Αμβρόσιος: Η Εκκλησία αποστάτησε από τον Θεό

Αμβρόσιος: Η Εκκλησία αποστάτησε από τον Θεό

👉Γιατί άραγε συμβαίνουν όχι μόνον ξαφνικά, αλλά και ταυτοχρόνως όλα μαζί στις ημέρες μας όλα αυτά τα θλιβερά φαινόμενα;

Είναι η απορία, η οποία βασανίζει πολλούς αδελφούς μας και μάλιστα αυτούς, οι οποίοι έχουν υποστεί την όποια ζημιά ή και καταστροφή. Για να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα πρέπει να ρίψουμε μια ματιά στη σύγχρονη Κοινωνία. Με την Χάριν του Κυρίου αξιώθηκα να συγγράψω και να εκδώσω μία πτωχή μελέτη με τον τίτλο:

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΣΑΠΙΣΕ ΠΛΕΟΝ!
ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ
ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ»
η οποία και διανέμεται δωρεάν.


Στην πτωχή αυτή μελέτη μας έχουμε καταγράψει και καταχωρίσει εκφραστικές φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή! Εικόνες, που απεικονίζουν την αθλιότητα της σημερινής Κοινωνίας! Μιάς Κοινωνίας, η οποία ξέφυγε πλέον από την αγκαλιά του Θεού και έχει υποδουλωθή στην τυραννία του Διαβόλου! Δεν λατρεύει πλέον τον Θεόν! Λατρεύει την σάρκα και την σαρκική απόλαυση, το χρήμα, την διασκέδαση και με μεγάλη ευκολία υπηρετεί το έγκλημα! Στις ημέρες μας, ένεκα των συνεχώς αυξανομένων δολοφονιών των νομίμων συζύγων ή των παρανόμως διαβιούντων συντρόφων δημιουργήθηκε και ένας νέος όρος: η ……Γυναικοκτονία!

Στη συνέχεια, λοιπόν, θα παραθέσουμε μερικές ακόμη, νεώτερες δε, φωτογραφίες της καθημερινής ζωής, διά των οποίων αποδεικνύεται η σαπίλα της σημερινής Κοινωνίας! Προκαταβολικώς όμως σημειώνουμε, ότι όλη αυτή η σαπίλα της σύγχρονης Κοινωνίας επισύρει την οργήν του Θεού!
Ο Απόστολος Παύλος έγραφε προς τους Εφεσίους (κεφ. 5, στ. 1-11):
«Γίνεσθε ουν μιμηταί του Θεού ως τέκνα αγαπητά και περιπατείτε εν αγάπη καθώς και ο Χριστός ηγάπησεν ημάς και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ ημών προσφοράν και θυσίαν τω Θεώ εις οσμήν ευωδίας, πορνεία δε και πάσα ακαθαρσία ή πλεονεξία μηδέ ονομαζέσθω εν υμίν καθώς πρέπει αγίοις και αισχρότης και μωρολογία η ευτραπελία, τα ουκ ανήκοντα αλλά μάλλον ευχαριστία. Τούτο γαρ εστέ γινώσκοντες, ότι πας πόρνος ή ακάθαρτος ή πλεονέκτης, ος εστίν ειδωλολάτρης, ουκ έχει κληρονομίαν εν τη βασιλεία του Χριστού και Θεού. Μηδείς υμάς απατάτω κενοίς λόγοις. Διά ταύτα γαρ έρχεται η οργή του Θεού επί τους υιούς της απειθείας. Μη ουν γίνεσθε συμμέτοχοι αυτών. Ήτε γαρ ποτέ σκότος νυν δε φώς εν Κυρίω ως τέκνα φωτός περιπατείτε……Και μη συγκοινωνεἰτε τοις έργοις τοις ακάρποις του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε».

(Πηγή: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, φ.της Της 21ης.08.2021, σελ. 20)

(Πηγή: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Φ. Της 20ής.08.2021, σελ. 20)

(Πηγή: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, φ. της 23ης.08.2021, σελ. 20)

«Μέσα σε πέντε μήνες του 2021, καθώς μας πληροφορεί ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, δολοφονήθηκαν στην Πατρίδα μας από άνδρες 119 γυναίκες και καταγράφτηκαν 2828 αδικήματα οικογενειακής βίας» (βλ. Εφημερίδα ΚΙΒΩΤΟΣ, φ. της 26.08.2021, σελ. 25)

ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!

