Έφτιαξαν κορωνοϊό που ξεφεύγει πλήρως από τα εμβόλια - Πλήρη αντοχή στα αντισώματα από άτομα που έχουν εμβολιαστεί!

Έφτιαξαν κορωνοϊό που ξεφεύγει πλήρως από τα εμβόλια - Πλήρη αντοχή στα αντισώματα από άτομα που έχουν εμβολιαστεί!

👉Με κάθε νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2 προκύπτει ένα ανησυχητικό ερώτημα: Θα μπορούσε τελικά ο ιός να φτάσει σε μια σειρά μεταλλάξεων, που θα του επέτρεπαν να αποφύγει πλήρως την ανοσολογική μας απάντηση; Πολύ δύσκολα λένε οι ειδικοί, αλλά δεν είναι και απίθανο!

Μάλιστα, επιστήμονες του Εργαστηρίου Ρετροϊών στο Rockefeller με τη συμμετοχή και μίας Ελληνίδας ερευνήτριας κατάφεραν να φτιάξουν μία “τεχνητή” παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία δείχνει να έχει σχεδόν πλήρη αντοχή στα αντισώματα, που δημιουργούνται από άτομα που έχουν μολυνθεί ή έχουν εμβολιαστεί!

Πάντως, μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, υποδηλώνει ότι θα είναι δύσκολο για τον ιό να φτάσει ως εκεί. Μελετώντας δεκάδες μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρέθηκαν στην παραλλαγή Delta και άλλων σχετικών παραλλαγών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια μελλοντική παραλλαγή SARS-CoV-2 θα πρέπει να ενσωματώσει περίπου 20 συγκεκριμένες μεταλλάξεις για να γίνει πλήρως ανθεκτική στα αντισώματα που ένας μέσος άνθρωπος δημιουργεί ως απάντηση στη φυσική νόσηση ή στον εμβολιασμό.

Αλλά ακόμα κι αν ο ιός πετύχει αυτό το γενετικό κατόρθωμα, το θετικό είναι ότι παραμένει ευάλωτος στα αντισώματα, που προκύπτουν μετά από τη φυσική νόσηση και ενισχύονται περαιτέρω μέσω των εμβολίων mRNA. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα, εάν διεγερθεί σωστά, είναι ικανό να αντιμετωπίσει το χειρότερο που μπορεί να προσφέρει ο κορονοϊός στο άμεσο μέλλον.

“Η ανοσία σε άτομα που μολύνθηκαν από COVID τον περασμένο χρόνο και αργότερα έλαβαν εμβόλια mRNA είναι εντυπωσιακά ευρεία”, λέει ο Paul Bieniasz, επικεφαλής του Εργαστηρίου Ρετροϊών στο Rockefeller. «Αυτό μας λέει ότι αν και η φυσική μόλυνση ή τα εμβόλια οδηγούν σε ανοσία, δεν έχουν φτάσει σε καμία περίπτωση να εξαντλήσουν την ικανότητα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος να ενισχύει την άμυνά του ενάντια σε αυτόν τον ιό».

Όπως ο κορονοϊός έχει πολλές παραλλαγές, έτσι και τα αντισώματα μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακόμη και η παραλλαγή Delta, η πιο μεταδοτική έκδοση του SARS-CoV-2 μέχρι στιγμής, δεν ξεφεύγει εντελώς από την ανοσολογική μας απάντηση. Μπορεί να αποφεύγει κάποια από τα αντισώματα που παράγουμε, αλλά όχι όλα.

Αλλά η παραλλαγή Delta δεν είναι η τελευταία έκδοση του SARS-CoV-2 που πρόκειται να δούμε. Ο ιός εξακολουθεί να αναπαράγεται με υψηλό ρυθμό σε μεγάλους πληθυσμούς – νέες μεταλλάξεις και νέες παραλλαγές εμφανίζονται συνεχώς.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ρετροϊών στο Rockefeller δημιούργησαν έναν «πολυμεταλλαγμένο» ιό. Έναν τεχνητό κορωνοϊό, που έχει μια πρωτεΐνη ακίδα με 20 από τις χειρότερες από αυτές τις μεταλλάξεις ταυτόχρονα. Αυτός έδειξε σχεδόν πλήρη αντοχή στα αντισώματα, που δημιουργούνται από άτομα που έχουν μολυνθεί ή έχουν εμβολιαστεί κατά του SARS-CoV-2. “Επομένως, είναι πιθανό ο ιός να εξελιχθεί και να αποφύγει την πλειοψηφία των αντισωμάτων μας, αλλά ο γενετικός φραγμός σε αυτό είναι αρκετά υψηλός”, λέει ο Bieniasz.

Το κεντρικό μήνυμα είναι αισιόδοξο. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μακροπρόθεσμα, το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα κερδίσει τον αγώνα ενάντια στον μεταλλασσόμενο κορωνοϊό. Τα άτομα, που έχουν βιώσει τόσο φυσική μόλυνση όσο και εμβολιασμό παράγουν εξαιρετικά αποτελεσματικά αντισώματα.

Τα πειράματα σε πλάσμα από εκείνους που είχαν μολυνθεί και εμβολιαστεί εξουδετέρωσε την ακίδα του “πολυμεταλλαγμένου ιού”. Εξουδετέρωσε επίσης τις έξι παραλλαγές του SARS-CoV-2 που δοκιμάστηκαν, καθώς και τους αρχικούς κορωνοϊούς SARS και ιούς που μοιάζουν με SARS που βρίσκονται σε νυχτερίδες και παγκολίνες.

“Τα αντισώματα αυτής της ομάδας ανθρώπων είναι απίστευτα ισχυρά και ευέλικτα», λέει η Θεοδώρα Χατζηιωάννου, ο οποίος συν-διευθύνει τη μελέτη. «Είναι πιθανό ότι προσφέρουν προστασία από τυχόν παραλλαγές του SARS-CoV-2 στο μέλλον και πιθανώς από μελλοντικές πανδημίες κορωνοϊού”.

Περισσότερες μελέτες θα δείξουν εάν οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παρόμοια βελτίωση των αντισωμάτων σε εμβολιασμένα άτομα, που δεν έχουν μολυνθεί ποτέ από τον κορωνοϊό.

Το διάβασα στο virus.com.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Έφτιαξαν κορωνοϊό που ξεφεύγει πλήρως από τα εμβόλια - Πλήρη αντοχή στα αντισώματα από άτομα που έχουν εμβολιαστεί!
Έφτιαξαν κορωνοϊό που ξεφεύγει πλήρως από τα εμβόλια - Πλήρη αντοχή στα αντισώματα από άτομα που έχουν εμβολιαστεί!
Έφτιαξαν κορωνοϊό που ξεφεύγει πλήρως από τα εμβόλια - Πλήρη αντοχή στα αντισώματα από άτομα που έχουν εμβολιαστεί!
https://www.ethnos.gr/sites/default/files/styles/default/public/2021-05/outbreak.jpg?itok=171_MUYB
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/09/blog-post_337.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/09/blog-post_337.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content