ΝΔ: «Ναι» στο γάμο των ομοφυλοφίλων - Αντιδρούν 160 προσωπικότητες

ΝΔ: «Ναι» στο γάμο των ομοφυλοφίλων - Αντιδρούν 160 προσωπικότητες

👉Παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας και την πρόσφατη διακήρυξη 160 προσωπικοτήτων οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων εξισώνοντας με αυτό τον τρόπο τα ομόφυλα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Εξέλιξη που προκαλεί ντροπή στους ψηφοφόρους της ΝΔ και αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τη συνεχιζόμενη μετάλλαξη του κόμματος σε ένα εντελώς ξένο με την αφετηρία του μόρφωμα.

Συγκεκριμένα, με ψήφισμά τους τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητούν την αναγνώριση των γάμων και των συμφώνων που υπογράφουν τα ομόφυλα ζευγάρια σε ένα κράτος σε όλη την ΕΕ, ακόμη και εάν η εθνική νομοθεσία δεν τα προβλέπει. Έχουμε, δηλαδή, μια προφανή προσπάθεια να ισοπεδωθούν οι επιλογές των κρατών-μελών στο πώς διαχειρίζονται αυτού του είδους τα ζητήματα.

Όλοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, με μοναδικές εξαιρέσεις την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που απείχε και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, τάχθηκαν υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος. Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές ο μόνος που καταψήφισε ήταν ο Εμμανουήλ Φράγκος της Ελληνικής Λύσης, ενώ την αποχή επέλεξαν και οι… ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Ελεύθερη άσκηση των βασικών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ

Με το ψήφισμα, τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου καλούν την Κομισιόν να αναλάβει δράση κατά της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας για παραβιάσεις των αξιών της Ε.Ε., ενώ τονίζουν ότι η Ένωση θα πρέπει να άρει όλα τα εμπόδια των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων κατά την άσκηση αυτών που επιλέγουν -διασταλτικά- να ονομάσουν ως «βασικά τους δικαιώματα».

Το ψήφισμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ε.Ε. έλαβε 387 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 123 αποχές. Έτσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να τους δοθεί η δυνατότητα για πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας, παντού στην Ενωση.

Επίσης, το ψήφισμα αναφέρει ότι οι γάμοι ή τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν συναφθεί σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος θα πρέπει να αναγνωρίζονται σε όλα τα κράτη-μέλη με ομοιόμορφο τρόπο, ενώ οι σύζυγοι και οι σύντροφοι του ιδίου φύλου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Καλεί, δε, όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχθούν ως νόμιμους γονείς τους τούς ενήλικες που αναφέρονται στο πιστοποιητικό γέννησης παιδιού. Με απλά λόγια, η τελευταία πρόταση σημαίνει ότι όλες οι χώρες πρέπει να αναγνωρίζουν δύο γονείς του ίδιου φύλου, καθώς, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι «οικογένειες» θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Τέλος, το Κοινοβούλιο ζητεί την ανάληψη περαιτέρω δράσης από την Ε.Ε. (διαδικασίες επί παραβάσει, δικαστικά μέτρα και δημοσιονομικά μέσα) κατά των προαναφερόμενων χωρών.



Αντιδρούν 160 προσωπικότητες

Σε πρόσφατη καταγγελία τους 160 προσωπικότητες (πλησιάζουν τους 200 πλέον) κατήγγειλαν την πολιτική εξίσωση των ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, προσθέτοντας πως δεν κατανοούν τι σημαίνει η κυβερνητική «Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας» σε συνάρτηση με τις «εξωτερικές απειλές υπαρξιακής σημασίας» καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που υπονομεύει την εθνική ενότητα.

«Η κοινωνική αποδοχή ομοφύλων προτιμήσεων είναι δεδομένη "εν ελευθερία βουλήσεως" του ατόμου και όχι θέμα πολιτικής ή διαπαιδαγώγησης» ξεκαθαρίζουν επί της αρχής οι συνυπογράφοντες το κείμενο, οι οποίοι, ωστόσο, διερωτώνται αναφορικά με το ποιες θα είναι οι «επιπτώσεις στην οικογένεια και στην κοινωνία από την εφαρμογή πολιτικών του είδους αυτού;».

Υπενθυμίζουν το καταστατικό Άρθρο 2 της Συνθήκης της Ρώμης, σύμφωνα με το οποίο η Ενωμένη Ευρώπη «θα σεβαστεί την πλούσια πολιτιστική και γλωσσική της ποικιλομορφία και θα διασφαλίσει και θα προωθήσει την Ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά» και σημειώνουν ότι «δεν είναι έργο των Βρυξελλών και της ΕΕ η επιβολή στην ελληνική κοινωνία από μικρές μειοψηφίες τέτοιων απαράδεκτων ρυθμίσεων με τις οποίες μάλιστα προβάλλονται ακόμη και πρότυπα διαφορετικότητας (τραυματίζοντας τις ευαίσθητες παιδικές ηλικίες), καθ' υπέρβαση της κοινής Ευρωπαϊκής αξίας της ανοχής» αναφέρεται στο κείμενο.

