Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές τη Δευτέρα 09/08 στις 20:00 στην παραλία του Βόλου

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές τη Δευτέρα 09/08 στις 20:00 στην παραλία του Βόλου

👉Τις τελευταίες μέρες μια σειρά περιοχών της χώρας συγκλονίζονται από μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές. 

Πυρκαγιές που κατακαίνε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών, οικονομικούς πόρους χιλιάδων βιοπαλαιστών και εκατοντάδες σπίτια. Οι καπνοί και οι φλόγες από την γιγαντιαίων διαστάσεων πυρκαγιά στη Β. Εύβοια γίνονται ορατοί ακόμα και από την πόλη του Βόλου. Μια πόλη εγκλωβισμένη στις πυρκαγιές της καταστροφικής καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε με το χρώμα της «πράσινης ανάπτυξης» της καύσης σκουπιδιών, είτε με το χρώμα των πολιτικών ιεραρχήσεων εγκατάλειψης των δασών και της εν λευκώ παράδοσής τους στις εκμεταλλευτικές ορέξεις του κεφαλαίου.

Για αυτή την ανομολόγητη καταστροφή δεν φταίει ούτε ο «κακός μας ο καιρός», ούτε η «κακιά στιγμή». Είναι ένα προμελετημένο έγκλημα απόρροια των οικονομικών προτεραιοτήτων των κυβερνητικών επιτελείων. Όταν τα δασαρχεία ζητούσαν 17 εκ για την προστασία των δασών, η κυβέρνηση τους έδινε μόλις 1,7 εκ, την ίδια ώρα που έδινε 20 και 18,5 εκ στα ΜΜΕ για την καμπάνια «μένουμε σπίτι» και την υποστήριξη της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας. Την ίδια ώρα που εξόπλιζε σαν αστακούς τις αστυνομικές δυνάμεις, μετατρέποντας τους και σε τηρητές των «υγειονομικών πρωτοκόλλων», έκλεινε συμβάσεις 1,6 εκ. αγοράς μεταγωγικών από το ΥΠΠΡΟΠΟ, προσλάμβανε 1.000 για την πανεπιστημιακή αστυνομία, άφηνε το πυροσβεστικό σώμα με τον απόλυτα ανεπαρκή εξοπλισμό του και την στρατιωτική του δομή. Είναι αποτέλεσμα της μετατροπής των βουνών και των δασών σε επενδυτικές ζώνες απόλυτης περιβαλλοντικής ισοπέδωσης. Είναι αποτέλεσμα της πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, κεφαλαίου που προωθούν, ψηφίζουν κι εφαρμόζουν αντιπεριβαλλοντικούς και δασοκτόνους νόμους, με κορυφαίο τον νόμο Χατζηδάκη, εμπορευματοποιώντας τις δασικές εκτάσεις, εξυπηρετώντας έτσι τους στρατηγικούς επενδυτές και την κερδοφορία των επενδύσεών τους (ώστε να μπορούν να τσιμεντοποιήσουν έως και περιοχές NATURA).

Ποιος άλλος μπορεί να είναι ο υποκινητής των πυρκαγιών όταν από το 2012 υπάρχουν νομικές διατάξεις που επιτρέπουν την εγκατάσταση ΑΠΕ στις καμένες βουνοκορφές, όταν λίγες μέρες νωρίτερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια ενέκρινε την εγκατάσταση ανεμογεννήτριων στο Μαντούδι;

Βιώνουμε το αποτέλεσμα των καταστροφικών επιπτώσεων της ασύδοτης κερδοφορίας του κεφαλαίου πάνω στη φύση, στο περιβάλλον και τις ζωές των εργαζόμενων και της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών. Η γνώση δε, των νέων κλιματολογικών δεδομένων, αυξάνουν την ευθύνη των κυβερνήσεων και του κρατικού μηχανισμού. Ούτε οι ακραίες συνθήκες καύσωνα ούτε οι εμπρησμοί ούτε η συσσώρευση καύσιμης ύλης από τα αποτελέσματα της χειμωνιάτικης «Μήδειας» δεν ήταν «απρόβλεπτα» γεγονότα. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι έκαναν και τι κάνουν οι αρμόδιοι φορείς και η πολιτεία με βάση και τα νέα δεδομένα έντασης της κλιματικής αλλαγής;

