Η Βρετανία σχεδίαζε να εμβολιάσει τα παιδιά χωρίς την συγκατάθεση των γονέων - «Κεραυνοί» επιστημόνων: «Αφήστε τα ήσυχα»

Η Βρετανία σχεδίαζε να εμβολιάσει τα παιδιά χωρίς την συγκατάθεση των γονέων - «Κεραυνοί» επιστημόνων: «Αφήστε τα ήσυχα»

👉Πόλεμος μεταξύ επιστημόνων έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών κατά της covid-19 μετά και την αποκάλυψη ότι η Δημόσια Αρχή Υγείας της χώρας σχεδίαζε να ξεκινήσει εμβολιασμούς σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ακόμα και χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους! κάτι που ανακάλεσε μετά την μαζική οργή των Βρετανών πολιτών που πλέον γνωρίζουν ότι οι παρενέργειες φλεγμονής της καρδιάς είναι σε περίπου έναν στους 20.000, μετά τη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών υγείας έχουν αναφέρει ότι το σύστημα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη χορήγηση δόσεων σε όλα τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, εντός δύο εβδομάδων, σε μία προσπάθεια να προλάβουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ειδικοί όμως εξαπέλθυσαν μύδρους κατά της σχεδιαζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι πιθανά να είναι καλύτερο για τα παιδιά να κολλήσουν με Covid και να αναρρώσουν προκειμένου να αναπτύξουν φυσική ανοσία παρά να εξαρτώνται από την προστασία των εμβολίων, η οποία όπως φαίνεται από μελέτες μειώνεται με την πάροδο των μηνών ενώ οι κίνδυνοι των παρενεργειών είναι εμφανείς.

Ο καθηγητής David Livermore, ιατρός-μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, ανέφερε στο dailymail.co.uk ότι ο κόσμος πιθανότατα θα χρειαστεί να ζήσει με την Covid για χρόνια, αν όχι δεκαετίες και έτσι μία γενιά παιδιών με φυσική ανοσία θα βοηθούσε στην αποφυγή περιστατικών που θα εκτοξευόντουσαν αργότερα.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η φυσική μόλυνση θα μπορούσε να είναι ένα «καλύτερο πρώτο βήμα στη δια βίου συνύπαρξη» με τον ιό σε σχέση με το ενδεχόμενο να εξαφανιστεί με τους εμβολιασμούς.

Ωστόσο, η αποκάλυψη των σχεδίων για τους εμβολιασμούς σε υγιή παιδιά κατά της Covid υποστηρίζεται ταυτόχρονα από άλλους ειδικούς, οι οποίοι προειδοποιούν ότι ο ιός θα μπορούσε να ενισχυθεί ξανά στη χώρα εάν τα παιδιά επιστρέψουν στα σχολεία χωρίς προστασία.Τα τελευταία στοιχεία από την έκθεση επιτήρησης της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) έδειξαν ότι τα παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης στη χώρα, ακόμα και με κλειστά τα σχολεία. Επιπλέον, μία νέα σημερινή έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των παιδιών θα ήταν πρόθυμα να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα, τα παιδιά έχουν μικρό κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά με Covid και μια εμφανίζουν μικρή πιθανότητα θανάτου, ενώ τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna σχετίζονται με σπάνιες περιπτώσεις φλεγμονής της καρδιάς σε νέους.

Ο καθηγητής Paul Hunter, ειδικός σε λοιμώδη νοσήματα στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, ανέφερε ότι οι κίνδυνοι παρενεργειών υπερτερούν επί του παρόντος στους κινδύνους που θέτει η ίδια η Covid για τα περισσότερα παιδιά.

Και πρόσθεσε ότι «περίπου οι μισοί» από όλους τους εφήβους θα έχουν ήδη τον ιό, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών και επομένως έχουν φυσική ασυλία με αποτέλεσμα να μη χρειάζονται εμβολιασμό. Ο καθηγητής Hunter είπε επίσης ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα ήταν καθαρά προς όφελος των ενηλίκων, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ηθικά «αμφισβητήσιμο».

Και ο καθηγητής Tim Spector, επιδημιολόγος στο King’s College του Λονδίνου, δήλωσε στο MailOnline ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα «εξαντλήσει» τη βρετανική προσφορά εμβολιασμού για καθορισμένα ενισχυτικά για τους κλινικά ευάλωτους αυτό το χειμώνα. Αλλά, άλλοι ειδικοί ασκούν πίεση στο JCVI να εγκρίνει εμβόλια Covid για άνω των 12 ετών.

Η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας, η MHRA, έχει ήδη δηλώσει ότι τα εμβόλια Pfizer και Moderna είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αλλά η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμών (JCVI), η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς και είναι ανεξάρτητη από το MHRA, δεν έχει ακόμη δώσει το πράσινο φως της στα συγκεκριμένα σχέδια. Η επιτροπή, υποστηρίζει ότι ο μικρός κίνδυνος παρενεργειών μπορεί να υπερτερεί του οφέλους, επειδή τα μικρά παιδιά είναι απίθανο να νοσήσουν βαριά από Covid.

Η JCVI ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος φλεγμονής της καρδιάς σε περίπου έναν στους 20.000, μετά τη δόση του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με τις οδηγίες που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα. Έτσι, αποφάσισε να μη συστήσει το εμβόλιο σε υγιή παιδιά, επειδή ο κίνδυνος θανάτου από τον ιό είναι περίπου ένας στο εκατομμύριο.

