Όποιος προλάβει! Είδος πολυτελείας τα μακαρόνια - Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην διατροφική αλυσίδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όποιος προλάβει! Είδος πολυτελείας τα μακαρόνια - Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην διατροφική αλυσίδα

👉Γράφαμε τις προάλλες για τα μαντάτα από Κανάδα για τα μακαρόνια, αλλά τώρα στην κακή είδηση ήρθε και η....σάλτσα!

Η εξημερωμένη μορφή του καλαμποκιού διαμορφώνει τον πολιτισμό εδώ και περίπου 9.000 χρόνια και εξακολουθεί να παρέχει ένα μεγάλο μέρος των θερμίδων του αναπτυσσόμενου κόσμου. Μέχρι τη δεκαετία του 2040, όμως, είναι πολύ πιθανό, οι τέσσερις χώρες που παράγουν σχεδόν το σύνολο των παγκόσμιων εξαγωγών αραβοσίτου, να χάσουν ταυτόχρονα πάνω από το 10% της σοδειάς τους.

Αυτό προκύπτει από την έκθεση του Chatham House που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς οι πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, εάν δεν μειώσουμε δραστικά τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με την έκθεση, οι αποδόσεις των βασικών καλλιεργειών θα μπορούσαν τελικά να μειωθούν κατά ένα τρίτο μέχρι το 2050, εάν οι κυβερνήσεις δεν αυξήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού.

Μεταξύ των βασικών προϊόντων που ήδη πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή, είναι και το σκληρό σιτάρι που απαιτείται για την παραγωγή μεγάλου μέρους των ζυμαρικών στον κόσμο.

Η αύξηση κατά 50% της τιμής ενός πακέτου μακαρόνια που προβλέπεται σε ορισμένα μέρη ως αποτέλεσμα της εξαντλημένης παγκόσμιας συγκομιδής σιταριού, είναι μια μικρή αλλά σημαντική υπενθύμιση ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του κλίματος μπορεί κυριολεκτικά να μας στερήσει το φαγητό.

Στον Καναδά, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα σκληρού σιταριού στον κόσμο, οι θερμοκρασίες ρεκόρ του περασμένου καλοκαιριού και η διάχυτη ξηρασία που αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή, μείωσαν την αναμενόμενη παραγωγή της χώρας για φέτος σε περίπου 3,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, μια μείωση σχεδόν 50% σε σχέση με πέρυσι. Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί εν τω μεταξύ κατακλύστηκαν από βροχοπτώσεις ρεκόρ που αποδίδονται στην αύξηση της θερμοκρασίας.

Το σκληρό σιτάρι δεν είναι το μόνο βασικό προϊόν που επηρεάζεται από την κλιματική κρίση. Ο καφές είναι πιθανό να ακριβύνει και να επηρεαστεί η ποιότητά του. Στην Καλιφόρνια, περίπου 70.000 αγροκτήματα, τον μεγαλύτερο παραγωγό τροφίμων στις ΗΠΑ, λειτουργούν με δραστικά μειωμένες μερίδες νερού και ο ποταμός Παρανά στη Νότια Αμερική, ένα ζωτικό μέσο μεταφοράς σιτηρών, έφτασε πρόσφατα σε χαμηλό επίπεδο 77 ετών.

Ο βαρύς αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων χειροτέρεψε από την πανδημία του κορονοϊού. Τα αποτελέσματα αυτού του αντίκτυπου εμφανίστηκαν με ποικίλους τρόπους – οι συσκευασίες της κέτσαπ ξαφνικά μειώθηκαν τόσο πολύ που χρειάστηκε να κατασκευαστούν νέες γραμμές παραγωγής, τα αποθέματα αλεύρων έπεσαν θύματα της έξαρσης της οικιακής αρτοποιίας εξαιτίας των λόκνταουν και ξαφνικά έγινε πολύ πιο δύσκολο να σιτιστούν τα παιδιά στα σχολεία.

Πέρυσι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η παγκόσμια πείνα αυξήθηκε κατακόρυφα, καθώς η πανδημία διέκοψε τις αλυσίδες εφοδιασμού και διόγκωσε τις τιμές των τροφίμων. Σχεδόν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού υποσιτιζόταν, ανέφερε ο ΟΗΕ, και σχεδόν το ένα τρίτο δεν είχε σταθερά πρόσβαση στα τρόφιμα που χρειαζόταν σε καθημερινή βάση.

Οι σύγχρονες αλυσίδες εφοδιασμού είναι γενικά κατασκευασμένες για αποτελεσματικότητα. Αλλά συχνά δεν είναι σχεδιασμένες για να αντέχουν την απρόβλεπτη κατάσταση που προκαλεί μια ξαφνική καταστροφή.

Πρόσφατα, ένας αριθμός ρεκόρ φορτηγών πλοίων αναγκάστηκε να ακινητοποιηθεί κοντά στα πολυσύχναστα λιμάνια της νότιας Καλιφόρνιας λόγω διαταραχών που σχετίζονται με την πανδημία, και η συμφόρηση των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου έχει φθάσει σε ιστορικά επίπεδα στην Κίνα.

Η κλιματική αλλαγή δεν ήταν βέβαια καθόλου ξαφνική. Οι ειδικοί χτυπάνε το καμπανάκι εδώ και πολλά χρόνια και τονίζουν ότι οι αντιδράσεις ήταν γενικά λίγες.

Κατά κάποιο τρόπο, η πανδημία μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη από αυτή την άποψη. Τα προσωρινά εμπόδια που δημιούργησε στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων φαίνεται να έχουν αφυπνίσει πολλούς ανθρώπους στο γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα, αν και σε πιο μόνιμη βάση.

Το ζήτημα των επιπτώσεων του κλίματος στις γεωργικές αποδόσεις αποτέλεσε θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Φόρουμ για τον αντίκτυπο της βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου, για παράδειγμα, σημείωσε ότι η παραγωγή πολλών καλλιεργειών στη χώρα του έχει μειωθεί μετά από δεκαετίες ανοδικής προόδου.

Το διάβασα στο pentapostagma.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1979,ΑΠΟΨΕΙΣ,64,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,714,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,138,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,763,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1826,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,172,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,113,ΕΛΛΑΔΑ,1271,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,159,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,46,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,496,Κόσμος,9656,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,437,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1551,Πολιτική,6845,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6000,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1140,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2785,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,93,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,640,Eco-News,2791,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Όποιος προλάβει! Είδος πολυτελείας τα μακαρόνια - Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην διατροφική αλυσίδα
Όποιος προλάβει! Είδος πολυτελείας τα μακαρόνια - Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην διατροφική αλυσίδα
Όποιος προλάβει! Είδος πολυτελείας τα μακαρόνια - Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην διατροφική αλυσίδα
https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2021-09/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81.jpg?itok=Ljgd8FZU
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/09/blog-post_487.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/09/blog-post_487.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content