Πώς να παραμείνουμε θετικοί αν η αλλαγή των εποχών μας καταβάλλει ψυχολογικά

Πώς να παραμείνουμε θετικοί αν η αλλαγή των εποχών μας καταβάλλει ψυχολογικά

👉Οι άνθρωποι αρχίζουν να παίρνουν ζεστό τον πρωινό τους καφέ, πράγμα που μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: το φθινόπωρο είναι εδώ. Παρόλο που η ισημερία σηματοδότησε την έναρξη της νέας εποχής στις 22 Σεπτεμβρίου, μερικές ακόμη καλοκαιρινές ημέρες ηλιοφάνειας μας χαρίστηκαν. Όμως, οι βροχές θα έρθουν αργά ή γρήγορα, η θερμοκρασία θα πέσει και η ημέρα έχει ήδη αρχίσει να μικραίνει αισθητά.

Για πολλούς, αυτή η εποχή του χρόνου σηματοδοτεί το αίσθημα της επιστροφής στο σχολείο και την φρέσκια αρχή, αλλά και μια δικαιολογία για να μένουν σπίτι τυλιγμένοι σε μια κουβέρτα, παρακολουθώντας ταινίες. Άλλοι, ωστόσο, μπορεί να αισθάνονται άσχημα για το κρύο, τις μικρότερες ημέρες με τα σκοτεινά βράδια και μια αίσθηση απώλειας καθώς τα φεστιβάλ, τα μπάρμπεκιου και οι υπαίθριες συναντήσεις φτάνουν στο τέλος τους.

Υπάρχει επίσης το πρόσθετο κλίμα επιστροφής σε έναν πιο «φυσιολογικό» τρόπο ζωής σε αυτό το σημείο της πανδημίας. Για τα εκατομμύρια άτομα που εργάζονται από το σπίτι τους τελευταίους 18 μήνες, ο χειμώνας σχεδόν παραλήφθηκε. Η πανδημία σήμαινε ότι δεν υπήρχε αναμονή για το τρένο σε συνθήκες παγωνιάς ή ότι δεν έπρεπε να σηκωθούμε στο απόλυτο σκοτάδι. Επομένως, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν αυτό το φθινόπωρο και ο χειμώνας μοιάζουν για πολλούς από εμάς πιο θλιβεροί ή έντονοι από τους προηγούμενους.

Οι ειδικοί πάντως αναφέρουν ότι είναι σύνηθες οι άνθρωποι να αισθάνονται πεσμένοι λόγω της αλλαγής των εποχών – ειδικά φέτος, μετά το καλοκαίρι που δεν ήρθε ποτέ για να μας ξεκουράσει πλήρως. Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του να αισθάνεται κανείς λίγο μελαγχολικός και του να βιώνει την Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή (SAD), η οποία επηρεάζει έως και 3 στους 100 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους.

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο χαρούμενοι και ενεργητικοί όταν ο ήλιος λάμπει και η ημέρα είναι μεγαλύτερη, ή, αντίθετα, όταν τρώνε περισσότερο και κοιμούνται περισσότερο το χειμώνα. Όμως, αν έχετε SAD, η αλλαγή των εποχών έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση στη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας, οδηγώντας σε συμπτώματα κατάθλιψης που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή.

Μαζί με την επίμονα πεσμένη ή και ευερέθιστη διάθεση, το NHS απαριθμεί τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, το συχνό κλάμα, τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, την αλλαγή στην κοινωνικότητα, την απώλεια της ευχαρίστησης από τις δραστηριότητες και τα συναισθήματα απόγνωσης και ενοχής ως τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της SAD. Τα άτομα με SAD μπορεί επίσης να εμφανίζουν λήθαργο, δυσκολία συγκέντρωσης και να κοιμούνται περισσότερο. Ορισμένοι βιώνουν επίσης αυτά τα συμπτώματα σε φάσεις, οι οποίες χωρίζονται από «μανιακές» περιόδους, όπου αισθάνονται χαρούμενοι, ενεργητικοί και πολύ πιο κοινωνικοί.

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει όποιος αισθάνεται έτσι για να προσπαθήσει να νιώσει καλύτερα καθώς το φθινόπωρο κάνει όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία του;

Πώς να παραμείνουμε θετικοί αν η αλλαγή των εποχών μας καταβάλλει ψυχολογικά

Επιμένουμε να βγαίνουμε έξω

Οι περίπατοι, ιδιαίτερα το μεσημέρι ή τις φωτεινές ημέρες, μπορούν να είναι αποτελεσματικοί στη μείωση των συμπτωμάτων. Οι πρόσφατες έρευνες σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας διαπίστωσε ότι το να περνάμε χρόνο έξω ήταν ο πιο δημοφιλής τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές και τις πιέσεις των τελευταίων 18 μηνών. Το να περνάμε χρόνο σε πάρκα ή κήπους ή απλά να καθόμαστε κοντά σε ένα παράθυρο μπορεί επίσης να βοηθήσει.
Δραστηριοποιούμαστε

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτελεσματική στη βελτίωση της διάθεσης και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειάς μας. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ιδιαίτερα επίπονο – το να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, κηπουρική ή έναν χαλαρό περίπατο μπορεί να βοηθήσει. Έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, όπως η ποδηλασία ή το τζόκινγκ, μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με τα αντικαταθλιπτικά στη θεραπεία της ήπιας κατάθλιψης.
Μένουμε παρόντες

Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να παραμένουμε παρόντες και συγκεντρωμένοι σε ό,τι απολαμβάνουμε και σχεδιάζουμε να κάνουμε. Αν και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν θεωρούμε τον χειμώνα ιδιαίτερα σκληρό, η αλλαγή της στάσης μας σε στάση ευγνωμοσύνης μπορεί να κάνει θαύματα.

Εάν έχετε παρατηρήσει αλλαγή στα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη συμπεριφορά σας για περισσότερο από δύο εβδομάδες, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μιλήσουμε με έναν ψυχολόγο που εμπιστευόμαστε.

Πηγή:
www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/autumn-low-mood-advice-tips-b1928435
Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,507,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2110,ΑΠΟΨΕΙΣ,109,Άρθρα,828,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,163,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,861,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,203,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,927,ΒΙΝΤΕΟ,377,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1858,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,234,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1931,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,43,ΕΡΕΥΝΕΣ,76,ΖΩΗ,231,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,93,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,97,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1025,Κόσμος,10141,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,58,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,670,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1660,Πολιτική,6939,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6198,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,87,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,71,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1243,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3262,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,80,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,754,Eco-News,2913,GP - info,5,voice healing therapy,69,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς να παραμείνουμε θετικοί αν η αλλαγή των εποχών μας καταβάλλει ψυχολογικά
Πώς να παραμείνουμε θετικοί αν η αλλαγή των εποχών μας καταβάλλει ψυχολογικά
Πώς να παραμείνουμε θετικοί αν η αλλαγή των εποχών μας καταβάλλει ψυχολογικά
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2017/07/eugnomosini-allazei-esas-egkefalo.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_443.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_443.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content