Το πρώτο εμβόλιο κατά της ελονοσίας στον κόσμο θα χορηγηθεί για μαζική ανοσοποίηση των παιδιών της Αφρικής

Το πρώτο εμβόλιο κατά της ελονοσίας στον κόσμο θα χορηγηθεί για μαζική ανοσοποίηση των παιδιών της Αφρικής

👉Σήμερα η ελονοσία είναι η μεγαλύτερη αιτία παιδικής ασθένειας και θανάτου στην υποσαχάρια Αφρική, σκοτώνοντας περισσότερα από 260.000 παιδιά κάτω των 5 ετών κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί πεθαίνει από ελονοσία κάθε 2 λεπτά.

Η ελονοσία προκαλείται από το παράσιτο Plasmodium, το οποίο μεταδίδεται από θηλυκά κουνούπια Anopheles. Είναι κοινώς γνωστά ως «κουνούπια που τσιμπούν τη νύχτα», καθώς πράγματι αυτό συμβαίνει συνήθως μεταξύ σούρουπο και αυγή. Μόλις το παράσιτο εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος του ξενιστή, ταξιδεύει μέχρι το ήπαρ, όπου αναπτύσσεται για σύντομο χρονικό διάστημα προτού εισέλθει εκ νέου στην κυκλοφορία του αίματος και επιτεθεί στα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Σε ένα μη ανοσοποιημένο άτομο, τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως 10 έως 15 ημέρες μετά το τσίμπημα και περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, ρίγη και διάρροια. Εάν δεν αντιμετωπιστεί εντός 24 ωρών, η νόσος μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή ασθένεια και συχνά οδηγεί στο θάνατο.

Η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου έχει αποδειχθεί σοβαρή πρόκληση, καθώς το παράσιτο είναι πολύ πιο πολύπλοκο από έναν ιό ή ένα βακτήριο. Τώρα, σε συνέχεια ενός επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος που περιελάμβανε τη χορήγηση τουλάχιστον μιας δόσης σε περισσότερα από 800.000 παιδιά στην Γκάνα, την Κένυα και το Μαλάουι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά την ευρεία χορήγηση του εμβολίου κατά της ελονοσίας RTS,S σε παιδιά ηλικίας 5 μηνών και άνω που ζουν στην υποσαχάρια Αφρική.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα εμβόλιο για την ελονοσία συνιστάται για χρήση σε μεγάλες εκτάσεις της ηπείρου, όπου η νόσος ενδημεί. «Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή. Το πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά της ελονοσίας για τα παιδιά είναι μια σημαντική ανακάλυψη για την επιστήμη, την υγεία των παιδιών και τον έλεγχο της ασθένειας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus. «Η χρήση αυτού του εμβολίου πέρα από τα υφιστάμενα εργαλεία για την πρόληψη της ελονοσίας θα μπορούσε να σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές παιδιών κάθε χρόνο».

Μέχρι σήμερα, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το εμβόλιο αναφέρει μείωση κατά 30% της θανατηφόρας ελονοσίας, ακόμη και σε περιοχές όπου χρησιμοποιούνται ευρέως δίκτυα επεξεργασμένα με εντομοκτόνα και υπάρχει καλή πρόσβαση στη διάγνωση και τη θεραπεία.

Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ασφαλές, χωρίς σημαντικές παρενέργειες, και έχει γίνει δεκτό με ικανοποίηση από τις οικογένειες. Οι συζητήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση μιας ευρύτερης χορήγησης του εμβολίου θα διεξαχθούν τώρα μεταξύ της παγκόσμιας υγειονομικής κοινότητας, με τις επιμέρους χώρες να αποφασίζουν αν θα υιοθετήσουν το εμβόλιο ως μέρος των εθνικών στρατηγικών τους για τον έλεγχο της ελονοσίας.

«Για αιώνες, η ελονοσία καταδιώκει την υποσαχάρια Αφρική, προκαλώντας τεράστια προβλήματα», δήλωσε ο Dr Matshidiso Moeti, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική. «Ελπίζαμε εδώ και καιρό για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της ελονοσίας και τώρα, για πρώτη φορά, έχουμε ένα τέτοιο εμβόλιο που συνιστάται για ευρεία χρήση».

«Η σημερινή σύσταση προσφέρει μια αχτίδα ελπίδας για την ήπειρο που επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος της νόσου και αναμένουμε ότι πολλά περισσότερα παιδιά της Αφρικής θα προστατευθούν από την ελονοσία και θα εξελιχθούν σε υγιείς ενήλικες».

Πηγή: sciencefocus.com/news/worlds-first-malaria-vaccine-given-go-ahead-for-mass-immunisation-of-african-children
To διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,527,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2126,ΑΠΟΨΕΙΣ,114,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,181,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,906,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,214,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,979,ΒΙΝΤΕΟ,511,ΒΟΛΟΣ,100,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1863,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,264,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2017,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,84,ΖΩΗ,236,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,112,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,101,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1158,Κόσμος,10223,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,60,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,752,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1680,Πολιτική,6945,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6245,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,91,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,72,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1271,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3331,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,93,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,123,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,787,Eco-News,2932,GP - info,5,voice healing therapy,87,
ltr
item
Ploumistos.com: Το πρώτο εμβόλιο κατά της ελονοσίας στον κόσμο θα χορηγηθεί για μαζική ανοσοποίηση των παιδιών της Αφρικής
Το πρώτο εμβόλιο κατά της ελονοσίας στον κόσμο θα χορηγηθεί για μαζική ανοσοποίηση των παιδιών της Αφρικής
Το πρώτο εμβόλιο κατά της ελονοσίας στον κόσμο θα χορηγηθεί για μαζική ανοσοποίηση των παιδιών της Αφρικής
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2021/10/prwto-emvolio-kata-elonosias-xorigithei-maziki-anosopoiisi-paidiwn-afriki.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_385.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_385.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content