Φωτιά στην Εύβοια: Εικόνες Αποκάλυψης - Μάχη με τον χρόνο για την «τελευταία γραμμή άμυνας» στην Ιστιαία

Φωτιά στην Εύβοια: Εικόνες Αποκάλυψης από τη Σκιάθο και τη Σκόπελο - Δείτε βίντεο

👉Από τη Σκιάθο φαίνεται η πύρινη λαίλαπα που έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας. Πιο συγκεκριμένα ένα πορτοκαλί σύννεφο καπνού λίγο μετά τις 21:00 του Σαββάτου είχε καλύψει ολόκληρη την περιοχή.

Η φωτιά έχει μπει σε αρκετά χωριά στην Εύβοια, ενώ στην παραλία των Βασιλικών αρκετά σκάφη - μεταξύ αυτών και ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού - είναι σε επιφυλακή για να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο πυρόπληκτους.

Ήδη, πάνω από 30 τριάντα άνθρωποι έχουν επιβιβαστεί στα σκάφη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ώστε να μην φτάι η φωτιά στην Ιστιαία.

Η πύρινη κόλαση στην Εύβοια, όπως φαίνεται από τη Σκιάθο

Φωτογραφία της φωτιάς από τη Σκόπελο

Μάχη με τον χρόνο για την «τελευταία γραμμή άμυνας» στην Ιστιαία

Άλλη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στη Βόρεια Εύβοια, όπου το πύρινο μέτωπο κατακαίει μια τεράστια έκταση πολλών χιλιομέτρων. Η εικόνα της αποκάλυψης με την βιβλική καταστροφή που συντελείται στη Βόρεια Εύβοια είναι ορατή ακόμα και από τη Σκιάθο (φωτ. άρθρου) και τη Σκόπελο.

Η φωτιά κινείται ανεξέλεγκτα με κατεύθυνση το Πευκί, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες οργανώνουν τη μάχη τους με τις φλόγες ανάμεσα στις περιοχές Γούβες και Γερακιού. Είναι η τελευταία άμυνα πριν από το Αρτεμίσιο και κυρίως το Πευκί, στο οποίο βρίσκονται σκάφη έτοιμα να παραλάβουν κατοίκους που θέλουν να αποχωρήσουν.

Παράλληλα, το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Ειδικότερα, στο Ψαροπούλι τα σκάφη παραλάβουν κατοίκους, ενώ στα Βασιλικά οι φλόγες απειλούν τα σπίτια.

Η φωτιά έχει περάσει το χωριό Τσαπουρνιά, ενώ οι κάτοικοι στα Ελληνικά με τη βοήθεια και των ανέμων συγκρατούν την ορμή της σε απόσταση αναπνοής.

Στο Βουτά, στην άλλη πλευρά του βόρειου τμήματος, η φωτιά έφτασε στη Μονοκαρια κατακαίγοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους αποτελεί θέμα χρόνο να κινηθεί προς Παναγιά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με μήνυμα στο 112, από το απόγευμα είχε ζητήσει την εκκένωση των συγκεκριμένων χωριών.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η η εκκένωση στους Καματριαδες και τους Γαλατσάδες της Εύβοιας με κατεύθυνση την Ιστιαία.

Τα δύο μέτωπα

Η μάχη στην Εύβοια κατά τη διάρκεια της νύχτας θα δοθεί με πολύ μεγάλη ένταση και με όλες τις δυνάμεις τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Όπως είπε, η πυρκαγιά στην Εύβοια έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα, ένα στο νότιο τμήμα της όπου η κατάσταση είναι σταθερή και προσπαθούν να τη βελτιώσουν διαρκώς, και ένα στο βόρειο τμήμα της, όπου η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Νωρίτερα, στο βόρειο- και σοβαρότερο- μέτωπο της πυρκαγιάς, οι πύρινες φλόγες μπήκαν στη Μονοκαρυά, το Κυπαρίσσι και τα γύρω χωριά. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου επικρατούσε άπνοια στην περιοχή, ωστόσο αυτό επ΄ ουδενί δεν προκαλούσε εφησυχασμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Εύβοια είναι τεράστιο και το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη την προσέγγιση σε κεντρικές εστίες της.