Ο Διάβολος δεν αφήνει απείρακτους ούτε και εμάς τους λειτουργούς του φρικτοῦ Θυσιαστηρίου! Εἴμεθα και εμείς άνθρωποι με αδυναμίες και ελαττώματα! Ας μη λησμονούμεν, ότι και στην χορεία των Αγίων Αποστόλων ένας εξ αυτών, ο Ιούδας, υπήρξεν ο προδότης μαθητής! Ιδού, λοιπόν, και οι κατακτήσεις του Διαβόλου στις τάξεις του ιερού Κλήρου!

Με όσα, λοιπόν, είπαμε έως εδώ καταδεικνύεται και αποδεικνύεται, ότι εισήλθαμε πλέον στους «έσχατους χρόνους», όπου η αμαρτία πλεονάζει και όπου ο Διάβολος κυβερνάει τον κόσμο. Πλην όμως σας παρακαλώ να μη απελπίζεσθε! Ακόμη δεν ήλθε το τέλος! Ο Απόστολος Παύλος μας λέγει:
«Ὅταν δέ ἀκούσητε πολέμους καί ἀκαταστασίας, μή πτοηθῆτε· δεῖ γάρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ’ οὐκ εὐθέως τό τέλος. τότε ἔλεγεν αὐτοῖς· ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους καί λιμοί καί λοιμοί ἔσονται, φόβητρά τε καί σημεῖα ἀπ’ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται». (βλ. Λουκ. κα’, 9-11)

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ο ΘΕΟΣ
ΜΑΣ ΔΙΔΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!

Ο Θεός ως φιλόστοργος Πατέρας θέλει να επιστρέψουμε στην πατρική ΤΟΥ αγκάλη! Να μετανοήσουμε, να διορθώσουμε την ζωή μας, να επιστρέψουμε στην Εκκλησία, να ξαναγυρίσουμε στο Εξομολογητήριο, για να ομολογήσουμε την αμαρτωλότητά μας και να με δάκρυα θερμά να εκζητήσουμε την άφεση των αμαρτιών και των πλημμελημάτων μας! Να ενδυθούμε και πάλι τον Χιτώνα του Χριστού σύμφωνα με το γνωστόν: «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε»! Να γίνουμε Χριστοφόροι, δηλ. επίγειοι Άγγελοι και Ουράνιοι άνθρωποι!

Για να μας δώσει, λοιπόν, το ερέθισμα της επιστροφής η Θεία Χάρις επιτελεί συνεχώς θαύματα! Έτσι ενώ ε ένα δάσος όλα καίγονται, το σπίτι του Θεού, ο Οίκος Κυρίου, δηλ. ο Ναός, μένει αλώβητος από τη φωτιά και άθικτος! Το είδαμε αυτό όταν προ δύο-τριών μηνών περίπου εκεί στα Μέγαρα σώθηκε η Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου, του Μακρυνού, όπως είναι ευρύτερα γνωστή! Στην Εύβοια έμεινε αλώβητη και η Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ στις Ροβιές! Επίσης και το Ιερό Προσκύνημα του Αγ. Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι της Ευβοίας. Επί πλέον αλώβητα έμειναν και Παρεκκλήσια ή Εξωκλήσια σε δασικές περιοχές και Προσκυνητάρια σε ερημικές τοποθεσίες. Συγκλονιστική ωσαύτως είναι η περίπτωση στη Λίμνη Μαραθώνος, όπου έμειναν άθικτα από τη φωτιά όχι μόνον το Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος, αλλά και ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ γύρω και έξω από το Ναό!

(Βλέπε: https://www.youtube.com/watch?v=4xxUx11GMVc )

Δεύτερο μεγάλο θαύμα έζησαν οι κάτοικοι της Εύβοιας καθώς μετά τον Όσιο Δαυίδ σώθηκε και το Προκόπι, λόγω βροχόπτωσης που έσβησε την φωτιά ύστερα από λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου.

(βλ. https://www.sportime.gr/extratime/koinonia/foties-o-agios-ioannis-o-rosos-ekane-to-thavma-tou-evrexe-meta-apo-litania-sto-prokopi-evvias-sothike-i-periochi-apo-tin-fotia)

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΩΖΕΙ!
Ο Θεός είναι Πατήρ στοργικός! Επομένως με προσοχή ακούει τις προσευχές των παιδιών Του και ικανοποιεί τα αιτήματά των αρκεί εμείς, τα παιδιά Του, να καταφεύγουμε με ταπείνωση, με μετάνοια και με θερμή πίστη στην πατρική Του αγκαλιά.

