Τα πανεπιστήμια Harvard και Clalit: Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς - Κυρίως σε νέους

Τα πανεπιστήμια Harvard και Clalit: Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς - Κυρίως σε νέους

👉Με αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς συνδέεται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer, σύμφωνα με δεδομένα που εξέτασαν Ισραηλινοί επιστήμονες.

Τα επιστημονικά ευρήματα έρχονται να αποδείξουν, ότι οι κίνδυνοι από τα εμβόλια για τους νέους δεν είναι αμελητέα, οπότε όσοι επιχειρούν να επιβάλλουν υποχρεωτικότητα θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τις πολιτικές τους.

Κανείς πολιτικός δεν θα αναλάβει την ευθύνη ή φαρμακευτική εταιρία που παράγει εμβόλια, όταν κάποιος υποστεί σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια θα περάσει μόνος του τον Γολγοθά εάν δεν συμβεί τίποτε μοιραίο.

Ισραηλινοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο εμβολιασμός πιθανότατα προκάλεσε μυοκαρδίτιδα ή φλεγμονή της καρδιάς, σε ένα έως πέντε άτομα ανά 100.000 άτομα.

Ωστόσο, είπαν επίσης ότι η λοίμωξη του Covid 19 συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς, πιο συγκεκριμένα 11 στα 100.000 άτομα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις φλεγμονής της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό ήταν σε νεαρούς άντρες.

Τα 21 άτομα που λόγω των εμβολίων υπέστησαν μυοκαρδίτιδα στην εμβολιασμένη ομάδα είχαν μέση ηλικία 25 ετών και κατά 90,9% ήταν άνδρες.

«Εκτιμήσαμε ότι το εμβόλιο BNT162b2 είχε ως αποτέλεσμα αυξημένη επίπτωση μερικών ανεπιθύμητων παρενεργειών σε μια περίοδο παρακολούθησης 42 ημερών.
Αν και τα περισσότερα από αυτά τα συμβάντα ήταν ήπια, μερικά από αυτά, όπως η μυοκαρδίτιδα, θα μπορούσαν να είναι δυνητικά σοβαρά», ανέφεραν, οι επιστήμονες για το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech.

«Ωστόσο, τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η μόλυνση SARS-CoV-2 είναι η ίδια ένας πολύ ισχυρός παράγοντας κινδύνου για μυοκαρδίτιδα και επίσης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πολλαπλών άλλων σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Αυτά τα ευρήματα βοηθούν να διαφωτιστούν οι βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι του εμβολίου και να τοποθετηθούν σε κλινικό πλαίσιο.
Θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες για να εκτιμηθεί η πιθανότητα μακροπρόθεσμων ανεπιθύμητων ενεργειών».


Η έρευνα ανέλυσε ανεπιθύμητα συμβάντα που αναφέρθηκαν μεταξύ 884.828 εμβολιασμένων ατόμων και ισάριθμων ατόμων που δεν εμβολιάστηκαν, καθώς και μια ομάδα περισσότερων από 240.000 ατόμων που προσβλήθηκαν από τον COVID-19.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine στις 25 Αυγούστου.

Ο Dr. Ran Balicer, από τις Υπηρεσίες Υγείας Clalit στο Τελ Αβίβ, ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας, η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Harvard και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Clalit.

Εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε ότι η εταιρεία γνωρίζει «σπάνιες αναφορές μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, κυρίως σε άνδρες εφήβους και νεαρούς ενήλικες, μετά τον εμβολιασμό mRNA COVID-19».

Τα εμβόλια Pfizer και Moderna χρησιμοποιούν τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA ή mRNA.

Ο εκπρόσωπος της Pfizer σημείωσε ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων περιγράφουν τη φλεγμονή της καρδιάς ως μια σπάνια παρενέργεια.

«Οι ασθενείς συνήθως ανακάμπτουν γρήγορα με συντηρητική θεραπεία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα CDC εξακολουθούν να ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 για επιλέξιμα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Με εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 να έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, το προφίλ κινδύνου οφέλους του εμβολίου μας παραμένει θετικό», πρόσθεσε στέλεχος της Pfizer.

Το εμβόλιο Pfizer έχει βρεθεί σε πολλές χώρες ότι σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν μια προειδοποίηση στα εμβόλια Pfizer και Moderna τον Ιούνιο σχετικά με τον υψηλότερο κίνδυνο, αλλά συνέχισαν να τα συνιστούν για χρήση και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο Pfizer .

Το εμβόλιο Pfizer, καθώς και των Moderna και Johnson & Johnson, είχαν προηγουμένως διατεθεί στο κοινό μέσω εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης (EUA) από τον FDA.

Τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson βρίσκονται ακόμη υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης EUA.

Τι αναφέρει το Stanford University;

Η Ιατρική Σχολή του Stanford University, ανέφερε πώς ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας ήταν υψηλότερος στους ασθενείς με COVID-19 σε σχέση με τους εμβολιασμένους.

«Αυτό που είναι ακόμη πιο συναρπαστικό σε αυτά τα δεδομένα είναι η ουσιαστική προστατευτική επίδραση των εμβολίων σε σχέση με ανεπιθύμητες ενέργειες όπως οξεία νεφρική βλάβη, ενδοκρανιακή αιμορραγία και αναιμία, πιθανώς επειδή προλήφθηκε η μόλυνση.

Επιπλέον, τα άτομα με λοίμωξη SARS-CoV-2 φαίνεται να διατρέχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο για αρρυθμία, έμφραγμα του μυοκαρδίου, θρόμβωση βαθιάς φλέβας, πνευμονική εμβολή, περικαρδίτιδα, ενδοεγκεφαλική αιμορραγία και θρομβοπενία από αυτούς που εμβολιάστηκαν με BNT162b2»

Δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με την έρευνα

Ο Dr Vinay Prasad είπε ότι η μελέτη στηρίχθηκε κατά βάση σε μια δόση εμβολίου και ως γνωστό το σχήμα των εμβολίων της Pfizer απαιτεί δύο δόσεις.

«Πρέπει να αναφέρονται χωριστά τα νεαρά άτομα ηλικίας 16-24 ετών, τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερο ποσοστό μυοκαρδίτιδας», δήλωσε ο Prasad, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής στο niversity of California–San Francisco.

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Τα πανεπιστήμια Harvard και Clalit: Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς - Κυρίως σε νέους
Τα πανεπιστήμια Harvard και Clalit: Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς - Κυρίως σε νέους
Τα πανεπιστήμια Harvard και Clalit: Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς - Κυρίως σε νέους
https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/48a76147b398b9c176b15f21a8ab49f8_XL.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/harvard-clalit-pfizer.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/harvard-clalit-pfizer.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content