Προστασία ή φίμωση της ελευθερίας του λόγου;; Κομισιόν: Τα 2/3 των μηνυμάτων μίσους στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αφαιρεθεί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Προστασία ή φίμωση της ελευθερίας του λόγου;; Κομισιόν: Τα 2/3 των μηνυμάτων μίσους στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αφαιρεθεί

👉Η "ρητορική μίσους" στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ξενοφοβίας είναι αυτές που αναφέρονται πιο συχνά.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των διαδικτυακών μηνυμάτων “μίσους” που έχουν εντοπιστεί από την ΕΕ σε διάφορες πλατφόρμες έχουν αφαιρεθεί, σύμφωνα με μια εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία καλύπτει την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου και δείχνει μια μείωση του ποσοστού αυτού σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με αυτήν την έκτη αξιολόγηση, οι πλατφόρμες αυτές απέσυραν κατά μέσο όρο το 62,5% των περιεχομένων που εντοπίστηκαν από 35 οργανώσεις καταπολέμησης των διακρίσεων 22 κρατών μελών μεταξύ της 1ης Μαρτίου και της 14ης Απριλίου φέτος.

Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο κατά 71% αυτών που είχαν καταγραφεί κατά μέσο όρο την ίδια περίοδο των έξι εβδομάδων τόσο το 2019 όσο και το 2020.

Μπορεί το ποσοστό αυτό να μειώθηκε στο Facebook και στο YouTube, αυξήθηκε όμως στο Twitter και στο Instagram. Το TikTok, που αξιολογήθηκε για πρώτη φορά, απέσυρε το 80% των περιεχομένων που εντοπίστηκαν.

Η “ρητορική μίσους” στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ξενοφοβίας είναι αυτές που αναφέρονται πιο συχνά.

Οι επιχειρήσεις δεσμεύονται από τον κώδικα δεοντολογίας να εξετάσουν την πλειονότητα των αιτημάτων διαγραφής σε λιγότερο από 24 ώρες. Το ποσοστό εξέτασης των ειδοποιήσεων σε αυτό το περιθώριο παραμένει υψηλό (81%), αλλά μειώθηκε επίσης σε σύγκριση με το 2020 (90%).

Συνολικά, περίπου 4.500 ειδοποιήσεις διαβιβάστηκαν στις πλατφόρμες, με επικεφαλής το Facebook και ακολουθούν το Twitter, το YouTube, το Instagram, το Jeuxvideo.com και το TikTok. Τα Snapchat, Dailymotion και Microsoft, που έχουν επίσης υπογράψει τον κώδικα δεοντολογίας, δεν είχαν λάβει τέτοια αιτήματα στη διάρκεια της περιόδου αξιολόγησης.

Η διατήρηση στο διαδίκτυο “αμφιλεγόμενων” μηνυμάτων οφείλεται μερικές φορές σε μια διαφωνία εκτιμήσεων ανάμεσα στην οργάνωση που κάνει την ειδοποίηση και την πλατφόρμα, που αξιολογεί τον θεμιτό χαρακτήρα του περιεχομένου ανάλογα με τους εσωτερικούς της κανόνες και τους εθνικούς νόμους.
Ο κώδικας αυτός, στον οποίο εντάχθηκε τον Ιούνιο και το Linkedin, στηρίζεται σε μια εθελοντική διαδικασία, αλλά η ΕΕ ετοιμάζει τώρα μια μεγάλης έκτασης ρύθμιση των κολοσσών του διαδικτύου.

“Πρέπει να κάνουμε ακόμη πρόοδο, υιοθετώντας τον DSA (Digital services act — Νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες), προκειμένου να διασφαλίσουμε πως είναι δυνατό να καταπολεμηθεί το μίσος σε όλη την ΕΕ”, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς κατά την άφιξή του σε μια υπουργική σύνοδο στο Λουξεμβούργο.

Αυτό το σχέδιο ρύθμισης, ενισχύεται επίσης, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, από τις πρόσφατες αποκαλύψεις της μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος για το Facebook, Φράνσις Χόγκεν.

“Πρέπει να ορίσουμε κανόνες και να φροντίσουμε ώστε οι πλατφόρμες να λογοδοτούν περισσότερο, να μην στηρίζονται μόνο σε εθελοντικά προγράμματα”, έγραψε χθες Τετάρτη σε ένα τουίτ η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα, που είναι επιφορτισμένη με τις αξίες και τη διαφάνεια, μετά τη συνάντησή της με τη Φράνσις Χόγκεν. “Είναι καιρός ο ψηφιακός κόσμος να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές αξίες”, είπε.

Από το naftemporiki. gr
Το διάβασα στο el.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1979,ΑΠΟΨΕΙΣ,64,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,714,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,138,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,763,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1826,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,172,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,113,ΕΛΛΑΔΑ,1271,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,159,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,46,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,496,Κόσμος,9656,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,437,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1551,Πολιτική,6845,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6000,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1140,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2785,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,93,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,640,Eco-News,2791,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Προστασία ή φίμωση της ελευθερίας του λόγου;; Κομισιόν: Τα 2/3 των μηνυμάτων μίσους στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αφαιρεθεί
Προστασία ή φίμωση της ελευθερίας του λόγου;; Κομισιόν: Τα 2/3 των μηνυμάτων μίσους στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αφαιρεθεί
Προστασία ή φίμωση της ελευθερίας του λόγου;; Κομισιόν: Τα 2/3 των μηνυμάτων μίσους στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αφαιρεθεί
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/08/social-networks-pexels-photo-607812-1024x682.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/23.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/23.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content