Η Γενετίστρια Alexandra Henrion-Caude: O Π.Ο.Υ στοχεύει στην τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος

Η Γενετίστρια Alexandra Henrion-Caude: O Π.Ο.Υ στοχεύει στην τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος

👉Οι ενέσεις mRNA τροποποιούν το ανθρώπινο γονιδίωμα με τρόπο μόνο παροδικό (επιγενετικό) ή διαρκή και /ή μεταδοτικό-κληρονομικό (επιγενετικό ή / και γενετικό);;;

Η Γενετίστρια εξειδικευμένη σε m RNA και στις μολυσματικές ασθένειες, ερευνήτρια Ιδρύτρια του Institut de Recherche SimplissimA η Alexandra Henrion-Caude γράφει στις 4/8/21 ”Ενώ απαιτούμε πάντα να γνωρίζουμε αν η ένεση mRNA των Pfizer, Moderna τροποποιεί το ανθρώπινο γονιδίωμα με τρόπο

-αποκλειστικά παροδικό (επιγενετικό)

-διαρκή-μόνιμο και /ή μεταδοτικό-κληρονομικό (επιγενετικό ή / και γενετικό);

Ανησυχούμε ιδιαίτερα καθώς ο Π.Ο.Υ τολμάει παγκόσμιες συστάσεις στοχεύοντας στην τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας η Ηθική είναι μια λέξη άνευ νοήματος…Και παραπέμπει από το site του ΠΟΥ:

”Ο ΠΟΥ δημοσιεύει νέες συστάσεις για την τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος για την προώθηση της δημόσιας υγείας
Οι μελλοντικές εκθέσεις συμβουλεύουν τους μηχανισμούς διακυβέρνησης σε έναν ταχέως εξελισσόμενο επιστημονικό τομέα



Δύο νέες συμπληρωματικές εκθέσεις που κυκλοφόρησαν σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) παρουσιάζουν τις πρώτες παγκόσμιες συστάσεις για να καταστεί η επεξεργασία του ανθρώπινου γονιδιώματος εργαλείο δημόσιας υγείας, με έμφαση στην ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ηθική.

Αυτές οι νέες μελλοντικές εκθέσεις είναι το αποτέλεσμα της πρώτης μεγάλης κλίμακας παγκόσμιας διαβούλευσης σχετικά με την τροποποίηση των ανθρώπινων σωματικών, βλαστικών και κληρονομικών γονιδιωμάτων. Η διαβούλευση, που διήρκεσε περισσότερο από δύο χρόνια, συγκέντρωσε εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο από διαφορετικά υπόβαθρα, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων και ερευνητών, ομάδων ασθενών, θρησκευτικών ηγετών και εκπροσώπων αυτόχθονων λαών.

“Η αλλαγή του ανθρώπινου γονιδιώματος μπορεί να μας δώσει καλύτερους τρόπους για τη θεραπεία και τη θεραπεία ασθενειών, αλλά θα αποκομίσουμε τα πλήρη οφέλη μόνο εάν το εφαρμόσουμε προς όφελος όλων, αντί να εμβαθύνουμε τις ανισότητες. Ζητήματα υγείας μεταξύ και εντός των χωρών”, δήλωσε ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ.

Η τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος έχει πολλά πιθανά οφέλη: ταχύτερη και ακριβέστερη διάγνωση, πιο στοχευμένες θεραπείες και πρόληψη γενετικών διαταραχών. Η σωματική γονιδιακή θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει την τροποποίηση του DNA ενός ασθενούς για τη θεραπεία ή τη θεραπεία μιας νόσου, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία κατά της λοίμωξης από τον ιό HIV, της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας και της αμυλοείδωσης τρανσθυρετίνης. Αυτή η τεχνική θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει σημαντικά τη θεραπεία πολλών καρκίνων.

Ωστόσο, ενέχει ορισμένους κινδύνους, όπως στην περίπτωση της τροποποίησης της ανθρώπινης γεννητικής σειράς και των κληρονομικών γονιδιωμάτων, όπου οι τροποποιήσεις του γονιδιώματος των εμβρύων θα μπορούσαν να μεταφερθούν στις επόμενες γενιές και να τροποποιήσουν τα χαρακτηριστικά των απογόνων.

