Ωρύεται ο Χαρδαλιάς: «Μαχόμαστε την κλιματική απορρύθμιση. Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού» (BINTEO)

Ωρύεται ο Χαρδαλιάς: «Μαχόμαστε την κλιματική απορρύθμιση. Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού» (BINTEO)

👉Ξεκινώντας την ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημείωσε πως η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη σε όλα τα μέτωπα.

Τόνισε πως στην Βόρεια Εύβοια, η κατάσταση είναι σε ύφεση και παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στην περίμετρο της φωτιάς.

Απαντώντας στις καταγγελίες για τις ολιγορίες στην κατάσβεση από τα εναέρια μέσα, ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε:

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχει η αντίληψη ότι όλα τα μέσα πετάνε ταυτόχρονα 74 μέσα. Δεν πετούν ταυτόχρονα. Τα 67 είναι μέσα πυρόσβεσης. Τα υπόλοιπα συνδράμουν στη διαδικασία. Επίσης έξι με επτά μέσα χρήζουν συντήρηση. Από αυτά τα 60, τα 20 μένουν σε περιφερειακές βάσεις για να αντιμετωπιστούν προβλήματα τοπικά. (…)

Από τα υπόλοιπα 40, τα 20 πετάνε και τα 20 ανεφοδιάζονται σε κάθε έξοδο. Αντιλαμβάνομαι αυτό που ακούγεται σε σχέση ότι οι κάτοικοι δεν έβλεπαν τα εναέρια μέσα. Υπάρχει τεράστιο πέπλο καπνου στην Εύβοια, που προέρχεται από το νησί, που δεν επιτρέπει την εναέρια προσβολή των εστιών. Όταν βρεθεί δίοδος περνάνε μέσα ελικόπτερο. Προχτές δεν μπορούσε να περάσει κανένα πτητικό μέσο στην Εύβοια λόγω καπνού και τη μάχη την έδιναν οι επίγειοι».

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είχαμε 586 πυρκαγιές από 1 έως 8/8. Καθημερινά είχαμε να αντιμετωπίσουμε τριψήφιο αριθμό πυρκαγιών», είπε στη συνέχεια.



Ο υφυπουργός έδωσε απάντηση και στις κατηγορίες ότι δεν δεχόταν ερωτήσεις στις τελευταίες ενημερώσεις για τις φωτιές.

«Όταν έχουμε κρίσεις να διαχειριστούμε, την ώρα της μάχης, κάθε λεπτό είναι κρίσιμο και δεν είναι ώρα για αναλύσεις», ανέφερε.

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις πιο πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων 40 ετών. Ήταν τέτοιες οι συγκυρίες. 586 πυρκαγιές σε 8 ημέρες».

Πότε ενεργοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός:

«Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε την ίδια ημέρα. Είχαμε πλήρη αντίληψη το βράδυ ότι όλα αυτά τα μέτωπα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Τον ενεργοποιήσαμε στις 9.30 το βράδυ, αφού πρώτα τηλεφωνικά μας είπαν οι αρμόδιοι ότι ήταν λίγο δύσκολο να βοηθήσουν. Σε τι αργήσαμε; Το πρωτόκολλο το εφαρμόσαμε μέχρι τέλους. Όλος ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε. Είμαστε ευγνώμονες για την ανταπόκριση όλως αυτών των ανθρώπων. Καμία καθυστέρηση δεν υπήρχε».



Και συνέχισε:

«Αντιμετωπίσαμε 99 πυρκαγιές σε μία ημέρα. Δεν υποτιμήσαμε καμία πυρκαγιά (σ.σ. απαντώντας αν υποτιμήθηκε η φωτιά στην Εύβοια). Στις 2 Αυγούστου δώσαμε εντολή για ανάκληση αδειών… Όλο μας το προσωπικό διατέθηκε. Ακού κριτική ότι υπήρχαν οχήματα της Πυροσβεστικής μπροστά στους οικισμούς, έβλεπαν τη φωτιά και δεν επιχειρούσαν. Αυτοί που μέναν πίσω, έμεναν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ξεκινήσαμε με 55 οχήματα, συνεχίσαμε με 75…

“Οι εκκενώσεις και το 112 δίνονται για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές. Είμαι ευγνώμων ακόμα και για τους κατοίκους που έμεινα δίπλα στους πυροσβέστες. Το 112 είναι η απόλυτη παρακαταθήκη για τη θωράκιση της χώρας”.

Σε άλλο σημείο, κάνοντας λόγο για «μάχη κατά της κλιματικής απορρύθμισης», απάντησε σχετικά με την φημολογούμενη παραίτησή του λέγοντας:

«Όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, οι παραιτήσεις τους είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Η δική μου είναι πάνω πάνω. Γιατί κάλουμε κάθε μέρα να παλέψω με όλα αυτά τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας. Δουλεύω πάντα με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος… Κάθε σπίτι που χάνεται για όλους εμάς είναι μία τραγωδία και είναι μία μαχαιριά στην καρδιά μας. Αλλά ξέρω ότι δόθηκε μία τεράστια μάχη, καθοδηγώντας όλα τα παιδιά της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του στρατού».


Εκείνο ήταν το σημείο όπου «έσπασε» η φωνή του, βγάζοντας το…παράπονό του για τους «πυροβολισμούς», όπως είπε χαρακτηριστικά, που δέχονται αυτές τις ώρες όσοι μάχονται στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Είναι χαρακτηριστική η ένταση στη φωνή του Υφυπουργού από τα πρώτα λεπτά της ενημέρωσης.

Χαρακτήρισε «ανεύθυνους» όσους έχουν παράπονα και μιλάνε για καθυστέρηση των πυροσβεστικών μέσων.



«Εδώ και δεκαετίες διαχειριστικά σχέδια για δάση δεν υπάρχουν. Το ζήτημα της διάθεσης των πόρων μας απασχολεί. Εδώ και δεκαετίες αποτελεί τσιτάτο το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και εδώ και δύο χρόνια έχουμε προχωρήσει θέματα που εδώ και δεκαετίες είχαν κολλήσει. Οι αντιπυρικές θα ανοίξουν εκεί που πρέπει να ανοίξουν.

Δεν είναι ώρα αποτίμησης, αλλά ώρα αγώνα, προσπάθειας. Ο σχεδιασμός προφανώς αφορά το να σώσουμε την ανθρώπινη ζωή και στη συνέχεια να σώσουμε τις περιουσίες. Το κύριο μέλημα μας ήταν να σώσουμε τις ζωές. Σε πολλές περιπτώσεις, οι μάχες δίνονταν μέσα στους οικισμούς, μέσα σε σπίτια.

Ο κρατικός μηχανισμός έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από μία τέτοια καταστροφή. Ο Πρωθυπουργός έχει συγκλονιστεί. Και όλοι έχουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους ανθρώπους που έχασαν το βιός τους. Αν μπορούσαμε κάτι να κάνουμε διαφορετικά, αυτό θα το αποτιμήσουμε».

Το διάβασα στο el.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ωρύεται ο Χαρδαλιάς: «Μαχόμαστε την κλιματική απορρύθμιση. Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού» (BINTEO)
Ωρύεται ο Χαρδαλιάς: «Μαχόμαστε την κλιματική απορρύθμιση. Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού» (BINTEO)
Ωρύεται ο Χαρδαλιάς: «Μαχόμαστε την κλιματική απορρύθμιση. Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού» (BINTEO)
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/08/Xardalias.png
https://i.ytimg.com/vi/glM3EV2he0Y/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/binteo.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/binteo.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content