Στ. Πλουμιστός: "Αν δεν πιστέψουμε ότι αξίζουμε καλύτερα δε θα τα κυνηγήσουμε ποτέ"

Στ. Πλουμιστός: "Αν δεν πιστέψουμε ότι αξίζουμε καλύτερα δε θα τα κυνηγήσουμε ποτέ"

👉Το να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας δεν είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά και μετά το έχεις για πάντα.

Όπως γίνεται για παράδειγμα με το ποδήλατο. Μέχρι να μάθεις ποδήλατο θα πέσεις, θα χτυπήσεις, θα νευριάσεις, θα τα παρατήσεις και κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις. Και άμα το μάθεις, δε ξεμαθαίνεις.

Ξέρεις ποδήλατο για πάντα και κάθε φορά που ανεβαίνεις πάνω σε ένα, σου βγαίνει σχεδόν αυτόματα και φυσικά να το οδηγήσεις.

Ε, με την αγάπη για τον εαυτό μας δε συμβαίνει το ίδιο. Τον εαυτό μας πρέπει να τον αγαπάμε κάθε μέρα. Και πρέπει να δίνουμε μία εσωτερική μάχη διαρκώς για να μην ξεχνάμε να τον αγαπάμε.

Υπάρχουν μέρες που πραγματικά δεν αντέχω τον εαυτό μου και φαντάζομαι αυτό συμβαίνει και με άλλους ανθρώπους. Όχι απλά δεν τον αγαπώ αλλά δεν τον αντέχω κιόλας. Υπάρχουν και μέρες, ευτυχώς οι πιο πολλές πια, που τον αγαπώ και τον αποδέχομαι. Αλλά υπάρχουν κι αυτές οι λίγες δύσκολες μέρες που δεν τον γουστάρω με τίποτα.

Τον κοιτάζω στο καθρέφτη και βλέπω μόνο ατέλειες. Κι αυτές τις ατέλειές τις μεγαλοποιώ. Στα μάτια μου, αυτές τις δύσκολες μέρες, οι ατέλειές μου και τα ελαττώματά μου είναι τα μόνα βλέπω.

Θυμάμαι τα λάθη μου, σκέφτομαι τα ελαττώματά μου και δυσκολεύομαι να με συγχωρήσω. Θέλω απλά να απομονωθώ από όλους και όλα για να μην πληγώνομαι πια, για να μην κάνω άλλα λάθη, για να χρειάζεται να το παλεύω.

Είναι μέρες που η ψυχολογία πιάνει πάτο για διάφορους λόγους. Ίσως επειδή οι ορμόνες ταράζονται, ίσως επειδή συνέβησαν διάφορα που με έριξαν.

Όμως, δεν είμαι μόνος/η.

Δεν μπορεί κανείς να είναι συνέχεια καλά. Και τις μέρες που δεν είμαστε καλά πρέπει να τις παραδεχόμαστε και να ζητάμε βοήθεια ή να το παλεύουμε μόνοι μας και να μην το αφήνουμε να μας καταβάλλει.

Μία ερωτική απογοήτευση, ένας καβγάς με μία φίλη, μπούλινγκ ή δυσκολίες στη δουλειά, η μοναξιά και η μοναχικότητα και τόσα άλλα καθημερινά μπορούν να μας κάνουν να μην αγαπάμε τον εαυτό μας. Υπάρχουν πολλοί αόρατοι και ορατοί εχθροί που ασκούν μία πίεση πάνω μας, για να μην εκτιμάμε και να μην προσέχουμε τον εαυτό μας όπως πρέπει. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στη σύγχρονη κοινωνία που μας κάνουν επιρρεπείς στην κατάθλιψη, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση ή και την τρέλα. Και είναι κάποια παιδικά τραύματα που όλο μας κυνηγούν και δε μας αφήνουν σε ησυχία.

Η σχέση μας με τον εαυτό μας, όμως, είναι η πιο σημαντική. Η μακροβιότερη. Στις δύσκολες στιγμές πρώτα ο εαυτός μας θα παλέψει για μας και μετά αυτοί οι λίγοι που μας αγαπούν. Γιατί, λοιπόν, τον παραμελούμε και δεν τον αγαπάμε; Γιατί τον μισούμε;

Δυστυχώς, μεγαλώνοντας, οι δυσκολίες αυξάνονται, όμως, παράλληλα γινόμαστε κι εμείς πιο δυνατοί, πιο έμπειροι και πιο συνειδητοποιημένοι. Τις πιο πολλές φορές τουλάχιστον. Κανείς δεν είναι τέλειος. Συνεχώς, πρέπει να δουλεύουμε τον εαυτό για να γινόμαστε καλύτεροι. Όχι, μόνο εξωτερικά.

Περισσότερο πρέπει να δουλεύουμε το μέσα μας. Το πώς αντιμετωπίζουμε τις άσχημες καταστάσεις και το πώς αμυνόμαστε στις επιθέσεις που δεχόμαστε σε μία κοινωνία πολλές φορές απρόσωπη και σκληρή. Και τις επιθέσεις που δεχόμαστε από το παρελθόν μας κι από τις σκέψεις μας. Πώς να μάθουμε να απομώνουμε το πρόβλημα που έχουμε για μην επηρεάζει όλη μας τη ζωή. Πώς να μην αφήνουμε τα προβλήματα και τα ελαττώματά μας να καθορίζουν τη ζωή μας. Πώς να μάθουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον υπερασπίζομαστε.

Όχι, η βία δεν μας αξίζει. Ένας τοξικός έρωτας δεν μας αξίζει. Η λεκτική κακοποίηση από τον οποιοδήποτε δεν μας αξίζει.

Αξίζουμε καλύτερα κι αυτό το σύνθημα θα πρέπει να γίνει σημαία μας.

Γιατί αν δεν πιστέψουμε ότι αξίζουμε καλύτερα δε θα τα κυνηγήσουμε ποτέ. Θα συμβιβαστούμε και θα κακοβολευτούμε από φόβο να ρισκάρουμε και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Θα χάσουμε χρόνο μένοντας στη λάθος σχέση, έχοντας τους λάθους φίλους και μιαν δουλειά που μισούμε. Η ζωή και ο χρόνος δεν περιμένουν. Εμείς γιατί να περιμένουμε, και να μην αγαπήσουμε τον εαυτό μας τώρα;

Συναινώ με το άρθρο που διάβασα στο erevoktonos
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2075,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1852,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,892,Κόσμος,10055,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,604,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3191,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2883,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: "Αν δεν πιστέψουμε ότι αξίζουμε καλύτερα δε θα τα κυνηγήσουμε ποτέ"
Στ. Πλουμιστός: "Αν δεν πιστέψουμε ότι αξίζουμε καλύτερα δε θα τα κυνηγήσουμε ποτέ"
Στ. Πλουμιστός: "Αν δεν πιστέψουμε ότι αξίζουμε καλύτερα δε θα τα κυνηγήσουμε ποτέ"
https://www.happy-lifes.com/wp-content/uploads/2019/06/teenage-girl-with-praying-sunny-nature.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_623.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_623.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content