Lockdown για ανεμβολίαστους: Θα πληρώνουν για να πάνε στη δουλειά τους! - Περιορισμοί σε λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ

Lockdown για ανεμβολίαστους: Θα πληρώνουν για να πάνε στη δουλειά τους! - Περιορισμοί σε λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ

👉Η κυβέρνηση έχει βαλθεί να εμβολιάσει όλους τους πολίτες και για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο, ακόμα και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο.

Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει το πλαίσιο με το οποίο θα επιστρέψουν στις εργασίες τους οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από Σεπτέμβριο, καθώς πιθανότατα σήμερα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα υποχρεώνει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να υποβάλλονται σε δύο τεστ για τον κορωνοϊό την εβδομάδα, τα οποία θα πρέπει να είναι μοριακά ή rapid (άρα θα πρέπει να πληρώνουν για να πάνε στην εργασία τους).

Αντίστοιχα το ίδιο πλαίσιο θα ισχύει και για τους καθηγητές, οι οποίοι θα μπορούν να διδάσκουν μόνον εφόσον επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ.

Σημειώνεται πως η διενέργεια των τεστ είναι ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να το πληρώνουν δίχως κρατική συνδρομή. Σημειώνεται ότι οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Παράλληλα η δυστοπία δεν μένει εκεί, καθώς ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε πως πρέπει να επιβληθεί ένα lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, με περιορισμούς σε λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ. Ενώ φυσικά τόνισε πως θα πρέπει να παραμείνει η απαγόρευση που ισχύει στην εστίαση.

«Μπορούν να ληφθούν μέτρα που αφορούν τη διαφοροποίηση στους περιορισμούς ανάμεσα δηλαδή σε ανθρώπους που έχουν περισσότερο ρίσκο για επιμόλυνση ή αντίστοιχα για διασπορά», είπε χαρακτηριστικά.

Με τον δημοσιογράφο του Mega να απαντά: «Τι μας λέτε τώρα γιατί έχει σημασία αυτό. Μας λέτε για τους 50άρηδες ανεμβολίαστους να μην μπορούν να κυκλοφορούν ή να έχουν πρόσβαση σε κάποια μέρη; Τι εννοείτε;»

Ο Σαρηγιάννης απάντησε: «Να μην μπορούν κυρίως να έχουν πρόσβαση σε κάποια μέρη, σε κάποιες υπηρεσίες…»

«Σε χώρους εστίασης; Πού;», ρώτησε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος. Με τον καθηγητή να απαντά: «Οι χώροι εστίασης είναι ένα καλό παράδειγμα».

«Τώρα διαχωρίζουμε ηλικίες ή εμβολιασμένους με ανεμβολίαστους;», ρώτησε ξανά ο δημοσιογράφος.

«Όχι, δεν είναι εύκολο να διαχωρίσουμε ηλικίες. Είναι φανερό ότι κάποιος που είναι ανεμβολίαστος έχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο, ο εμβολιασμένος έχει πολύ πολύ μικρότερο, όχι μηδενικό κίνδυνο», είπε ο Σαρηγιάννης.

«Δηλαδή θα μπορούσε ένας ανεμβολίαστος να μην μπαίνει σε κατάστημα στο λιανεμπόριο ας πούμε;», συνέχισε ο δημοσιογράφος. Με τον Δ.Σαρηγιάννη να απαντάει εκ νέου πως «θα μπορούσε να επανέλθει αυτή η συζήτηση και να μπορούν να ψωνίζουν με click away». Ενώ συνέχισε λέγοντας πως «και στα σούπερ μάρκετ αντίστοιχα».

Παράλληλα χθες υπήρχε δημοσίευμα σε μεγάλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η οποία υποστήριζε περίπου αυτά που λέει ο Δ.Σαρηγιάννης, πως από Σεπτέμβριο δεν θα μπορούν να μπουν οι ανεμβολίαστοι σε κανέναν κλειστό χώρο, ούτε καν σε σούπερ μάρκετ.

Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών».

To διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,263,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1250,ΒΙΝΤΕΟ,827,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1556,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Lockdown για ανεμβολίαστους: Θα πληρώνουν για να πάνε στη δουλειά τους! - Περιορισμοί σε λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ
Lockdown για ανεμβολίαστους: Θα πληρώνουν για να πάνε στη δουλειά τους! - Περιορισμοί σε λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ
Lockdown για ανεμβολίαστους: Θα πληρώνουν για να πάνε στη δουλειά τους! - Περιορισμοί σε λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ
https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/d08f6da5f51e0ef32da7b82afafc52c3_XL.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/lockdown_12.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/lockdown_12.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content