Τώρα, λοιπόν, καθώς ζούμε με τον εφιάλτη του Κορωνοΐού ο Πανάγαθος Θεος φανέρωσε και πάλι την πατρική Του αγάπη προς ένα πιστό τέκνο Του, το οποίον ΜΕ ΠΙΣΤΗ, όπως αυτό ομολογεί, κατέφυγε στη προστασία Του και θεραπεύθηκε! Πρόκειται για τον καλλιτέχνη κ. Νικόλαο Οικονομόπουλο, ο οποίος «νοσηλευόταν εδώ και τέσσερες ημέρες με Κορωνοϊό….Αντιμετώπιζε αναπνευστική δυσχέρεια με αποτέλεσμα να χρειαστεί παροχή οξυγόνου υψηλής ροής, προκειμένου να ανακάμψει», καθώς αναφέρει η Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (βλ. φ. της 24ης.08.2021, σελ. 13) Τελικά καθώς ομολογεί ο ίδιος ο καλλιτέχνης ξεπέρασε τον Κορωνοϊό «με συντροφιά την Πίστη και την οικογένειά» του!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ


Αγαπητοί μου Αδελφοί,
Αναφέρθηκα στα σύγχρονα προβλήματα, τα οποία και μας εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της οργής του Θεού για την αποστασία μας από την πατρική Του αγκάλη. Μια αποστασία, στην οποία έχουν συντελέσει οι Αρχιερείς της Εκκλησίας μας με την αδιαφορία τους ή και την τυφλή υποταγή τους στα κελεύσματα των αθέων και μάγων της Κυβερνήσεως του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι κυβερνούν σήμερα τη Χώρα μας. Αυτών, οι οποίοι -με το πρόσχημα του υποχρεωτικού εμβολίου κατά του Κορωνοϊού- προσπαθούν να καθυποτάξουν την Κοινωνία μας , ώστε στη συνέχεια να μας εμφυτεύσουν το σφράγισμα του Αντιχρίστου, δηλ. τον αριθμό 666, και με τον τρόπο αυτό να μας παραδώσουν στην τυραννική εξουσία του Διαβόλου, πράγμα το οποίον επιχειρούν οι σκοτεινές Δυνάμεις της Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως.

Στην προσπάθεια της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη, δυστυχώς, έχουν παραδοθή οι Αρχιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, οι Οποίοι υπηρετούν τυφλά τις επιταγές της Πολιτικής Εξουσίας! Οι εξαιρέσεις πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν, πλην όμως αυτές ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ! Σήμερα, λοιπόν, ενώπιον του Συνοδικού εκκλησιαστικού Δικαστηρίου απολογούνται οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς, για το ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, το οποίον διέπραξαν, ήτοι …….να τελέσουν την Αναστάσιμη θεία Λειτουργία τα μεσάνυκτα και όχι στις 9.00 μ.μ. όπως είχε δώσει εντολή η Ιερά Σύνοδος!

Άρχιερεύς, εκ των δραστηριοτέρων του τομέως, εξέδωσε Εγκύκλιον, διά της οποίας συνιστά την αποδοχή του εμβολίου και εξαγγέλλει τις κυρώσεις, οι οποίες πρόκειται να επιβληθούν στους μη εμβολισμένους!

«….Πέρα από την θερμή και επαναλαμβανόμενη πατρική μου σύσταση να εμβολιαστείτε δεν μπορώ βέβαια να αναγκάσω κάποιον από εσάς να το πράξει. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πράξει ό,τι θεωρεί σωστό. Στη συνέχεια, όμως, ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη των ελεύθερων επιλογών του.

Σας παρακαλώ, ωστόσο, και σε εφαρμογή και όσων προβλέπονται πλέον από την Πολιτεία, να με ενημερώσετε όλοι εάν έχετε εμβολιαστεί η όχι. Συγκεκριμένα, εντός δύο ημερών από της λήψεως του παρόντος, καλείσθε όλοι να αποστείλετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Μητροπόλεως, είτε το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, είτε το Πιστοποιητικό νόσησης, είτε Βεβαίωση Ιατρού που αποτρέπει τον εμβολιασμό.

