Τραγωδία δίχως τέλος στην Ελλάδα - Η κυβερνητική ολιγωρία έκαψε την Ελλάδα και δεν παραιτείται κανείς!

Τραγωδία δίχως τέλος στην Ελλάδα - Η κυβερνητική ολιγωρία έκαψε την Ελλάδα και δεν παραιτείται κανείς!

👉Τραγωδία δίχως τέλος στην Ελλάδα, καθώς η φωτιά καίει από τη Δευτέρα μεγάλες εκτάσεις της χώρας μας και τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή τα εναέρια μέσα ήταν άφαντα!

Η κουβέντα ξεκίνησε από τη Δευτέρα, όταν η φωτιά κατέκαψε την Βαρυμπόμπη, μια περιοχή στην Αττική, και λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας πήρε δραματικές διαστάσεις.

Εκεί μάταια όλοι περίμεναν τα Canadair και εάν κατάφερε να τεθεί η συγκεκριμένη φωτιά υπό έλεγχο ήταν εξαιτίας της προσπάθειας των χειριστών του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev Be-200 που είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Εκτός από το ρωσικό στη φωτιά της Βαρυμπόμπης επιχείρησαν και τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων δυνάμεων, τα μικρά αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη (τράκτορες) που μεταφέρουν όμως μόνο 2,5 τόνους νερού κι έχουν συμπληρωματικό ρόλο.

Τότε ο λόγος που περισσότερα από 15 (εννιά CL-215 και έξι CL-415) πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς ήταν η υψηλή θερμοκρασία και οι βλάβες.

Η αρχή ήταν... με το «αριστερό», το ίδιο και η συνέχεια

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο τραγική, καθώς το μέτωπο μεταφέρθηκε και σε Εύβοια και σε Ηλεία, αλλά και σε Μεσσηνία. Οι συγκεκριμένες φωτιές είχαν ένα κοινό. Δεν συμμετείχε κανένα εναέριο μέσο!

Με εξαίρεση ένα Canadair και 2-3 ελικόπτερα που συμμετείχαν στη φωτιά της Αρχαίας Ολυμπίας (δεν ήθελε η κυβέρνηση να καεί ο χώρος του μουσείου) στις άλλες περιοχές τα εναέρια μέσα ήταν άφαντα.

Όλο αυτό προκάλεσε την οργή των κατοίκων που σε ζωντανές μεταδόσεις έβριζαν τον πρωθυπουργό, κάτι που δημιούργησε μια πολιτική διαμάχη μεταξύ την αντιπολίτευση και την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε την κυβέρνηση που βρίσκονται τα εναέρια μέσα και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, έκανε μια ανάρτηση-σοκ την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν.

Συγκεκριμένα την ώρα που χιλιάδες Έλληνες έχαναν στο σπίτι τους ο Α.Σκέρτος διαφήμιζε τα χρήματα που έχει δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ενίσχυση του πυροσβεστικού στόλου, ενώ ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα έχει 74 εναέρια μέσα.

Στην ανάρτηση του απάντησε ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «με βάση τις δικές μας πληροφορίες σήμερα (Παρασκευή) ενεργούσαν 11 καναντέρ, 6 από τα 8 CL-215 και 5 από τα 6 CL-415, που διαθέτουμε. Και ταυτόχρονα στη διάθεση της πολιτικής προστασίας ήταν και 17 PZL από τα 19 που διαθέτουμε (μικρά αεροσκάφη για κοντινές αποστάσεις που δεν αλλάζουν περιφέρεια)»

«Σύνολο 28 αεροσκάφη. Τα υπόλοιπα 46 αεροσκάφη, μέχρι τα 74, μήπως θα είχε τη καλοσύνη να μας εξηγήσει ο κος Σκέρτσος ποια είναι, που είναι και που επιχειρούν;» αναρωτήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ενώ υπήρξε και συνέχεια με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής να λέει χθες πως επιχειρούν 7 με 8 εναέρια μέσα και τον Νίκο Χαρδαλιά να απαντάει πως επιχειρούν 17. Ειδικότερα ο Ν.Χαρδαλιάς είπε για την Εύβοια είπε ότι στην περιοχή λόγω της φοράς του ανέμου, του καπνού και της περιορισμένης ορατότητας η προσπάθεια των χειριστών και των 17 εναέριων μέσων, 8 σε κάθε έξοδο συν 1 Beriev, επικεντρώνεται σε στοχευμένες προσβολές της πυρκαγιάς ιδιαίτερα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.



«Πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα, αντιμετωπίζουν σοβαρές αντιξοότητες και κινδύνους όταν επιχειρούν σε μεγάλα πύρινα μέτωπα όπως αυτό της Εύβοιας. Αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να δυσχεράνουν ή σε κάποιες περιπτώσεις να καταστήσουν κι αδύνατο το έργο τους. Η χαμηλή ορατότητα, οι ισχυρότατες αναταράξεις, τα ρεύματα και το μικροκλίμα στην περιοχή της φωτιάς δημιουργούν συχνά σοβαρές δυσκολίες στο έργο τους», είπε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ πρόσθεσε ότι «προκειμένου να είναι σε θέση τα εναέρια μέσα να πραγματοποιήσουν ρίψεις με ασφάλεια, πρέπει να υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις. Να έχει διασφαλιστεί το πώς θα πάνε, πώς θα ρίξουν και κυρίως πώς θα φύγουν. Αν έστω και μία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν πληρείται, δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση ρίψεων».

Τελικά πόσα είναι τα εναέρια μέσα; Γιατί η Πυροσβεστική δίνει άλλους αριθμούς από την κυβέρνηση; Και γιατί μέχρι και σήμερα οι μάρτυρες τονίζουν πως πετάνε ελάχιστα;

Είναι δεδομένο πως οι αριθμοί που επικαλέστηκε ο Άκης Σκέρτσος δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, καθώς ακόμα και εάν συμμετέχουν πλέον 17 εναέρια στην Εύβοια (που είναι και το μεγαλύτερο μέτωπο) δεν επιχειρούν στα άλλα μέτωπα άλλα 57 εναέρια μέσα.

Παράλληλα αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης σήμερα:

«Κινείται προς το όρος Καντήλι και πάνω από το χωριό Τρούπι. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, δεν υπάρχει σωτηρία. Σήμερα στο μέτωπο στο Τρούπι οι ρίψεις ξεκίνησαν στις 11:30. Αν η φωτιά είχε πιαστεί νωρίς υπήρχε ελπίδα, γιατί ήταν σε μια χαράδρα. Τώρα το μέτωπο έχει ανέβει ψηλά.

Αυτή την στιγμή και πριν μισή ώρα επιχειρούσε μόνο ένα ελικόπτερο Έρικσον. Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και με τα πενιχρά εναέρια μέσα δεν γίνεται τίποτα, δεν σβήνει. Υπάρχει κίνδυνος να φτάσει στα Ψαχνά, τα Πολιτικά.», περιέγραψε.

Το μόνο βέβαιο είναι πως υπάρχουν πολλές κυβερνητικές ευθύνες για το χάος που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και αντί να υπάρχουν παραιτήσεις η κυβέρνηση αλληλοσυγχαίρονται για τις εκκενώσεις των περιοχών!

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν από τη πρώτη στιγμή πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σβηστεί η φωτιά στο Αιγαίο και πλέον η φωτιά έχει φτάσει μια ανάσα από τη θάλασσα. Όσον αφορά τα εναέρια μέσα... λένε πως είναι άφαντα. Ενώ από την πλευρά του ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης υποστηρίζει πως απλώς δεν τα βλέπουν οι πολίτες λόγω του καπνού!

Όλοι τονίζουν πως εάν υπήρχαν περισσότερα εναέρια μέσα, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα η φωτιά θα είχε τεθεί υπό έλεγχο, η κυβέρνηση δεν τα διέθεσε, το αποτέλεσμα... το βλέπουμε.


Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως έχει έρθει και βοήθεια από ξένα κράτη:

Μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας:
  • Κύπρος 2 αεροσκάφη αεροπυρόσβεσης τύπου Air-Tractor (επιχειρούν Αν. Μάνη) και μία ομάδα πεζοπόρου 40 ατόμων (άφιξη 4/8, επιχειρούν Αττική)
  • Γαλλία 2 Canadair CL-415 (άφιξη 6/8, επιχειρούν Β. Εύβοια) 1 Canadair CL-415 (άφιξη 7/8 με βλάβη δεν επιχειρεί) 82 άτομα πεζοπόρο τμήμα (άφιξη 5/8 επιχειρούν Αττική). 1 επιπλέον πεζοπόρο με οχήματα (161 άτομα και 58 οχήματα αναμένονται 10 και 11/8)
  • Κροατία 1 CL 415 (άφιξη 6/8, επιχειρεί Β. Εύβοια)
  • Σουηδία 2 αεροσκάφη αεροπυρόσβεσης τύπου Air-Tractor (άφιξη 6/8, επιχειρούν Β. Εύβοια)
  • Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 πυροσβεστικά οχήματα (άφιξη 7/8, επιχειρούν Εύβοια)
  • Ισπανία 1 Canadair CL 415 (άφιξη 7/8, επιχειρεί Πελοπόνησσο-Αρκαδία).
  • Τσεχία 13 οχήματα και 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 8/8, θα επιχειρήσουν Αρκαδία)
  • Γερμανία 2 πεζοπόρα τμήματα 221 ατόμων με 46 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 10/8 και 11/8)
  • Πολωνία πεζοπόρο τμήμα 143 ατόμων με 46 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 10/8)
  • Σλοβακία πεζοπόρο τμήμα 75 ατόμων με 30 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 9/8)
  • Αυστρία πεζοπόρο τμήμα 43 ατόμων με 11 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 10/8)
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή Σύνδεσμος (1 άτομο) στην έδρα της ΓΓΠΠ (αφίχθη 6/8)
Διμερώς:
  • Ουκρανία 100 πυροσβέστες (άφιξη 6/8, επιχειρούν Εύβοια)
  • Ισραήλ 16 πυροσβέστες (άφιξη 6/8, επιχειρούν Αττική)
  • Ελβετία 3 ελικόπτερα SuperPuma (άφιξη 7/8, επιχειρούν Β. Εύβοια)
  • Αίγυπτος 2 CHINOOK (άφιξη 7/8, επιχειρούν Εύβοια)
  • Ηνωμένο Βασίλειο μια ομάδα πεζοπόρου 21 ατόμων (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 8/8)
  • Κουβέιτ 42 άτομα και εξοπλισμός (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 9/8)
  • Κατάρ 66 άτομα 3 οχήματα (άφιξη 8/8)
  • Μολδαβία 25 άτομα με 4 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 10/8)
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 1/Π (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 10/8) εξοπλισμός (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 13/8)
  • Σερβία 34 άτομα 14 οχήματα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 8/8, θα επιχειρήσουν Β.Ευβοια), 3 ελικόπτερα (αναμενόμενη ημ/νία άφιξης 9/8)
Αν δούμε τα εναέρια μέσα τα οποία έχουν σταλεί από ξένα κράτη στην Ελλάδα θα δούμε πως αυτή τη στιγμή (ας δεχθούμε τα 17 εναέρια που είπε ο Ν.Χαρδαλιάς) στην Εύβοια επιχειρούν κυρίως ξένα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα από τα 17 τα 10 είναι ξένα!

