Για έναν κόσμο ομορφότερο για όλους: "Χάρτης πλοήγησής" για ένα καλύτερο "αύριο"

Για έναν κόσμο ομορφότερο για όλους: "Χάρτης πλοήγησής" για ένα καλύτερο "αύριο"

👉Στις μέρες που διανύουμε το να φτάσει κανείς στην αντίπερα όχθη, σε έναν κόσμο ομορφότερο για όλους, μοιάζει με άθλο που μόνο ένας έμπειρος καπετάνιος μπορεί να φέρει εις πέρας. Με τα κατάλληλα όμως μέσα, όλοι μπορούν να ολοκληρώσουν με επιτυχία αυτό το «ταξίδι» με τον ευκολότερο και καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με άλλα λόγια, θα σας παραθέσω τις επτά σημαντικές παραδοχές ως κεντρικές κατευθυντήριες γραμμές αλλά και τρία χρήσιμα εργαλεία, για να κάνουν την πορεία προς έναν καλύτερο κόσμο, ευκολότερη και πιο ομαλή.

Παρακάτω δεν θα βρείτε αναφορές σε συνωμοσίες, κομματικά ή πολιτικά ενδιαφέροντα, γνώμη υπέρ ή κατά του εμβολιασμού ή θέσεις υπέρ ή κατά της πανδημίας. Εάν λοιπόν συνεχίζετε να θέλετε να βρείτε τον «χάρτη πλοήγησής» σας προς το καλύτερο «αύριο» πέρα από αυτά ή/και χωρίς να σας επηρεάζουν, τότε διαβάζετε το κατάλληλο άρθρο.

Στην δική μου διαδρομή σαν Ελίνα, ένιωσα την δική μου ανάγκη να σκεφτώ καθαρά και ν’ αποφασίσω τι είναι το πιο σωστό να πράξω για το καλό το δικό μου, των ανθρώπων μου και το γενικότερο κοινωνικό σύνολο. Έτσι, έκανα μια έρευνα η οποία με βοήθησε ιδιαίτερα ώστε να πάρω τις δικές μου αποφάσεις και να «κρατηθώ» πιο κοντά στην δική μου διάκριση.

Τα κυριότερα σημεία της έρευνας μου είναι επτά και τα μοιράζομαι εδώ, σήμερα μαζί σας. Η ευχή μου είναι να σας βοηθήσουν να πάρετε κι εσείς κάποιες από τις απαντήσεις, στις ερωτήσεις που έχετε κάνει τον εαυτό σας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Πρώτη παραδοχή: Η ασυνήθιστη συχνότητα του ασυνήθιστου

Κάποτε συνέβαιναν «γεγονότα – σταθμοί» στην ιστορία αυτού του κόσμου, συνήθως κάθε 100 χρόνια. Πλέον, η συχνότητα αυτή έχει αλλάξει και η ανθρωπότητα βιώνει τέτοιους είδους καταστάσεις όχι κάθε 100 χρόνια αλλά κάθε 10 και ακόμα συχνότερα.

Αν πάρουμε για παράδειγμα το έτος 2021 και αναλογιστούμε όσα έχουν συμβεί στον πλανήτη, η παραδοχή αυτή επιβεβαιώνεται στο έπακρο. Φέτος η Ανταρκτική σημείωσε νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Η Γερμανία σημαδεύτηκε από πρωτοφανείς πλημμύρες. Και όλος ο κόσμος παρακολουθεί την αμείωτη ένταση και διάρκεια των ανατροπών στο θέμα της πανδημίας.

Το παρόν γίνεται ολοένα και πιο απρόβλεπτο και η μόνη σίγουρη πρόβλεψη είναι πως και το μέλλον θα συνεχίσει να είναι κάπως έτσι.

Δεύτερη Παραδοχή: PTSD στα κρυφά

Καθώς διανύουμε την περίοδο του Corona Virus, η ανθρωπότητα έχει περάσει και περνάει μια εξαιρετικά στρεσογόνα περίοδο.

Και όχι απαραίτητα μόνο από τον ιό. Αυτήν την στιγμή ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων ή έχει βγει από παρατεταμένο lock down, ή βρίσκεται σε lock down. Επίσης, εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν χαθεί, αρκετοί άνθρωποι έχασαν αγαπημένους ανθρώπους ή αρρώστησαν οι ίδιοι βαριά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Επίσης, εκατομμύρια άνθρωποι ανησυχούν για το μέλλον τους, για τα δικαιώματα τους, για την εργασία τους…και για όλα όσα συνεπάγονται από αυτά.

Η επόμενη παραδοχή λοιπόν που χρειάζεται να γίνει εδώ είναι ότι μια μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων υποφέρει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από μετατραυματικό στρες.

