Πυρόπληκτοι: Πώς και ποιοι απαλλάσσονται φέτος από ΕΝΦΙΑ, φόρους και εισφορές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πυρόπληκτοι: Πώς και ποιοι απαλλάσσονται φέτος από ΕΝΦΙΑ, φόρους και εισφορές

👉Για τον Φεβρουάριο του 2022 ή και ακόμα πιο πέρα αναβάλλονται οι τρέχουσες πληρωμές υποχρεώσεων για τους χιλιάδες πυρόπληκτους της Αττικής, Εύβοιας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας και όπου αλλού οι πολίτες έζησαν τον πύρινο εφιάλτη του Αυγούστου.

Στα άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυροπλήκτων περιλαμβάνονται:

· απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2021

· αναστολή πληρωμής φόρων

· αναστολή εξόφλησης ασφαλιστικών εισφορών

· αναστολή στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Τι χρειάζεται για να ενεργοποιηθούν όλα αυτά τα μέτρα

1. ΕΝΦΙΑ: πρέπει πρώτα να καταγραφούν οι πυρόπληκτοι. 

Έτσι θα μπορέσουν να εξαιρεθούν, ώστε να εκδοθεί ειδικό εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ που θα τους απαλλάσσει από υποχρέωση πληρωμής για τα ακίνητα που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2021.

Για την καταγραφή των τελικών δικαιούχων θα ισχύσουν αυστηρά κριτήρια γεωγραφικού εντοπισμού.

Συγκεκριμένα η απαλλαγή θα αφορά ακίνητα:

· μέσα στις περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πυρκαγιάς

· εφόσον έχουν ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.

Την αυτοψία και καταγραφή των δεδομένων θα αναλάβουν συνεργεία μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

2. αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων

Για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δραστηροποιούνται στις περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω πυρκαγιών, θα ανασταλεί η πληρωμή όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων, για έξι (6) μήνες.

Τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται, θα εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για παράταση των προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών έως και το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 τουλάχιστον.

Θα αφορά οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων των περιοχών –εντός αυστηρής περιμέτρου– οι οποίες πλήττονται από την πυρκαγιά.

3. ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών

Με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα δοθεί η δυνατότητα αναστολής και ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις εντός των περιοχών που θα οριοθετηθούν ως πληττόμενες από την πυρκαγιά.

Ειδικότερα, προβλέπεται:

(α) κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μαζί και με πρόσθετα τέλη, τόκους, προσαυξήσεις κλπ),

(β) αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι (6) μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων), και

(γ) ρύθμιση των οφειλομένων μετά το 6μηνο σε 12-24 μηνιαίες δόσεις. Δηλαδή αντί τον Φεβρουάριο του 2022, θα μπορούν να τα εξοφλήσουν τμηματικά έως και τον Φεβρουάριο του 2024.

4. αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης:

Με Υπουργική Απόφαση θα δοθεί και αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των πληττομένων από τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα, για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και τις νομικές οντότητες που δικαιούνται το συγκεκριμένο μέτρο, θα αναστέλλεται για έξι (6) μήνες, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους.

Η αναστολή δεν περιλαμβάνει κατασχέσεις λόγω απαιτήσεων καταβολής διατροφής.

Καταλαμβάνει όμως τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων, για όλα τα άλλα χρέη ή υποχρεώσεις.

Για αυτούς τους έξι μήνες (έως Φεβρουάριο του 2022), θα αναστέλλονται με την ίδια απόφαση και οι οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Το διάβασα στο newmoney.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1970,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,702,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1131,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,443,Κόσμος,9590,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,411,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6825,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1116,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2696,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2767,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: Πυρόπληκτοι: Πώς και ποιοι απαλλάσσονται φέτος από ΕΝΦΙΑ, φόρους και εισφορές
Πυρόπληκτοι: Πώς και ποιοι απαλλάσσονται φέτος από ΕΝΦΙΑ, φόρους και εισφορές
Πυρόπληκτοι: Πώς και ποιοι απαλλάσσονται φέτος από ΕΝΦΙΑ, φόρους και εισφορές
https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/webp/2021/08/pyroplhktoi.webp
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_93.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_93.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content