Μπροστά σε μια άθλια κυβέρνηση που αδιαφορεί για το φυσικό πλούτο ως πηγή ζωής και ενδιαφέρεται μόνο για τα επενδυτικά σχέδια πάνω στο νεκρό σώμα της φύσης, ο μόνος που μπορεί να αντιρροπήσει τη ζοφερή πραγματικότητα είναι η ίδια η λαϊκή δράση και αλληλεγγύη. Μπροστά σε έναν κρατικό μηχανισμό που διαρκώς προσαρμόζεται στο επιχειρηματικό και κατασταλτικό του ρόλο, το μόνο που μπορεί να αλλάξει το ρου των πραγμάτων είναι η επιβολή μιας νέας κοινωνικής ιεράρχης στη βάση των κοινωνικών αναγκών και της ισορροπίας τους με το φυσικό περιβάλλον.

Για αυτό σήμερα, μέσα στους καπνούς των καταστροφικών πυρκαγιών είναι καθήκον μας να παλέψουμε για τη ζωή και την προστασία της φύσης. Να παλέψουμε εδώ και τώρα για ανατροπή αυτής της πολιτικής που ασκείται από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς εξαίρεση (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και τους υπερεθνικούς οικονομικούς οργανισμούς του κεφαλαίου (ΕΕ, ΟΟΣΑ, παγκόσμια τράπεζα). Ο αγωνιζόμενος λαός και η νεολαία, οι συλλογικότητες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται να πρωτοστατήσουν. Η φύση δεν είναι πεδίο κερδοφορίας!

Να ακυρωθούν όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές αποφάσεις και οι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι! Να ακυρωθεί κάθε επενδυτική σύμβαση που λεηλατεί βουνά, πάρκα (ανεμογεννήτριες κλπ). Να ακυρωθούν όλες οι αγορές για ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής σε προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό! Να ενισχυθούν τώρα με στέγη, τροφή, αποζημιώσεις οι πληγέντες κάτοικοι και οι περιοχές. Ούτε ένα ευρώ για τα αντικοινωνικά σχέδια.

Ταυτόχρονα, να παλέψουμε με δίκτυα αλληλεγγύης που στόχο δε θα έχουν την τηλεοπτική προβολή και το ξέπλυμα των βασικών υπαίτιων της καταστροφής, αλλά θα χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης και αυτοργάνωσης ανάμεσα στους φτωχούς και καταπιεσμένους, στους εργαζόμενους και τη νεολαία, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες.

Για αυτό σήμερα μέσα στην οργή που ξεχειλίζει οφείλουμε να ξεδιπλώσουμε ένα διεκδικητικό κίνημα για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντός, την ακύρωση των επενδυτικών σχεδιασμών, τη φροντίδα του πληγωμένου σώματος της γης και των ανθρώπων της.

Στη βάση αυτή η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις να μπουν μπροστά στη λήψη πρωτοβουλιών για τη στήριξη των πληγέντων περιοχών και τη γιγάντωση ενός κινήματος που θα δημιουργήσει πλαίσιο προστασίας της φύσης και της ανθρώπινης ζωής. Στη βάση αυτή καλούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 09/08 στις 20:00 στην παραλία του Βόλου (ηρώο). Να ξεμπερδεύουμε με την πολιτική που χαρίζει τα πάντα στους επιχειρηματίες, διαλύει και περιφρονεί οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό. Ανατροπή Τώρα!

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές τη Δευτέρα 09/08 στις 20:00 στην παραλία του Βόλου
Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές τη Δευτέρα 09/08 στις 20:00 στην παραλία του Βόλου
Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές τη Δευτέρα 09/08 στις 20:00 στην παραλία του Βόλου
https://prin.gr/wp-content/uploads/2021/08/fire1-min.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/0908-2000.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/0908-2000.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content