς τους», δήλωσε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να κάνουν μια τέτοια δήλωση χωρίς την έγκριση του Λευκού Οίκου».

Παρατηρήσεις στον πρεσβευτή των ΗΠΑ

«Όταν πρωτοήρθε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία του είπα ότι, αν έχεις πρόβλημα, οι δίαυλοι επικοινωνίας μας είναι ανοιχτοί, δεν μπορείς να μας δώσεις μήνυμα μέσω των ΜΜΕ και δεν μπορείς να ενεργείς όπως ο κυβερνήτης της Τουρκίας, όπως έκανε ο προηγούμενος πρεσβευτής. Ολοι πρέπει να διδαχθούν από αυτό, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει μάθημα στην Τουρκία», τόνισε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι «αυτή η δήλωση δεν έχει σχέση με τους G20. Αυτή τη δήλωση την έκαναν νέοι διπλωμάτες. Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι από αυτούς πήραν έγκριση από τη χώρα τους.

»Συγκεκριμένα, γνωρίζουμε ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ έλαβε έγκριση από τη χώρα του. Στην πραγματικότητα δεν αληθεύει η είδηση ότι ο Μπάιντεν βρίσκεται πίσω από αυτήν τη δήλωση, σύμφωνα με τον πρεσβευτής μας. Είναι ένα κείμενο που συντάχθηκε ως αποτέλεσμα των συστάσεων των σκανδιναβικών χωρών».

«Η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση»

Για τον επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «είναι άνθρωπος του Σόρος, είχε στόχο να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση με τις διαδηλώσεις του Γκεζί».

«Βλέπουμε ότι η FETO εμπλέκεται και στα γεγονότα του Γκεζί, ποια χώρα μπορεί να το δεχτεί αυτό; Πολλές είναι οι κατηγορίες κατά του Καβαλά. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση για άλλα αδικήματα σε βάρος του. Στην πραγματικότητα, η απόφαση του ΕΔΑΔ εφαρμόστηκε.

«Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε επίσης ένα λάθος εδώ. Γιατί δεν κάνετε ένα τέτοιο βήμα προς άλλες χώρες; Γιατί ένας τέτοιος φάκελος προβάλλεται τόσο πολύ; Στη δήλωση υπάρχουν υπογραφές.

«Για παράδειγμα, υπάρχει η Γαλλία. Το ΕΔΑΔ καταδικάζει τη Γαλλία το 2011 σχετικά με τα βασανιστήρια στις φυλακές, η Γαλλία δεν έχει εφαρμόσει αυτήν την απόφαση εδώ και 10 χρόνια και ούτε ένα άτομο δεν έχει πει τίποτα γι’ αυτό», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί έρχεται στο προσκήνιο «μόνο μία υπόθεση σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ; Γιατί δεν το κάνετε αυτό σε αποφάσεις για άλλες χώρες; Υπάρχουν αποφάσεις του ΕΔΑΔ που άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν.

«Για παράδειγμα, η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση, με την οποία την καταδικάζει εδώ και 14 χρόνια. Οι σύλλογοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να ιδρύσουν σωματεία με τουρκικό όνομα. Αλλά η Ευρώπη δεν τηρεί την ίδια στάση απέναντί μας όπως και απέναντι στην Ελλάδα».

Οι ΗΠΑ ζήτησαν συνάντηση με Ερντογάν

Για τη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «η προσφορά για συνάντηση ήρθε από τις ΗΠΑ. Τώρα φαίνεται ότι αυτή η συνάντηση θα γίνει στη Γλασκώβη. Η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν αργότερα. Είμαστε ήδη σε συνεχή επαφή με τον Μπλίνκεν. Είμαστε υπέρ της διπλωματίας, μάλλον θα συναντηθούμε μαζί του στη G20 και στη Γλασκώβη».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ απέκλεισαν άδικα την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, με αιτία τους S-400».

«Εχει γίνει πληρωμή για την αγορά αεροσκαφών F-35, αλλά το αεροσκάφος δεν μας έχει παραδοθεί ακόμα. Η Τουρκία θα πρέπει είτε να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F35, είτε τα F-35 που πλήρωσε η Τουρκία να δοθούν στην Τουρκία και αν αυτό δεν γίνει, τα χρήματα να επιστραφούν.

«Τα F-35 είναι υπό τις κυρώσεις CAATSA, αλλά υπάρχουν πολλά προϊόντα που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις. Φυσικά, το κυριότερο εδώ είναι οι ανάγκες των ενόπλων δυνάμεών μας. Ηρθε αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν», ανέφερε.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,267,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1260,ΒΙΝΤΕΟ,841,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1565,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Κλιμακώνει η Άγκυρα: Ανακοίνωσε νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - «Κανείς δεν θα εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας»
Κλιμακώνει η Άγκυρα: Ανακοίνωσε νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - «Κανείς δεν θα εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας»
Κλιμακώνει η Άγκυρα: Ανακοίνωσε νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - «Κανείς δεν θα εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας»
https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2021/05/779390_a63f846cb6-82d6209d710dc96a.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_669.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_669.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content