Δεκαπενταύγουστος με την κυβέρνηση να στέλνει την αστυνομία στους ναούς - Μέτρα και ακύρωση λιτανειών

Δεκαπενταύγουστος με την κυβέρνηση να στέλνει την αστυνομία στους ναούς - Μέτρα και ακύρωση λιτανειών

👉Η Κοίμηση της Θεοτόκου τιμάται κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται στις εκκλησίες τον Δεκαπενταύγουστο για τη μεγάλη χριστιανική γιορτή και μάλιστα αναφέρεται και ως Πάσχα του Καλοκαιριού. αλλά και φέτος θέλουν να εορταστεί στα βουβά, και να μην γίνει η λιτάνευση της εικόνας της Παναγιάς στην Τήνο.

Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα είναι και φέτος διαφορετικός, καθώς η κυβέρνηση με αφορμή τον κορωνοϊό κυβέρνηση, επιτροπή λοιμωξιολόγων και Εκκλησία αποφάσισαν ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν εντός και εκτός των ναών, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την νόσο Covid-19.

Με βάση τα μέτρα που ισχύουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα (16 Αυγούστου) επιτρέπεται η είσοδος στους ναούς με αναλογία ένα άτομο ανά 15 τ.μ. και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Στους εξωτερικούς χώρους, δηλαδή στα προαύλια των εκκλησιών, ισχύει ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους. Επίσης, είναι απαραίτητη η χρήση διπλής μάσκας.

“Φέτος το καλοκαίρι η Τήνος έχει πάρα πολύ κόσμο. Κοντεύει να αγγίξει τα νούμερα του 2019. Υπάρχει κόσμος και στο κέντρο αλλά και στα χωριά με την πληρότητα να αγγίζει σχεδόν το 100% σε όλο το μήκος και το πλάτος του νησιού. Για τον λόγο αυτό και εν όψει του 15Αυγουστου ήδη τα μέτρα είναι πολύ αυξημένα. Από την Παρασκευή, υπάρχει ενίσχυση στους ελέγχους από το Λιμενικό και την Αστυνομία, και στο λιμάνι αλλά και σε όλο το νησί, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού”, δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Ευγενία Αλοιμόνου.

Και συνέχισε: “Όσον αφορά στην αυριανή ημέρα δεν θα γίνει περιφορά. Δεν θα γίνει λιτανεία, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Θα γίνει μόνο η λειτουργία και η ρίψη στεφάνου. Στην εκκλησία ισχύουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θα τηρηθούν οι αποστάσεις, μόνο με μάσκα η είσοδος στον ναό. Θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός πιστών μέσα στον ναό και δεν θα υπάρχει στάσιμος προσκυνητής. Θα υπάρχει ροή, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα”.

«Σχέδιο Δεκαπενταύγουστος» από την ΕΛ.ΑΣ

Σε τέσσερις άξονες κινείται φέτος το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεγάλη «έξοδο» του Αυγούστου, που τα τελευταία 24ωρα έχει κορυφωθεί ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρούνται τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η έμφαση δίνεται κατά ιεραρχική προτεραιότητα στην αστυνόμευση των αστικών κέντρων που «αδειάζουν» από τον κόσμο, δευτερευόντως στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας στους οδικούς άξονες της «εξόδου» - και όχι μόνο -, και ακολουθούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού - στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι λειτουργίες σε ναούς - και το «στοίχημα» του τουρισμού αναφορικά με την αστυνόμευση δημοφιλών και μη προορισμών. Στο επίκεντρο βρίσκονται δημοφιλείς προορισμοί στο Ιόνιο πέλαγος και τις Κυκλάδες. Στη Μύκονο έχουν πάει επιπλέον 150 αστυνομικοί, στη Ζάκυνθο 120 και στη Σαντορίνη 80.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει:
  • Συνεχείς περιπολίες
  • Drones για έλεγχο κορωνοπάρτυ
  • «Σκανάρισμα» στα social media για πάρτυ
  • Διακριτική επιτήρηση στους ιερούς ναούς
Μια ημέρα αφιερωμένη στην Παναγία

Ο δεκαπενταύγουστος είναι αφιερωμένος στην Παναγία, όπου προς τιμήν της, τηρείται αυστηρή νηστεία από 1 μέχρι 14 Αυγούστου κατά την οποία οι πιστοί νηστεύουν και από λάδι, γι’ αυτό και πολλοί χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη γιορτή ως το «Πάσχα του καλοκαιριού». Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω της συγκεκριμένης γιορτής, στο διάστημα αυτό δεν πραγματοποιούνται γάμοι. Τι ακριβώς όμως γιορτάζουμε και γιατί θεωρείται μια από πιο μεγάλες και σημαντικές γιορτές του Χριστιανισμού;

Τι γιορτάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο;

Σύμφωνα με την παράδοση, όταν η Θεοτόκος έμαθε από τον Θεό για τον επικείμενο θάνατό της, ανέβηκε σ’ ένα ορεινό όγκο στα ανατολικά της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, στο όρος των Ελαιών, για να προσευχηθεί και να προετοιμαστεί, δίνοντας τα υπάρχοντά της σε δύο γειτόνισσές της χήρες. Από εκείνο το σημείο ειδοποίησε τους Αποστόλους να είναι έτοιμοι για το γεγονός. Όμως επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης (του θανάτου Της) δηλαδή ορισμένοι Απόστολοι δεν βρίσκονταν στα Ιεροσόλυμα, λέγεται ότι μια νεφέλη τους έφερε κοντά Της.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι για την Κοίμηση της Θεοτόκου δεν υπάρχουν πληροφορίες από την Καινή Διαθήκη. Για την ίδια μαθαίνουμε μέσα από τις διηγήσεις σημαντικών εκκλησιαστικών ανδρών, όπως των Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Διονυσίου του Αρεοπαγίτη κ.ά., καθώς και από τα σχετικά τροπάρια της εκκλησιαστικής υμνολογίας.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου συνέβη στο σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, στο οποίο διέμενε και η Παναγία. Αφού της έκλεισαν τα μάτια, μετέφεραν το νεκροκρέβατό της στον κήπο της Γεθσημανής, όπου και την έθαψαν. Κατά τη μεταφορά του λειψάνου της, φανατικοί Ιουδαίοι αποπειράθηκαν να ανατρέψουν το νεκροκρέβατό της, αλλά τυφλώθηκαν. Μόνο ένας από αυτούς κατόρθωσε να το ακουμπήσει, όμως λέγεται ότι μια αόρατη ρομφαία του έκοψε τα χέρια.

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,264,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1252,ΒΙΝΤΕΟ,829,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,330,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1558,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Δεκαπενταύγουστος με την κυβέρνηση να στέλνει την αστυνομία στους ναούς - Μέτρα και ακύρωση λιτανειών
Δεκαπενταύγουστος με την κυβέρνηση να στέλνει την αστυνομία στους ναούς - Μέτρα και ακύρωση λιτανειών
Δεκαπενταύγουστος με την κυβέρνηση να στέλνει την αστυνομία στους ναούς - Μέτρα και ακύρωση λιτανειών
https://www.kedenews.gr/sites/default/files/styles/main/public/2020-08/tinos-panagia_0.jpg?itok=AWZmUyZC
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_32.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_32.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content