Αναμένεται δε να διαγνωστεί ένας στους δέκα με Μετατραυματικό Στρες μέσα στα επόμενα χρόνια. Το να πούμε ένα “Περασμένα Ξεχασμένα” ή να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα δεν είναι και πολύ σοφό, καθώς το σώμα λέει πάντα την αλήθεια. Και στο τέλος πάντα κρατάει το σκορ του στρες. Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για κάποιες ασκήσεις σχετικά με την ανακούφιση από το μετατραυματικό στρες, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Τρίτη παραδοχή: Η άνθιση της πόλωσης και των ακραίων απόψεων

Όσο η ένταση των γεγονότων αυξάνεται και ταυτόχρονα καλούμαστε να αποφασίσουμε υπέρ ή κατά για μια θέση, τόσο τα άκρα ενδυναμώνονται και η μέση άποψη γίνεται ολοένα και πιο ισχνή και αδύναμη.

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Queensland, έδειξε πως όσο περισσότερο κάποιος ερευνά και εμβαθύνει σχετικά με ένα θέμα, τόσο λιγότερο παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ ή κατά σχετικά με αυτό. Αντιθέτως, παρατηρήθηκε ότι οι άνθρωποι που δεν είχαν επαρκή ενημέρωση σχετικά μ’ ένα ζήτημα, έδειχναν πολύ μεγαλύτερη τάση να τοποθετούνται με μεγάλη ένταση, υπέρ ή κατά του συγκεκριμένου θέματος.

Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο ερευνά κάποιος ένα θέμα, τόσο πιο πολυπρισματική γίνεται η γνώμη και οι αποφάσεις του. Όσο δηλαδή διευρύνεται η γνώση κάποιου πολύπλευρα, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από μια απόλυτη, θετική ή αρνητική γνώμη.

Τέταρτη παραδοχή: Η εποχή της αποφένιας

Μία λέξη ίσως άγνωστη στο ευρύ κοινό, που όμως είναι πλέον καθημερινότητα και μάλιστα σημειώνεται μία έντονη αύξηση του φαινομένου αυτού. Με τον όρο «Αποφένια», αναφερόμαστε στην τάση που έχει κάποιος να συνδέει μεταξύ τους διάφορα γεγονότα και πληροφορίες, οι οποίες κατά τα άλλα είναι ασύνδετες μεταξύ τους. Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι συχνά μια σύνθεση που καταλήγει σε ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας.

Μήπως σας έτυχε να παρατηρήσετε γύρω σας, θεωρίες συνωμοσίας να ξεφυτρώνουν από το πουθενά σαν μανιτάρια; Κάντε την σύνδεση…και καλώς ήρθατε στην εποχή της Αποφένιας.

Πέμπτη παραδοχή: Ψευδοπροφήτες και ψευδοείδωλα


Ο John Gray, Πολιτικός Φιλόλογος και πρώην καθηγητής στην Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου γράφει στο βιβλίο του “Τhe Black Mass”:

«Υπάρχει το ενδεχόμενο αύξησης ψευδοπροφητων ψευδοειδωλων και υποθρησκειών οι οποίες συνδυάζουν την επιστήμη με την επιστημονική φαντασία. Και μέσα στους πυλώνες τους να συνδυάζονται οι αερολογίες με τον ψυχολογικό εκβιασμό. Οι περισσότερες από αυτές θα είναι άκακες και ακίνδυνες. Ωστόσο τέτοιες κάστες λατρείας θα αυξηθούν καθώς η κρίση θα εμβαθαίνει».

Έκτη παραδοχή: Ο βωμός της θυσίας στο όνομα ενός Ανώτερου Σκοπού

Στο παρελθόν, σε καιρούς κρίσης, όταν προέκυψε η υπόσχεση για τον “Παράδεισο στο Τέλος του Τούνελ”, έχει αποδεχθεί πως ο άνθρωπος έχει συναινέσει στην βραχυπρόθεσμη χρήση μέσων που καταπατούσαν κατακόρυφα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το πρόσφατο νεκροταφείο 215 παιδιών που ανακαλύφθηκε στον Καναδά και το 1,1 εκατομμύριο νεκροί από τα στρατόπεδα του Άουσβιτς είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα του ότι ο άνθρωπος στο παρελθόν πείστηκε να κάνει κάτι αποτρόπαιο στο όνομα ενός ανώτερου σκοπού ή ενός ανώτερου ιδανικού. Πείστηκε να καταπατήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο βωμό της «σωτηρίας» των ιδανικών του και του παραδείσου της εκάστοτε εποχής.

Παρατηρήστε που εμφανίζεται αυτό στις μέρες μας. Και δείτε την θέση σας σχετικά με αυτό…

Και πριν πάμε στην έβδομη παραδοχή, ας πούμε μία σύντομη ιστορία για να γίνει κατανοητή η ουσία της.