Για όσους επιλέξουν να μην εμβολιαστούν είναι αυστηρώς υποχρεωτικό να διενεργούν κάθε εβδομάδα διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) και να αποστέλλουν έως την Παρασκευή τα αποτελέσματα, επίσης, στο mail της Μητροπόλεως. Δεν χωρεί καμία αμέλεια στην τήρηση αυτής της υποχρέωσης. Σε περίπτωση μη τήρησης θα υπάρχουν κυρώσεις», είναι το σχετικό απόσπασμα από την σχετική Εγκύκλιο».
Υπάρχουν βεβαίως και ιερείς προδότες της αμωμήτου Πίστεώς μας! Στην Κρήτη ένας «μοντέρνος» κληρικός αποφάσισε να μετατρέψη τον Ενοριακό ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου σε Κέντρο Εμβολιασμού! Ιδού η σχετική είδηση:

«Στις 6 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα προσέλθουν στον ναό για να εμβολιαστούν….Η πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας μετατρέπεται για πρώτη φορά Εκκλησία στην Ελλάδα σε εμβολιαστικό κέντρο, είναι πρωτοποριακή για μια χώρα στην οποία μεγάλο ποσοστό των αντιεμβολιαστών σχετίζεται με την Εκκλησία, είτε από την πλευρά κληρικών, είτε πιστών. Κάποιοι όμως θέλησαν να δείξουν πως επιστήμη και Εκκλησία, όχι μόνο μπορούν να συμπορεύονται, αλλά αυτή είναι και η χριστιανική δίοδος, σύμφωνα με τον ιερέα του ναού».
(βλ.https://www.kathimerini.gr/society/561475399/stin-kriti-i-proti-ekklisia-emvoliasti- ko-kentro)

Με τα ολίγα τα έως εδώ παρατεθέντα περιστατικά, Αδελφοί μου Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, βλέπετε ότι η Ορθοδοξία μας έχει ήδη προδοθή από τους εξ ορισμού ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ-ΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ, δηλ. τους Επισκόπους της! Η Εκκλησιαστική Ηγεσία παραδόθηκε στα χέρια της Πολιτικής Εξουσίας, στη Χώρα της οποίας Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα είναι μια θρησκευτικά αδιάφορη Κυρία και ένας Αφωρισμένος Πρωθυπουργός! Η Κυρία Πρόεδρος, μεταξύ των άλλων ΣΥΖΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ με έναν άνδρα, με τον οποίο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ!

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, δυστυχώς, ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! Δεν μάχεται για την υπεράσπιση της Πίστεώς μας!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
Το Πάσχα οι Ναοί έκλεισαν!
Το εκκλησίασμα εξαφανίσθηκε!
Οι Λιτανείες των Ιερών Εικόνων απαγορεύθησαν!
Οι Παρακλήσεις, οι Αγρυπνίες κλπ. διεγράφησαν από την ζωή της Εκκλησίας!
Η μάσκα επιβλήθηκε μέσα στον ιερό Ναό!
Και Αρχιερείς και Ιερείς τελούν τις ιερές Ακολουθίες φέροντες τη μάσκα!
Έγινε αποδεκτή η τήρηση αποστάσεως μεταξύ των πιστών μέσα στο Ναό κατά την ώρα της θείας λειτουργίας διά λόγους ασφαλείας!
Στην Παναγία της Τήνου έπειτα από κάθε προσκυνητή ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΥΝ την ιερά Εικόνα της Παναγίας μας!
Τα «πλαστικά κουταλάκια» εισήχθησαν στην μετάδοση της θείας Κοινωνίας!
Οι πιστοί φοβούνται να φέρουν τα παιδάκια τους για να κοινωνήσουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας!

Τελικά, η Εκκλησία της Ελλάδος διαλύθηκε! Οι Ναοί ερήμωσαν!
Η Ορθόδοξος Πίστις διασώθηκε ακεραία επειδή σε κάθε εποχή υπήρχαν Μάρτυρες, Απολογητές, Ομολογητές, γενικώς ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ του Χριστού μας! Σήμερα, δυστυχώς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ηρωϊκές μορφές για να θυσιασθούν υπέρ της Ορθοδοξίας, υπέρ του Χριστού μας, υπέρ της Εκκλησίας του Σωτήρος Χριστού! Επικρατεί, λοιπόν, μια ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ στις ψυχές των πιστών ανθρώπων!

Έγραψε κάποιος στο Viber: «Εν τάξει ο Σεβασμιώτατος κ. …ΧΨΩ, Μητροπολίτης …ΑΒΓ, μετά την εφεύρεση της μεταπατερικής Θεολογίας, για την οποία δυστυχώς δεν τιμωρήθηκε ποτέ, συνεχίζει τις εκπτώσεις στην Ορθόδοξη πίστη. Αυτή η δήλωσή του δεν με εκπλήσσει καθόλου. Πάλι καλά που δεν μένω στον ΑΒΓ, γιατί σίγουρα 100% θα πήγαινα με το Παλαιό Ημερολόγιο»!!!

