Τεχνητή νοημοσύνη και ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία στη μάχη για να αποφευχθεί η επόμενη πανδημία - "Όλα" με τρόπο..

Τεχνητή νοημοσύνη και ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία στη μάχη για να αποφευχθεί η επόμενη πανδημία - "Όλα" με τρόπο..

👉Ο Covid-19 επιτάχυνε τις ερευνητικές προσπάθειες για τον τερματισμό μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών στους ανθρώπους και για την ανάπτυξη καλύτερων εμβολίων για την καταπολέμησή τους.

Όμως, επιστήμονες και κυβερνήσεις ήδη εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους η ανθρωπότητα θα μπορέσει να αποφύγει την επόμενη θανατηφόρα πανδημία. Και οι τρόποι αυτοί είναι η χρήση της τεχνολογίας αιχμής: τεχνητή νοημοσύνη, εφαρμογές και Big Data.

Όταν μια γυναίκα που οδηγούσε την μοτοσυκλέτα της στην βόρεια επαρχία της Ταϋλάνδης, πρόσεξε μια αγελάδα να βγάζει αφρούς από το στόμα, σταμάτησε, έβγαλε μερικές φωτογραφίες και τις ανέβασε στην εφαρμογή του κινητού. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές παρενέβησαν για να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας του αφθώδους πυρετού σε τρεις αγελάδες και οι αγρότες απέφυγαν εκατομμύρια δολάρια σε πιθανές ζημιές που θα ήταν καταστροφικές για το χωριό.

Η πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε το 2016 πρόκειται να επεκταθεί σήμερα σε άλλες χώρες στην Ασία και την Αφρική, με τον κορονοϊό να φέρνει στο προσκήνιο αυτά τα σχέδια και να υπογραμμίζει τη σημασία της ενισχυμένης παρακολούθησης και της γρήγορης δράσης, ειδικά σε μικρές κοινότητες.

«Ο Covid μας λέει ότι χρειαζόμαστε να έχουμε μάτια και αυτιά σ΄ αυτές τις περιοχές,» δήλωσε ο Πάτιπατ Σουσουμπόου, ο δημιουργός αυτού του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

Τι έρχεται μετά;


Το project του Πάτιπατ ήταν ανάμεσα σ’ αυτά που βράβευσε τον Ιούνιο το Trinity College με 8 εκατομμύρια δολάρια, μια πρωτοβουλία αφιερωμένη την πρόληψη πανδημιών. Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 4 εκατομμυρίων ανθρώπων, πλήττοντας τις οικονομίες και αποκαλύπτοντας τα ευάλωτα σημεία των υγειονομικών συστημάτων παγκοσμίως. Η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη. Εχοντας να αντιμετωπίσουν αυτή την φοβερή πιθανότητα, ερευνητές επιταχύνουν την εργασία για τον εντοπισμό και τον τερματισμό της μετάδοσης ασθενειών χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, διευρυμένη παρακολούθηση και βελτιωμένη ανάλυση δεδομένων, μαζί με την ενισχυμένη ανάπτυξη εμβολίων.

Η εργασία αυτή έχει επείγοντα χαρακτήρα, όμως οι δαπάνες για την πρόληψη πανδημιών χρειάζεται να αυξηθεί κατά περίπου 15 δις δολάρια ετησίως, διπλασιάζοντας το ποσό που διατίθεται σήμερα, ώστε να ενισχυθεί η πρόληψη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ανεξάρτητου πάνελ που συστήθηκε από τον Ομιλο των 20 ανεπτυγμένων εθνών.

Οι κυβερνήσεις, ειδικότερα, χρειάζεται να διατηρήσουν τις επενδύσεις, υποστηρίζει η Σάλι Ντέιβις, πρώην επικεφαλής του ιατρικού συστήματος στην Αγγλία που ίδρυσε το Trinity, τη συμμαχία τεχνολογικών εταιρειών, πανεπιστημίων και άλλων οργανισμών που εστιάζουν στη χρήση δεδομένων για να σταματούν αναδυόμενα παθογόνα πριν εξελιχθούν σε πανδημίες.

Το Bloomberg παρουσίασε πέντε προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και οι οποίες δίνουν προβάδισμα σε κυβερνήσεις, επιστήμονες και επιχειρήσεις, πριν την εμφάνιση της επόμενης θανατηφόρας πανδημίας:

Συμμετοχικός εντοπισμός μιας ασθένειας


Η Ταϋλανδέζικη πλατφόρμα οπλίζει τους αγρότες με εφαρμογή κινητού που τους επιτρέπει να δημοσιοποιούν ασθένειες, βοηθώντας αξιωματούχους να εντοπίζουν γρήγορα τις απειλές με την ικανότητα να μεταδίδονται από τα ζώα σε ανθρώπους.
Το αίμα μετράει!

Αυτή η βρετανική προσπάθεια στοχεύει στο να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει 3,6 δις αιματολογικές εξετάσεις που γίνονται κάθε χρόνο παγκοσμίως, δημιουργώντας ένα σύστημα έγκαιρου εντοπισμού μεταδοτικών ασθενειών.

Επισκόπηση MedShr και σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης

Το project, που έχει έδρα το Λονδίνο, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να μεταφέρει μέσω έρευνας, ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία από 1,5 εκατομμύριο γιατρούς σε 195 χώρες και από κοινωνικά δίκτυα για να εντοπίσει πανδημίες.

Εμβόλια για τον κορονοϊό

Η Συμμαχία Πρωτοβουλιών για την Προετοιμασία Επιδημιών, με προϋπολογισμό 3,5 δις δολαρίων για την αποφυγή μελλοντικών πανδημιών, χρηματοδοτεί την ανάπτυξη εμβολίων που εστιάζουν σε όλους τους κορονοϊούς, καθώς επίσης εμβόλια που στοχεύουν στον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον Covid-19.

Κέντρο Πληροφοριών για Πανδημίες και Επιδημίες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η γερμανική κυβέρνηση ιδρύουν κέντρο στο Βερολίνο αφιερωμένο στη χρήση προηγμένων τεχνολογιών για την πρόβλεψη, αποφυγή και εντοπισμό απειλών κατά της υγείας.

Πηγή ot.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2073,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,891,Κόσμος,10053,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,603,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3189,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2882,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Τεχνητή νοημοσύνη και ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία στη μάχη για να αποφευχθεί η επόμενη πανδημία - "Όλα" με τρόπο..
Τεχνητή νοημοσύνη και ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία στη μάχη για να αποφευχθεί η επόμενη πανδημία - "Όλα" με τρόπο..
Τεχνητή νοημοσύνη και ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία στη μάχη για να αποφευχθεί η επόμενη πανδημία - "Όλα" με τρόπο..
https://healthierway.gr/wp-content/uploads/2019/09/medical-records.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_70.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_70.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content