Ο καθηγητής David Livermore δήλωσε στο MailOnline ότι «είναι σαφές ότι η προστασία που προκαλείται από τα εμβόλια μειώνεται σημαντικά μέσα σε τέσσερις έως έξι μήνες. Ακόμη και η κρατική καμπάνια το αναγνωρίζει αυτό. Από την άλλη πλευρά, η επανεμφάνιση της covid-19 παραμένει σπάνια μεταξύ εκείνων που μολύνθηκαν στο πρώτο κύμα, πριν από ένα χρόνο.

Κατά συνέπεια, φαίνεται πιθανό – αν και δεν έχει αποδειχθεί – ότι η φυσική μόλυνση θα δώσει στα παιδιά ένα καλύτερο πρώτο βήμα στη δια βίου συνύπαρξη που όλοι, από εδώ και στο εξής, θα “απολαύσουμε” με αυτόν τον ενδημικό πλέον ιό».

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει άμεσος λόγος εμβολιασμού παιδιών και εφήβων κατά της Covid-19. Είναι εξαιρετικά απίθανο να υποστούν σοβαρή ασθένεια εάν μολυνθούν.

Με τα εμβόλια έχουν συσχετιστεί σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων θρόμβων αίματος και μυοκαρδίτιδας. Για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους, αυτοί είναι μικροί κίνδυνοι σε σύγκριση με εκείνους από τη μόλυνση από Covid και το να εμβολιαστεί κανείς είναι προφανώς συνετό. Αλλά για τα παιδιά, ο λόγος κινδύνου/οφέλους είναι πολύ λιγότερο σαφής και μπορεί να αντιστραφεί.

Η JCVI ήταν αρχικά κατά του εμβολιασμού των παιδιών με αυτή τη λογική και δεν παρείχε κανένα σαφή λόγο για αλλαγή άποψης» πρόσθεσε. «Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, δεν μπορώ να δω κανένα καλό λόγο για τον εμβολιασμό των παιδιών, πόσο μάλλον για τις ηλικίες 12-15 ετών».

Ο καθηγητής Hunter είπε για το ίδιο θέμα στο MailOnline ότι «προς το παρόν πιστεύω ότι τα υπάρχοντα στοιχεία συνηγορούν κατά του εμβολιασμού παιδιών 12 έως 15 ετών, αλλά θα εμπιστευόμουν την απόφαση του JCVI και θα ήμουν υποστηρικτικός εάν αποφάσιζαν ότι αυτή η ομάδα πρέπει να εμβολιαστεί. Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους που εκτιμώ και εμπιστεύομαι, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που συμμετέχουν στην επιτροπή JCVI και ήδη έχουν περάσει πολύ χρόνο προκειμένου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα».

Και συνέχισε: «Το πρώτο ζήτημα είναι ότι οι νέοι, ιδιαίτερα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο παρενεργειών από τα εμβόλια σε σύγκριση με τους ηλικιωμένους. Επομένως, σε νεότερους ανθρώπους ο εμβολιασμός δεν αποτελεί επιλογή χωρίς κίνδυνο».

Ο Hunter είπε επίσης ότι μία έκθεση την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου έδειξε ότι τα δύο τρίτα των 17χρονων έχουν ήδη ανοσία στον ιό από φυσική μόλυνση και τώρα ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να είναι τόσο υψηλός όσο τα τρία τέταρτα. Περίπου τα μισά παιδιά ηλικίας 12 έως 13 ετών είναι πιθανό να έχουν ήδη αντισώματα, ανέφερε, και ο εμβολιασμός «δεν θα έχει κανένα πραγματικό όφελος».

«Αν πρόκειται να εμβολιάσουμε τα παιδιά, θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον τους, όχι για το δικό μας. Είναι άλλο να λέτε ότι έχετε ένα εμβόλιο για να προστατεύσετε την υγεία σας και άλλο το να σας πείσω να κάνετε εσείς ένα εμβόλιο για την προστασία της δικής μου υγείας. Το πρώτο είναι ηθικό και το άλλο αμφίβολης ηθικής».

Αλλά και ο καθηγητής Spector ανέφερε στο MailOnline ότι ενώ ο εμβολιασμός θα μείωνε τα κρούσματα «σε έναν ιδανικό κόσμο», θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τις ενισχυτικές δόσεις σε ηλικιωμένους και σε πιο ευάλωτους ανθρώπους, των οποίων η ανοσία θα πρέπει να έχει μειωθεί σημαντικά.

«Με τον εμβολιασμό των παιδιών θα μειωθεί ο αριθμός των λοιμώξεων, αλλά με την χρησιμοποίηση των ενισχυτικών θα κινδυνεύσουμε από περισσότερους θανάτους και νοσηλείες άλλων ηλικιακών ομάδων. Σε ιδανικές συνθήκες, θα ήμουν υπέρ και για τα δύο [αναμνηστικές λήψεις για ηλικιωμένους και εμβόλια για άτομα άνω των 12 ετών], αλλά πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να δώσουμε ενισχυτικά σε παιδιά που έχουν ήδη φυσικές μολύνσεις».

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,263,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1251,ΒΙΝΤΕΟ,828,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,330,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1557,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Βρετανία σχεδίαζε να εμβολιάσει τα παιδιά χωρίς την συγκατάθεση των γονέων - «Κεραυνοί» επιστημόνων: «Αφήστε τα ήσυχα»
Η Βρετανία σχεδίαζε να εμβολιάσει τα παιδιά χωρίς την συγκατάθεση των γονέων - «Κεραυνοί» επιστημόνων: «Αφήστε τα ήσυχα»
Η Βρετανία σχεδίαζε να εμβολιάσει τα παιδιά χωρίς την συγκατάθεση των γονέων - «Κεραυνοί» επιστημόνων: «Αφήστε τα ήσυχα»
https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2021/04/04/3118-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_685.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_685.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content