Οι εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα παρέχουν συστάσεις για τη διακυβέρνηση και την εποπτεία της τροποποίησης του ανθρώπινου γονιδιώματος σε εννέα τομείς: μητρώα τροποποιήσεων ανθρώπινου γονιδιώματος. διεθνής ερευνητικός και ιατρικός τουρισμός · παράνομη, μη εξουσιοδοτημένη, ανήθικη ή επικίνδυνη έρευνα · Πνευματική ιδιοκτησία ; και εκπαίδευση, συμμετοχή και ενδυνάμωση. Οι συστάσεις επικεντρώνονται στις συστημικές βελτιώσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία ικανοτήτων σε όλες τις χώρες για να διασφαλιστεί ότι η επεξεργασία του ανθρώπινου γονιδιώματος χρησιμοποιείται με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και ηθική.

Οι εκθέσεις περιλαμβάνουν επίσης ένα νέο πλαίσιο διακυβέρνησης που παρουσιάζει συγκεκριμένα εργαλεία, θεσμούς και καταστάσεις για να απεικονίσει τα πρακτικά ζητήματα εφαρμογής, ρύθμισης και εποπτείας της έρευνας για το ανθρώπινο γονιδίωμα. Το πλαίσιο διακυβέρνησης προσφέρει συγκεκριμένες συστάσεις για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων, για παράδειγμα:

Μια υποθετική κλινική δοκιμή τροποποίησης ανθρώπινου σωματικού γονιδιώματος για τη θεραπεία της δρεπανοκυτταρικής νόσου, που προτάθηκε στη Δυτική Αφρική.

Μια πρόταση για χρήση της τροποποίησης του σωματικού ή επιγενετικού γονιδιώματος για τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης.
Μια φανταστική μονάδα υγειονομικής περίθαλψης που βρίσκεται σε μια χώρα με ελάχιστη επιτήρηση για την κληρονομική τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και η οποία παρέχει αυτές τις υπηρεσίες σε διεθνείς πελάτες μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση και προεμφυτευτική γενετική διάγνωση.

“Καθώς η παγκόσμια έρευνα μας επιτρέπει να διερευνήσουμε το ανθρώπινο γονιδίωμα πιο βαθιά, πρέπει να μειώσουμε τους κινδύνους όσο το δυνατόν περισσότερο και η αξιοποίηση των μέσων που προσφέρει η επιστήμη μπορεί να βελτιώσει την υγεία όλων, παντού”, δήλωσε ο Δρ. Soumya Swaminathan, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ. “Αυτές οι νέες εκθέσεις από τη συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ αντιπροσωπεύουν ένα κβαντικό άλμα σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο επιστημονικό τομέα”, πρόσθεσε.(who.int 12/7/21)O ίδιος ο ΠΟΥ παραδέχεται και πρόσφατα ότι όλες αυτές οι θεραπείες προβαίνουν σε τροποποίηση του ανθρώπινους γονιδιώματος και εμπεριέχουν τον κίνδυνο τροποποίησης της ανθρώπινης γεννητικής σειράς και των κληρονομικών γονιδιωμάτων, όπου οι τροποποιήσεις του γονιδιώματος των εμβρύων θα μπορούσαν να μεταφερθούν στις επόμενες γενιές και να τροποποιήσουν τα χαρακτηριστικά των απογόνων..Από την άλλη μια παρακινδυνευμένη τέτοια θεραπεία μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε πάσχοντες από ανίατες ασθένειες τι συνέπειες έχει όμως όπως λέει η επιστήμονας χορηγείται καταχρηστικά σε υγιείς ως προληπτική γονιδιακή θεραπεία όπως την αποκαλεί;;;

Το διάβασα στο dimpenews.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Γενετίστρια Alexandra Henrion-Caude: O Π.Ο.Υ στοχεύει στην τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος
Η Γενετίστρια Alexandra Henrion-Caude: O Π.Ο.Υ στοχεύει στην τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος
Η Γενετίστρια Alexandra Henrion-Caude: O Π.Ο.Υ στοχεύει στην τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος
https://dimpenews.files.wordpress.com/2021/08/maxresdefault.jpg?w=1017
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/alexandra-henrion-caude-o.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/alexandra-henrion-caude-o.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content