Οι πέντε «εντολές» για να αποφύγετε τους κυβερνοεγκληματίες

Οι πέντε «εντολές» για να αποφύγετε τους κυβερνοεγκληματίες

👉Κάθε χρόνο τον Αύγουστο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διαδικτύου για να σηματοδοτήσει την εφεύρεση του Διαδικτύου και πλέον ο όρος internaut αποδίδεται σε κάθε συχνό χρήστη του Διαδικτύου.

Αν κάτι έχει γίνει σαφές την τελευταία δεκαετία, είναι ότι υπάρχουν λίγοι άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε για να αναζητήσουν πληροφορίες, είτε για να συνδεθούν με τους φίλους ή την οικογένειά τους, είτε για να εργαστούν. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Statista, υπάρχουν 4,66 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 60% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Γνωρίζουν όμως όλοι οι χρήστες του διαδικτύου τους κινδύνους στους οποίους είναι εκτεθειμένοι;

Η Check Point Software Technologies, κορυφαίος πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχει τις πέντε εντολές που πρέπει να ακολουθεί κάθε χρήστης για να κρατήσει τη διαδικτυακή του ζωή ασφαλή από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου:

1. Σκεφτείτε πριν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο: Οι χρήστες του Διαδικτύου είναι υπερβολικά ευκολόπιστοι όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο. Οι επιθέσεις phishing, όπου οι εγκληματίες υποδύονται γνωστές εταιρείες για να προσπαθήσουν να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα, είναι όλο και πιο συχνές, ειδικά τώρα που οι συσκευές αποθηκεύουν μεγάλο όγκο πληροφοριών των χρηστών τους.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις διευθύνσεις URL που αποστέλλονται μέσω SMS ή email, καθώς μπορεί να είναι γεμάτες κινδύνους. Για να αποφύγετε να γίνετε θύμα, πηγαίνετε πάντα στον επίσημο ιστότοπο του αποστολέα αντί να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο του μηνύματος.

2. Χρησιμοποιήστε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για τα πάντα: Είναι αλήθεια ότι το να πρέπει να σκέφτεστε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για τις πλατφόρμες που χρησιμοποιείτε καθημερινά είναι μπελάς.

Είναι δύσκολο να τους θυμάστε και θα ήταν πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό για όλα. Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για έναν εγκληματία του κυβερνοχώρου από το να συναντήσει έναν τέτοιο χρήστη.

Κάθε internaut που βασίζεται στην προσέγγιση "ένας κωδικός πρόσβασης για όλους" θα μπορούσε να δει όλους τους λογαριασμούς του να παραβιάζονται σε χρόνο ρεκόρ.

Μόλις ένας εισβολέας καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τον συνδυασμό της πλατφόρμας ενός θύματος, θα προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς του με το ίδιο κλειδί. Για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο, είναι απαραίτητο να δημιουργείτε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε εφαρμογή ή υπηρεσία με τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες που συνδυάζει γράμματα (κεφαλαία και πεζά), αριθμούς και σύμβολα.

3. Αποφύγετε τη λήψη συνημμένων αρχείων από αγνώστους: Ένα συνημμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστο αποστολέα μπορεί να αποτελέσει πύλη για κάθε είδους κυβερνοεπιθέσεις, όπως κακόβουλο λογισμικό ή επιθέσεις phishing, ικανές να μολύνουν ολόκληρη τη συσκευή και να κλέψουν όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν. Εάν, επιπλέον, η συσκευή χρησιμοποιείται για τηλεργασία ή είναι συνδεδεμένη σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρότερη και πιο εκτεταμένη ζημιά.

4. Ποτέ μην έχετε πρόσβαση σε μη προστατευμένο δημόσιο Wi-Fi: Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οποιοσδήποτε, ακόμη και ένας εγκληματίας του κυβερνοχώρου, μπορεί να συνδεθεί σε μη ασφαλές δημόσιο Wi-Fi. Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι ότι με το να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο, οι εγκληματίες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα όσα είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας. Πάντα θα υπάρχει κίνδυνος όταν συνδέεστε σε δημόσιο δίκτυο Wi-Fi, γι' αυτό είναι προτιμότερο να το σκεφτείτε δύο φορές πριν το κάνετε.

5. Περιήγηση σε μη κρυπτογραφημένους ιστότοπους: Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος στον οποίο έχετε πρόσβαση διαθέτει πιστοποιητικό SSL. Αυτή η τεχνολογία διασφαλίζει ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι κρυπτογραφημένη και προστατεύει κάθε ευαίσθητη πληροφορία που αποστέλλεται μεταξύ δύο συστημάτων, εμποδίζοντας τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να βλέπουν και να τροποποιούν τα δεδομένα που μεταφέρονται, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προσωπικά. Είναι εύκολο να το εντοπίσετε κοιτάζοντας την αρχή της γραμμής διευθύνσεων ή της διεύθυνσης URL, η οποία θα πρέπει να εμφανίζει ένα "s" μετά τα γράμματα http.

Επομένως, κάντε κλικ μόνο όταν ξέρετε ότι ο ιστότοπος είναι γνήσιος και βλέπετε: https://

Το διάβασα στο cnn.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,263,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1251,ΒΙΝΤΕΟ,828,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,330,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1557,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι πέντε «εντολές» για να αποφύγετε τους κυβερνοεγκληματίες
Οι πέντε «εντολές» για να αποφύγετε τους κυβερνοεγκληματίες
Οι πέντε «εντολές» για να αποφύγετε τους κυβερνοεγκληματίες
https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/08/27/279328/main/Internet.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/09/blog-post_11.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/09/blog-post_11.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content