Στην περιοχή πέφτει συνεχώς "βροχή από στάχτες" και το μέτωπό της βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα από την Ιστιαία. Το γεγονός αυτό δίνει τον χρόνο για τη δημιουργία ενός αναχώματος προκειμένου να σταματήσει η πορεία της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιώργος Κοντζιάς μίλησε μάλιστα για την τελευταία γραμμή άμυνας της Ιστιαίας και όπως έκανε γνωστό μισθωμένα μηχανήματα θα εργάζονται όλη τη νύχτα για τη δημιουργία της αντιπυρικής ζώνης 5 χιλιόμετρα έξω από την Ιστιαία.

Ο κ. Κοντζιάς ανέφερε ότι στις φλόγες παραδόθηκαν και τα Βασιλικά, όπου το μέτωπο έφτασε έως τη θάλασσα, ενώ σημείωσε ότι δεν έχουν καεί προς το παρόν σπίτια.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται στην περιοχή ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο τουριστικά επιβατηγά σκάφη και ιδιωτικά σκάφη, ώστε να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών εφόσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 20 κατοικίες από τις περίπου 150 έχουν καεί στο χωριό της Κοκκινομηλιάς.

Οι φόβοι για το νότιο μέτωπο

Βασικός στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση της πυρκαγιάς προς τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, αλλά και να μην κινδυνεύσει η Ιστιαία και το υπόλοιπο του βόρειου τμήματος στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μιλώντας στον ΣΚΑΪ μίλησε για δύο τεράστια πύρινα μέτωπα που απειλούν την Εύβοια.

Το πρώτο που κινείται προς το βορρά απειλεί τους οικισμούς Βουτάς, Μονοκαρυές και Βασιλικά και το δεύτερο, το νότιο μέτωπο, κινείται στα όρια του δήμου Μαντουδίου - Αγίας Αννας.

Αν δεν ελεγχθεί άμεσα θα συναντήσει μια κατάφυτη περιοχή και θα καταλήξει στα Πολιτικά της Χαλκίδας ανέφερε.

Ο κ. Σπανός εκτίμησε ότι οι καταστροφές είναι πάρα πολύ μεγάλες καθώς όπως είπε έχουν καεί ολοσχερώς πάνω από 250 κατοικίες!



Έφτασε στα Βασιλικά η φωτιά

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και τις συνεχεις ρίψεις νερού από ελικόπτερο Έρικσον το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα στον οικισμό των Βασιλικών και απειλεί τα πρώτα σπίτια.

Δραματική είναι η κατάσταση αι στο Κυπαρίσσι Ιστιαίας. Η φωτιά μπήκε μέσα στο χωρίο το οποίο έχει εκκενωθεί και έκαψε σπίτια και αυτοκίνητα.

Ένα άλλο μέτωπο πυρκαγιάς που δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση στο ενδιάμεσο της απόστασης από τη Μηλιά έως τον Κρυονερίτη, έχει αποκτήσει δυναμική που ξεπερνά ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα και κινείται κυκλωτικά και προς το χωριό Μηλιά.

Ένα άλλο τμήμα από του μετώπου πηγαίνει κατευθείαν προς το χωριό Μονοκαρυά το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες, αλλά και πάλι έχουν φτάσει εκεί οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν και τους κατοίκους που δεν είχαν απομακρυνθεί. Παράλληλα ετοιμάζουν εκκενώσεις και για άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή πριν την Ιστιαία.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Φωτιά στην Εύβοια: Εικόνες Αποκάλυψης - Μάχη με τον χρόνο για την «τελευταία γραμμή άμυνας» στην Ιστιαία
Φωτιά στην Εύβοια: Εικόνες Αποκάλυψης - Μάχη με τον χρόνο για την «τελευταία γραμμή άμυνας» στην Ιστιαία
Φωτιά στην Εύβοια: Εικόνες Αποκάλυψης από τη Σκιάθο και τη Σκόπελο - Δείτε βίντεο
https://i1.prth.gr/images/963x541/_webp/files/2021-08-08/evoia-07.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_8.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_8.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content