Επισφραγίζοντας, λοιπόν, αυτό το κείμενο, που εκφράζει την αγωνία της ψυχής μου, την αγωνία ενός ευτελούς μεν, αγνωνιστού όμως, Ιεράρχου, ο οποίος υπηρέτησε την Εκκλησία επί έξη δεκαετίες (58 χρόνια ακριβώς), εκ των οποίων τα ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ (43) ΕΤΗ ως Αρχιερεύς του Θεού του Υψίστου, την αγωνία της ψυχής μου, επαναλαμβάνω, για το κατάντημα της Εκκλησίας της Ελλάδος σήμερα, θα παραθέσω ένα ιστορικό περιστατικό από την ζωή του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, το οποίο φανερώνει ΤΗΝ ΗΡΩΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ.

Αφιερώνω την διήγησιν εις τους αγαπητούς μοι εν Χριστώ Αδελφούς Αρχιερείς-Μητροπολίτας, τους συγκροτούντας την Ιεράν Σύνοδον της Ιεραρ-χίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ευχήν να συγκινηθούν και να μιμηθούν την συμπεριφοράν του Αγίου Αμβροσίου και στις ημέρες μας, όπου η Εκκλησία του Χριστού ευρίσκεται εν διωγμώ.

Την εποχή εκείνη όχι μόνον η Ελλάδα, ως Έθνος, αλλά και η Ορθοδοξία ως βίωμα και ως θρήσκευμα επέζησαν και έζησαν διότι οι Κληρικοί διεκρίνον- το και για την αγιότητα του βίου των και για την μαχητικότητα της ψυχής των!

«Το γεγονός, που έκαμε γνωστό το ηρωικό φρόνημα του αγίου Αμβροσίου, ήταν ο δριμύς έλεγχος κατά του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α΄. Το 390 έγινε στάση στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Στρατηγός της πόλεως και μερικοί αξιωματικοί του.

Ο Αυτοκράτορας θύμωσε και αποφάσισε να τιμωρήσει σκληρά και παραδειγματικά τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Αφού, λοιπόν, συγκέντρωσε μέγα πλήθος στον ιππόδρομο, διέταξες γενική σφαγή, όπου φονεύτηκαν περισσότεροι από επτά χιλιάδες αθώοι πολίτες.

Μετά από λίγο καιρό ο Αυτοκράτωρ της Κωνσταντινουπόλεως Θεοδόσιος Α΄ βρέθηκε στα Μεδιόλανα και μετέβη με την πολυπληθή συνοδεία του στο Μητροπολιτικό ναό της πόλεως, για να εκκλησιασθή.
Ο Επίσκοπος Μεδιολάνων Αμβρόσιος πληροφορήθηκε την προσέλευση του Αυτοκράτορα, πήρε το Ιερό Ευαγγέλιο και τον περίμενε στη θύρα του ναού.

Όταν Εκείνος πλησίασε, ο Αμβρόσιος τον έλεγξε δριμύτατα για το αποτρόπαιο έγκλημά του και του απαγόρευσε την είσοδο στο ναό! Του ζήτησε να μετανοήσει ειλικρινά και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το κρίμα του! Μάλιστα δε τον συγκατάλεξε μεταξύ των μετανοούντων!

Όλοι περίμεναν να οργιστεί ο Αυτοκράτορας και να δώσει διαταγή για την τιμωρία του Επισκόπου, ο οποίος τόλμησε να εναντιωθεί στον πανίσχυρο ηγεμόνα και να Τον ταπεινώσει δημόσια με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά ο ηρωικός έλεγχος του Αμβροσίου λειτούργησε λυτρωτικά στην ψυχή του Αυτοκράτορα. Άρχισε να συνειδητοποιεί το μεγάλο αμάρτημά του, να τρέμει σύγκορμα και να κλαίει με λυγμούς.
Ο Αμβρόσιος του επέβαλε επιτίμιο οκτάμηνης αποχής από τη Θεία Ευχαριστία. Τον κοινώνησε τα Χριστούγεννα, ύστερα από δημόσια εξομολόγηση!
(Πηγή: https://www.romfea.gr/pneumatika/18699-agios-ambrosios-mediolanon-o-asumbiba- stos-episkopos)

Κύριε ημών Ιησού Χριστέ
ελεήσόν με τον αμαρτωλόν και ανάξιον δούλον Σου
Αμβρόσιον.

+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Αμβρόσιος: Η Εκκλησία αποστάτησε από τον Θεό
Αμβρόσιος: Η Εκκλησία αποστάτησε από τον Θεό
Αμβρόσιος: Η Εκκλησία αποστάτησε από τον Θεό
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/09/ambrosios.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/09/blog-post_75.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/09/blog-post_75.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content