Ο ΠΟΥ ζήτησε από όλες τις χώρες να δημοσιεύσουν «όλα τα δεδομένα που διαθέτουν για τον ιό»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΠΟΥ ζήτησε από όλες τις χώρες να δημοσιεύσουν «όλα τα δεδομένα που διαθέτουν για τον ιό»

👉H Κίνα δεν αρνήθηκε ποτέ να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση του νέου κορωνοϊού, όμως απορρίπτει την πολιτικοποίηση του θέματος, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Μα Ζαοσού, μία ημέρα αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από το Πεκίνο να δώσει στη δημοσιότητα «όλα τα στοιχεία για τον ιό».

Η Κίνα εξακολουθεί να διεξάγει «επιπλέον» μελέτες για την προέλευση του νέου κορονοϊού, διαβεβαίωσε ο Μα, όμως ο Κινέζος υφυπουργός τόνισε ότι «είμαστε αντίθετοι στην πολιτικοποίηση» του θέματος.

Παράλληλα ο Μα υπογράμμισε ότι το Πεκίνο «στηρίζει μια έρευνα που βασίζεται στην επιστήμη».

Ο ΠΟΥ ζήτησε χθες, Πέμπτη, από όλες τις χώρες και κυρίως την Κίνα, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός SARS-CoV-2, να δημοσιεύσουν «όλα τα δεδομένα που διαθέτουν για τον ιό».

«Συγκεκριμένα για να εξεταστεί ‘το σενάριο του εργαστηρίου’ είναι σημαντικό να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα ανεπεξέργαστα δεδομένα», επισήμανε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

«Η δημοσιοποίηση των δεδομένων και η άδεια να επανεξεταστούν τα δείγματα (…) είναι κάτι που ζητάμε από όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης της Κίνας, να στηρίξουν προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την μελέτη για την προέλευση (της πανδημίας) γρήγορα και αποτελεσματικά», τόνισε ο ΠΟΥ.

Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι η ανάλυση και η βελτίωση των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε όλα τα εργαστήρια του κόσμου «περιλαμβανομένων αυτών στην Κίνα είναι σημαντικές για την κοινή μας ασφάλεια».

Ο ΠΟΥ επέμεινε ότι είναι «ζωτικής σημασίας» να γίνει γνωστό πώς ξεκίνησε η πανδημία covid-19. «Η πρόσβαση στα δεδομένα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει πολιτικό παιχνίδι».

Ο ΠΟΥ έστειλε μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων στην Ουχάν τον Ιανουάριο του 2021 προκειμένου να αναζητήσουν την προέλευση της covid-19. Η έκθεσή τους, που συντάχθηκε σε συνεργασία με Κινέζους ειδικούς, δεν κατέληξε σε οριστικό συμπέρασμα για την προέλευση του νέου κορωνοϊού. Σύμφωνα με αυτή, το πιθανότερο σενάριο είναι ο νέος κορωνοϊός να πέρασε στον άνθρωπο μέσω ενός ζώου ξενιστή, ενώ θεωρούσε «εξαιρετικά απίθανο» το σενάριο ο ιός να προήλθε από εργαστήριο.

Ο οργανισμός σχολίασε στη χθεσινή του ανακοίνωση ότι, με βάση τα «όσα ήδη μάθαμε, η επόμενη σειρά ερευνών θα περιλάβει την εξέταση των ανεπεξέργαστων δεδομένων για τα πρώτα κρούσματα και τα πρώτα πιθανά κρούσματα το 2019».

Μάλιστα ο ΠΟΥ ζήτησε από όλες τις χώρες να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να συνεργαστούν «προκειμένου να προσφέρουν όλα τα δεδομένα και την απαραίτητη πρόσβαση προκειμένου η επόμενη σειρά ερευνών να μπορέσει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό».

Ωστόσο σήμερα το Πεκίνο επανέλαβε τη θέση που έχει υιοθετήσει εδώ και μήνες: η αρχική έρευνα του ΠΟΥ αρκεί και το αίτημα για την παροχή επιπλέον δεδομένων από την Κίνα έχει πολιτικά κίνητρα.

«Είμαστε αντίθετοι στην πολιτικοποίηση της έρευνας για την προέλευση (του κορωνοϊού) (...) και την εγκατάλειψη της κοινής έκθεσης» του ΠΟΥ και της Κίνας, τόνισε ο Μα. «Οι μελλοντικές έρευνες θα πρέπει και μπορούν να γίνουν με βάση αυτή την έκθεση».

Ανεπεξέργαστα δεδομένα

Ωστόσο σύμφωνα με τον Πέτερ Έμπαρεκ, επικεφαλής της αποστολής διεθνών εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ που επισκέφθηκαν Κίνα, η διαρροή του ιού από ένα εργαστήριο στην πόλη Ουχάν, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας στο τέλη του 2019, αποτελεί ένα από τα «πιθανά» σενάρια.

«Ένας εργαζόμενος (σε εργαστήριο) που μολύνθηκε επί του πεδίου την ώρα που έπαιρνε δείγματα αποτελεί ένα από τα πιθανά σενάρια. Με αυτό τον τρόπο πέρασε ο ιός απευθείας από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο», δήλωσε ο Έμπερεκ μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Δανίας TV2.

Σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Το μυστήριο του ιού- ένας Δανός αναζητά την αλήθεια στην Κίνα» το οποίο μεταδόθηκε χθες από το TV2 ο επιστήμονας αυτός εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα του να συζητήσει τη θεωρία αυτή με τους Κινέζους επιστήμονες.

Η αποστολή του ΠΟΥ έλαβε άδεια να επισκεφθεί δύο εργαστήρια στην Κίνα όπου πραγματοποιούνται μελέτες για τις νυχτερίδες. Στη διάρκεια των επισκέψεων αυτών «μας έγινε μια παρουσίαση, στη συνέχεια μπορέσαμε να μιλήσουμε και να θέσουμε τις ερωτήσεις που θέλαμε, όμως δεν είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε κανένα στοιχείο», κατήγγειλε ο Έμπερεκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι καμία νυχτερίδα δεν ζει σε άγρια κατάσταση στην περιοχή της Ουχάν και ότι οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να πλησιάσουν τις νυχτερίδες που φέρεται να μεταφέρουν τον ιό SARS-Cov-2 είναι εργαζόμενοι σε εργαστήρια της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1972,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,703,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,135,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,157,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1144,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,147,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,450,Κόσμος,9598,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,48,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,416,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1535,Πολιτική,6829,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5955,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1119,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2711,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,38,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2769,GP - info,5,voice healing therapy,38,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο ΠΟΥ ζήτησε από όλες τις χώρες να δημοσιεύσουν «όλα τα δεδομένα που διαθέτουν για τον ιό»
Ο ΠΟΥ ζήτησε από όλες τις χώρες να δημοσιεύσουν «όλα τα δεδομένα που διαθέτουν για τον ιό»
Ο ΠΟΥ ζήτησε από όλες τις χώρες να δημοσιεύσουν «όλα τα δεδομένα που διαθέτουν για τον ιό»
https://i1.prth.gr/images/963x541/_webp/files/2021-05-27/wuhan_iology.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_455.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_455.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content