Επίσης σημειώνουν ότι «η παρουσίαση ως δήθεν "κοινής Ευρωπαϊκής αξίας" θεμάτων που δεν αφορούν ούτε τις σαφώς καθορισμένες κοινές Ευρωπαϊκές αξίες (όπως ελευθερία, δημοκρατία, κράτος δικαίου, ανεκτικότητα κ.λπ.) ούτε τα σαφώς καθορισμένα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελεί κατάχρηση, υπέρβαση της αρχής της ανοχής και απόπειρα επιβολής στην κοινωνία προτύπων, ρυθμίσεων και πρακτικών που είναι άκρως μειοψηφικές, ξένες και απαράδεκτες σε μεγάλες κοινωνικές πλειοψηφίες χωρών-μελών της ΕΕ».

«Κάνουμε έκκληση για την απόσυρση των προκλητικών αυτών ρυθμίσεων, οι οποίες διχάζουν επικίνδυνα την κοινωνία μας, σε μιά μάλιστα περίοδο πολυδιάστατης υπαρξιακής κρίσεως, η αντιμετώπιση της οποίας επιβάλλει: ενότητα, ομοψυχία και συστράτευση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού» καταλήγει το κείμενο προβληματισμού.

Το κείμενο το είχαν υπογράψει ήδη 160 προσωπικότητες, ενώ σε αυτές προστέθηκαν άλλα 30 άτομα. Τα νέα ονόματα είναι τα εξής:

Χαϊτίδης Ευγένιος, πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου, πρώην νομάρχης ΘεσσαλονίκηςΣεβασμιότατος πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος
π. Θεόκλητος Τσίρκας, αρχιμανδρίτης
π. Πέτρος Βαφέας
Βαγενάς Φώτιος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Βέννης Χρήστος, συνταξιούχος δικηγόρος
Δαπέργολας Νεκτάριος, διδάκτωρ Ιστορίας
Δελημιχάλη Δήμητρα, συγγραφεύς
Γκίκας Τριαντάφυλλος, αξιωματικός ε.α., μηχανολόγος ηλεκτρολόγος
Ερμείδης Χαρίλαος, τοπογράφος, γεωμέτρης, μηχανικός
Ζαμπέλης Ευάγγελος, συνταξιούχος φαρμακοποιός
Ζαχαρόπουλος Ευάγγελος, ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ
Καμπουράκη Παρθενόπη, συνταξιούχος ιδιωτική υπάλληλος
Καραΐσκος Κων/νος, μαθηματικός καθηγητής
Κατσιβαρδάς Χαράλαμπος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Κουσουνής Γεράσιμος, δρ. γεωπόνος
Λανάρα Ουρανία, φιλόλογος, πρώην γεν. επιθεωρήτρια Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως
Μεσηνιώτης Σπυρίδων, θεολόγος
Μίχας Δημήτριος, φιλόλογος
Νεγρεπόντη – Δεληβάνη Μαρία, ομ. καθηγήτρια, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Νικολαΐδης Αθανάσιος, θεολόγος
Παπαγεωργίου Αθανάσιος, χειρουργός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Παπασωτηρίου Χρήστος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Περπατουλάκη Ελένη, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας
Πηνιώτης Αλέξανδρος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εκδότης Δελτίου Εργατικής Νομοθεσίας
Πηνιώτη Χρυσούλα, δικηγόρος παρ’ Εφέταις
Πηνιώτης Δημήτριος, ιδιωτικός υπάλληλος
Ρέππας Παναγιώτης, συνταξιούχος δικηγόρος
Σαββόπουλος Νικόλαος, θεολόγος καθηγητής
Υδράς Σταμάτιος, συνταξιούχος στρατιωτικός Ναυτικού

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: ΝΔ: «Ναι» στο γάμο των ομοφυλοφίλων - Αντιδρούν 160 προσωπικότητες
ΝΔ: «Ναι» στο γάμο των ομοφυλοφίλων - Αντιδρούν 160 προσωπικότητες
ΝΔ: «Ναι» στο γάμο των ομοφυλοφίλων - Αντιδρούν 160 προσωπικότητες
https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2021-04/HomoScientif_ful.jpg?itok=C78sulny
https://i.ytimg.com/vi/66xg1Eiz2TE/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/09/160.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/09/160.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content