Θλιβερό ρεκόρ: Περίπου 950.000 στρέμματα καμένα σε όλη την Ελλάδα από τις φωτιές

Στην πιο καταστροφική πυρκαγιά όλων των εποχών στην Ελλάδα που ίσως προσεγγίσει ή υπερβεί τα 500.000 καμένα στρέμματα πευκοδάσους εξελίσσεται η πύρινη λαίλαπα στην βόρειο Εύβοια σύμφωνα με τις δορυφορικές καταγραφές της αρμόδια υπηρεσίας(EFFIS) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον υπολογίζεται ότι από την αρχή του χρόνου έχουν καεί στην χώρα μας 950.000 στρέμματα δάσους που είναι κατά χρονική αντιστοιχία ίδια με εκείνη των πυρκαγιών του 2007.

Μέχρι το Σάββατο η εν λόγω υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε καταγράψει ότι το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια είχε κατακάψει 346.840 στρέμματα δάσους. Με την πυρκαγιά όμως να συνεχίζει να έχει και σήμερα Κυριακή τεράστιο μέτωπο και ίσως η τελική αποτίμηση για τη καταστροφή οδηγήσει στο πιο θλιβερό ρεκόρ όλων των εποχών για την χώρα μας.

Η πυρκαγιά που είχε αποτεφρώσει τα περισσότερα στρέμματα μέχρι σήμερα ήταν εκείνη στις περιοχές Μεγαλόπουλης-Ανδρίτσαινας το 2007 με 448.410 στρέμματα καμένα. Αριθμός που αναμένεται να υπερβεί ο πύρινος όλεθρος στην Εύβοια.

Στην Αττική σύμφωνα με τις νεότερες καταγραφές υπολογίζεται ότι κατεστράφησαν 62590 στρέμματα πευκοδάσους, όμως ο απολογισμός πιθανόν να είναι μεγαλύτερος. Θα πρόκειται για μία από τις τρείς μεγαλύτερες πύρινες καταστροφές μαζί με εκείνη στην περιοχή Γραμματικού –Καπανδρίτι-Μαραθώνα το 2009 που κατέκαψε 205.000 στρέμματα πευκοδάσους και του 1998 στην Πεντέλη (περιοχή Διονύσου) που κατέκαψε 108.000 στρέμματα.

Εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με την ίδια καταμέτρηση οι φωτιές σε Λακωνία και Μεσσηνία έκαψαν 230.000 στρέμματα δασικών κι αγροτικών εκτάσεων και στην Ηλεία(μέχρι το Σάββατο) 74350 στρέμματα. Στην Φωκίδα οι αποτεφρωμένες εκτάσεις υπολογίζονται σε 16720 στρέμματα.

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Τραγωδία δίχως τέλος στην Ελλάδα - Η κυβερνητική ολιγωρία έκαψε την Ελλάδα και δεν παραιτείται κανείς!
Τραγωδία δίχως τέλος στην Ελλάδα - Η κυβερνητική ολιγωρία έκαψε την Ελλάδα και δεν παραιτείται κανείς!
Τραγωδία δίχως τέλος στην Ελλάδα - Η κυβερνητική ολιγωρία έκαψε την Ελλάδα και δεν παραιτείται κανείς!
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/8/05/varibobi-fotia.jpg?itok=9iYstRFW
https://i.ytimg.com/vi/6Ganm1e1Fz8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_38.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_38.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content