Tα 20 πράγματα για τα οποία ανησυχούν περισσότερο οι άνθρωποι

Tα 20 πράγματα για τα οποία ανησυχούν περισσότερο οι άνθρωποι

👉Να τι συμβαίνει όταν γίνεται μια έρευνα στη Βρετανία και ερωτηθούν 2.000 άνθρωποι (Βρετανοί αλλά και υπόλοιποι Ευρωπαίοι) για το τι ανησυχούν περισσότερο στη ζωή τους. 

Η ίδια έρευνα, που διεξήχθη μετά από αίτημα της εταιρίας ηλεκτρονικών τσιγάρων blueCigs, διαπίστωσε ότι το 42% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους. ενώ η λίστα με τις 20 ανησυχίες είναι η ακόλουθη..
 1. Ανησυχούν για τα επίπεδα του εγκλήματος στην περιοχή όπου ζούν
 2. Για την υγεία των κατοικίδιων τους
 3. Εάν τα ρούχα που φοράνε είναι ωραία
 4. Για τους στόχους και τα meeting στη δουλειά
 5. Για το αν είναι καλοί γονείς και για την ανατροφή των παιδιών γενικά
 6. Για έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που έχουν χαλάσει οι σχέσεις τους
 7. Αν θα βρουν τον κατάλληλο σύντροφο / αν ο σύντροφος που έχουν είναι ο σωστός
 8. Αν ο σύντροφος τους τους αγαπάει ακόμη
 9. Αν είναι ελκυστικοί ή όχι
 10. Για το ότι πρέπει να βρουν νέα δουλειά
 11. Για το ότι νιώθουν δυστυχισμένοι
 12. Για το ενοίκιο / υποθήκη που πληρώνουν
 13. Ανησυχούν για τη φυσική τους κατάσταση
 14. Για τις ρυτίδες γήρανσης ή την εμφάνιση
 15. Για την εργασιακή ανασφάλεια
 16. Για τα οικονομικά / χρέη στις τράπεζες
 17. Για τη διατροφή / δίαιτά τους
 18. Για τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας
 19. Ανησυχούν για τις οικονομίες τους και το οικονομικό μέλλον
 20. Για το ότι γερνάνε
Πως να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να σταματήσει να ανησυχεί

Η ανησυχία είναι ένα περιττό κακό, όταν πρόκειται για την ψυχική μας υγεία. Κάποιοι το θεωρούν μια κακιά συνήθεια που μπορεί να φύγει με την εξάσκηση. Κάποιοι πιστεύουν, ότι η ανησυχία μπορεί να εξυπηρετεί έναν σκοπό για τον εγκέφαλό μας, βοηθώντας μας να μάθουμε από παρελθοντικές εμπειρίες και να προετοιμαστούμε για τις επόμενες. Είτε καλή, είτε κακή η ανησυχία καταλαμβάνει το μυαλό μας, αφού επικεντρωνόμαστε σε αβέβαια μελλοντικά σενάρια που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Λέγεται, ότι η κατάθλιψη επικεντρώνεται σε παρελθοντικά περιστατικά που θα θέλαμε να αλλάξουμε και η ανησυχία σε μελλοντικά συμβάντα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Επίσης, μπορεί να ειπωθεί για την ανησυχία, ότι πιστεύουμε πως δεν ελέγχουμε το μέλλον μόνο όταν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να προετοιμαστούμε για ό,τι μας ανησυχεί.

Δείτε παρακάτω δραστικούς τρόπους που θα βοηθήσουν τον εγκέφαλο σας να μην ανησυχεί.

1.Σταματήστε να ανησυχείτε γράφοντας αυτό που σας απασχολεί.

Αν ξενυχτάτε τα βράδια ανησυχώντας για κάτι γράψτε το σε ένα χαρτί. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται στον εγκέφαλό σας να ανακουφιστεί και δεν χρειάζεται να θυμάστε πια όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο δείχνετε στον εγκέφαλό σας ότι αυτό είναι αρκετά σημαντικό αφού το γράφετε. Έτσι, ο εγκέφαλός σας θα ειδοποιηθεί για να βρει τους πόρους για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αντί να κάθεται να ανησυχεί για αυτό.

Η έρευνα έχει δείξει, ότι αυτοί που ανησυχούν πολλοί είναι και αυτοί που προσπαθούν να αποφύγουν τα προβλήματα. Eπιστήμονες από το περιοδικό Anxiety, Stress & Coping έδωσαν σε όσους ανησυχούσαν την ευκαιρία να γράψουν 3 πιθανές εκδοχές της έκβασης μιας κατάστασης και μετά ανέλυσαν τις απαντήσεις τους για πρακτικές λύσεις. Κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι όσο πιο πολύ ανησυχούσαν οι συμμετέχοντες για ένα θέμα τόσο λιγότερο σαφής ήταν η απάντηση που έδιναν.

2.Διαλογιστείτε για να απαλλάξετε τον εγκέφαλό σας από τις ανησυχίες.

Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό σας να σταματήσει να ανησυχεί. Ερευνητές στο περιοδικό Ψυχοσωματικής Ιατρικής μελέτησαν τις επιδράσεις του διαλογισμού και διαπίστωσαν ότι ο διαλογισμός είναι ιδιαίτερα καλός για την μείωση του γνωστικού στρες ή της ανησυχίας.

Παρόλο που μερικοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι δεν έχουν χρόνο να κάνουν διαλογισμό, ο διαλογισμός είναι τόσο απλός όσο το να κλείσετε τα μάτια σας τώρα για 30 δευτερόλεπτα ή παραπάνω.

Λίγες στιγμές χωρίς θόρυβο γύρω σας μπορεί να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε γύρω από όσα είναι σημαντικά για εσάς τώρα και στο μέλλον.

Όσοι έχουν γίνει ειδικοί στο να σταματάνε τις σκέψεις ανησυχίας από το μυαλό τους προτείνουν να παρατηρείτε τις ανησυχίες να μπαίνουν μέσα στο μυαλό σας και μετά να τις βλέπετε να φεύγουν, όπως τα σύννεφα όταν βγαίνει ο ήλιος.

3.Εκπαιδεύστε το σώμα και το μυαλό σας να σταματήσει να ανησυχεί

Η ανησυχία είναι ο τρόπος που το μυαλό σας μαθαίνει να επιβιώνει, ενεργοποιώντας το σύστημα μάχης ή φυγής.

Αν το μυαλό σας αισθάνεται λιγότερα φυσικά συμπτώματα του άγχους, το μυαλό θα ερμηνεύσει ότι υπάρχουν λιγότερα πράγματα για τα οποία πρέπει να ανησυχείτε, επειδή το σώμα δεν βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης.

Επίσης, αν μπορείτε να αναγνωρίσετε τι είναι αυτό που σας προκαλεί άγχος και ανησυχία πηγαίνετε για έναν περίπατο 5-10 λεπτών.

Το διάβασα στο mymind.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,263,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1251,ΒΙΝΤΕΟ,828,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,330,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1557,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Tα 20 πράγματα για τα οποία ανησυχούν περισσότερο οι άνθρωποι
Tα 20 πράγματα για τα οποία ανησυχούν περισσότερο οι άνθρωποι
Tα 20 πράγματα για τα οποία ανησυχούν περισσότερο οι άνθρωποι
https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2016/11/%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-696x468.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/09/t-20.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/09/t-20.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content