Τον Σεπτέμβριο του 1989, ένας Σοβιετικός αντιπρόσωπος επισκέφτηκε τον διαστημικό σταθμό Jhonson της Νasa. Στην συνέχεια ζήτησε να δει λίγη “Αληθινή Αμερική” κι έτσι τον συνόδεψαν σε ένα Super Market στο Huston. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του εκεί κουνούσε το κεφάλι του με έκπληξη και θαυμασμό. Είχε πραγματικά σοκαριστεί με την αφθονία των αγαθών που υπήρχαν όμορφα τακτοποιημένα στα ράφια. Είχε πει τότε στους ακόλουθους του ότι εάν οι κάτοικοι της Μόσχας το είχαν δει αυτό, δεν θα δέχονταν πια να κάθονται στην ουρά καθημερινά για να πάρουν τα απαραίτητα με ένα κουπόνι. Θα γινόταν επανάσταση. Ούτε ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ δεν είχε τέτοια επιλογή στην διάθεση του!

Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Boris Yeltsin. Ο οποίος αργότερα θα γινόταν πρωθυπουργός της Ρωσίας. Και αυτό που πραγματικά δεν μπορούσε να καταλάβει ήταν το πώς τόσες χιλιάδες παραγωγοί και τόσες χιλιάδες φρέσκα προϊόντα έφταναν στην ώρα τους, σε τέτοια ποσότητα, χωρίς την αυστηρή δομή της οργάνωσης της Σοβιετικής Ένωσης.

Εκεί, ο οικονομολόγος Adam Smith θα είχε απαντήσει: «O Αόρατος Άνθρωπος το έκανε». Και αυτό που θα εννοούσε είναι το θαύμα της ελεύθερης αγοράς. Χιλιάδες μικρές αποφάσεις, κάθε μια από χιλιάδες μικρούς ηθοποιούς, που όλες καταλήγουν σε ένα μεγάλο σύνολο που λειτουργεί.

Και τώρα είμαστε έτοιμοι για την 7η Παραδοχή.

Έβδομη Παραδοχή: Ο Αόρατος Άνθρωπος

Σ’ έναν κόσμο που 700,000 άνθρωποι αφαίρεσαν οι ίδιοι την ζωή τους μέσα στο 2019, πριν ακόμη προκύψει η πανδημία, (νούμερο που ξεπερνά τους θανάτους λόγω πολέμων και φυσικών καταστροφών μαζί), είναι κρίσιμο να φτιάξουμε ένα μέλλον που να «δουλεύει» για όλους.

Τώρα, πιο πολύ από ποτέ, έχουμε ανάγκη από τις χιλιάδες μικρές αποφάσεις από τον «Αόρατο Άνθρωπο». Είναι αναγκαίος ο συνδυασμός χιλιάδων μικρών know-how τα οποία όλα μαζί αυτό-συμπληρώνονται αυθόρμητα για να φροντίσουν τις ανθρώπινες ανάγκες καθώς θα προκύπτουν. Χωρίς αυθεντίες.

Ο κόσμος αυτός χρειάζεται να εξαρτάται πολύ λιγότερο από μια κεντρική απόφαση και πολύ περισσότερο από χιλιάδες μικρές αποφάσεις.

Σκοπός είναι όλοι μαζί, να φροντίσουμε εμάς και στην συνέχεια να φτιάξουμε έναν κόσμο όμορφο, που να δουλεύει για όλους. Για όλους όμως. Χωρίς θυσίες.

Σε στήριξη των όσων είπαμε έχουμε συνοδεύσει αυτό το άρθρο με ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο με τις 3 τεχνικές πλοήγησης σε δύσκολους καιρούς. Μέσα θα βρείτε αφενός τους τρεις βασικούς πυλώνες στήριξης και ενδυνάμωσης, από τους οποίους μπορείτε να αντλήσετε δύναμη και να «πλοηγηθείτε» με μεγαλύτερη ευκολία στο απρόβλεπτο μέλλον που έχει ήδη ξεκινήσει.

Επίσης, στο τρίτο μέρος θα βρείτε δύο ασκήσεις Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, απελευθέρωσης από τον φόβο ή άλλα δυσάρεστα συναισθήματα. Πρόκειται για πολύ απλές ασκήσεις που μπορούν να τις κάνετε ακόμα και αν δεν έχετε ξανακάνει Νευρογλωσσικό προγραμματισμό στο παρελθόν. Επίσης μπορείτε να τις κάνετε όσο συχνά το χρειάζεστε. Οι ασκήσεις αυτές θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την διάθεση σας χωρίς πολύπλοκο τρόπο, άμεσα.

Το αύριο είναι εδώ, τώρα και το «χτίζουμε» όλοι μαζί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ας το χτίσουμε με έναν τρόπο που να δουλεύει για όλους.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Για έναν κόσμο ομορφότερο για όλους: "Χάρτης πλοήγησής" για ένα καλύτερο "αύριο"
Για έναν κόσμο ομορφότερο για όλους: "Χάρτης πλοήγησής" για ένα καλύτερο "αύριο"
Για έναν κόσμο ομορφότερο για όλους: "Χάρτης πλοήγησής" για ένα καλύτερο "αύριο"
https://faretra.info/wp-content/uploads/2017/12/%CE%B6.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_47.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_47.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content