«Στα χέρια της Κίνας» γενετικά δεδομένα για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Στα χέρια της Κίνας» γενετικά δεδομένα για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο

👉Η κινεζική BGI, η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας του κόσμου, ανέπτυξε προγεννητικά τεστ σε συνεργασία με τον κινεζικό στρατό και τα χρησιμοποιεί για να συλλέξει και να αναλύσει δεδομένα από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

Το ρεπορτάζ δείχνει να επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι η Κίνα συλλέγει γενετικά δεδομένα για Δυτικές χώρες με στόχο να μάθει περισσότερα για τους πληθυσμούς τους αλλά και να αναδειχθεί παγκόσμιος ηγέτης στη Γενετική και τη Βιοτεχνολογία.

Η BGI, η οποία έχει έδρα το Σενζέν και έχει λάβει χρηματοδότηση από την κινεζική κυβέρνηση, χρησιμοποιεί τα αποθηκευμένα γενετικά δεδομένα στο πλαίσιο ερευνητικής συνεργασίας με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας, συνεργασία που έχει στόχο το γενετικό φακέλωμα εθνικοτήτων -ανάμεσά τους η μειονότητα των Ουιγούρων, την οποία προσπαθεί να καταστείλει το κινεζικό καθεστώς.

Βασικό εργαλείο είναι η προγεννητική εξέταση NIFTY (Non-Invasive Fetal TrisomY) για την ανίχνευση γενετικών ανωμαλιών όπως το σύνδρομο Ντάουν. Το τεστ διατίθεται σε τουλάχιστον 52 χώρες, ανάμεσά τους και «τουλάχιστον» 13 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η λίστα του Reuters περιλαμβάνει τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Δανία, όχι όμως και την Ελλάδα.

Ο κώδικας των πληροφοριακών συστημάτων της BGI, λέει το πρακτορείο ειδήσεων, αποκαλύπτει πως η BGI δεν συλλέγει μόνο τις γενετικές αλληλουχίες των γυναικών αλλά και το ιατρικό ιστορικό τους, τη χώρα προέλευσης και το φύλο του εμβρύου.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 8 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποβληθεί στην εξέταση, χωρίς να είναι σαφές πόσες από αυτές ζουν στην Κίνα. Γενετικά δεδομένα που συλλέγονται από γυναίκες εκτός Κίνας αποθηκεύονται στην κινεζική Εθνική Τράπεζα Γονιδίων, την οποία διαχειρίζεται η ίδια η BGI.

Οι γυναίκες με τις οποίες μίλησε το Reuters δήλωσαν πως έδωσαν μεν τη συγκατάθεσή τους για την αποθήκευση των γενετικών δεδομένων τους, δεν είχαν όμως ενημερωθεί ότι τα δεδομένα θα κατέληγαν στην Κίνα.

Το Reuters δεν εντόπισε ενδείξεις ότι η BGI παραβιάζει τους κανονισμούς άλλων χωρών ή τους όρους χρήσης του τεστ, επισημαίνει όμως ότι ο δικτυακός τόπος του NIFTY αναφέρει ότι τα δεδομένα μπορεί να διατεθούν σε τρίτους όταν αυτό «σχετίζεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια ή την εθνική άμυνα» στην Κίνα.

Η κινεζική νομοθεσία απαιτεί εξάλλου από κάθε εταιρεία να παραδίδει δεδομένα όταν αυτό ζητείται για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Τα προγεννητικά τεστ καλύπτουν περίπου το ένα δέκατο του γονιδιώματος κάθε γυναίκας και προσφέρουν όλο και περισσότερες πληροφορίες για κάθε εξεταζόμενη.

Μια από τις δημοσιευμένες μελέτες της BGI, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε υπερυπολογιστή του κινεζικού στρατού για να αναλύσει δεδομένα του NIFTY και να τυχόν γενετικές ιδιαιτερότητες των Ουιγούρων.

Από το 2010 έως σήμερα, η BGI έχει επίσης δημοσιεύσει τουλάχιστον 12 μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον κινεζικό στρατό.

Από το 2015, το Πεκίνο δεν δίνει σε ξένους ερευνητές πρόσβαση σε γενετικά δεδομένα που αφορούν κινέζους πολίτες, ενώ αντίθετα οι ΗΠΑ και η Βρετανία προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στο πλαίσιο της πολιτικής ανοιχτής επιστήμης.

Υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που προσφέρουν παρόμοια προγεννητικά τεστ και αξιοποιούν τα δεδομένα για ερευνητικούς λόγους. Η BGI όμως είναι η μόνη που χρηματοδοτείται από κυβέρνηση και έχει δεσμούς με τον στρατό.

Η εταιρεία έγινε ευρέως γνωστή πέρυσι όταν δώρισε εκατομμύρια τεστ Covid-19 σε άλλες χώρες. Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την πρόταση της εταιρείας για τη δημιουργία νέων εξεταστικών κέντρων κάνοντας λόγο για συγκαλυμμένη προσπάθεια συλλογής γενετικών δεδομένων,.

Η BGI ανακοίνωσε φέτος ότι έχει δημιουργήσει 80 εργαστήρια ελέγχου για Covid-19 σε 30 χώρες, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ως κέντρα διαγνωστικών εξετάσεων. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν συλλέγει δεδομένα από τα τεστ για κοροναϊό.

Το ρεπορτάζ του Reuters δείχνει τώρα να δικαιώνει τις προειδοποιήσεις της αμερικανικής Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας για την Τεχνητή Νοημοσύνη (NSCAI), με επικεφαλής τον πρώην διευθύνων σύμβουλο της Google, Έρικ Σμιντ. Η επιτροπή αποφάνθηκε τον Μάρτιο ότι οι ΗΞΠΑ πρέπει να αναγνωρίζουν ως απειλή για την εθνική ασφάλεια τις προόδους της Κίνας στη Γενετική και τη Βιοτεχνολογία.

Πέρυσι, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε δύο θυγατρικές της BGI για την «κατάχρηση της συλλογής και ανάλυσης DNA για την καταστολή των πολιτών της Κίνας».

Η BGI αρνείται την κατηγορία, ενώ το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών επιμένει ότι οι Ουιγούροι απλώς υποβάλλονται σε τσεκάπ χωρίς να συλλέγεται γενετικό υλικό τους.

Πηγή: in. gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1948,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,694,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,128,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,189,ΒΟΛΟΣ,57,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,151,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,856,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,380,Κόσμος,9504,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5935,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1102,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2590,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,35,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,618,Eco-News,2754,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: «Στα χέρια της Κίνας» γενετικά δεδομένα για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο
«Στα χέρια της Κίνας» γενετικά δεδομένα για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο
«Στα χέρια της Κίνας» γενετικά δεδομένα για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/07/kina-genetika-dedomena-02-1024x559.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_81.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_81.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content