Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν η σχέση μας αξίζει να σωθεί

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν η σχέση μας αξίζει να σωθεί

👉Οι σχέσεις μπορεί να γίνουν δύσκολες. Τη μια στιγμή μπορεί να βρισκόμαστε στο υψηλότερο σύννεφο ευφορίας και το επόμενο δευτερόλεπτο να νιώθουμε ότι είμαστε μόνοι στη σχέση. Ωστόσο, όταν είμαστε σε μια σχέση και αμφισβητούμε το κατά πόσο μπορεί αυτή να συνεχιστεί, υπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα που χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας πριν αποφασίσουμε να χωρίσουμε.

Είναι σημαντικό αυτό το άτομο στη ζωή μας; Πόσο καιρό είμαστε μαζί; Έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές και παρ’ όλα αυτά τα καταφέραμε μαζί; Αυτού του είδους τα πράγματα θα επηρεάσουν την απόφασή μας. Εδώ συγκεντρώνονται συνοπτικά όσα χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας πριν χωρίσουμε με τον/τη τωρινό μας σύντροφο.

Ερωτήσεις που μπορούμε να θέσουμε στον εαυτό μας

Πριν αποφασίσουμε να τερματίσουμε εντελώς τη σχέση μας, είναι καλή ιδέα να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να σκεφτούμε τι λειτουργεί και τι εμποδίζει τη σχέση μας. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που μπορούμε να θέσουμε στον εαυτό μας και θα μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε αν θα μείνουμε «στο σκάφος ή θα κολυμπήσουμε προς την ακτή».

– Γιατί μπήκα σε αυτή τη σχέση εξαρχής;

– Πώς με κάνει αυτό το άτομο να αισθάνομαι; Πώς με έκανε να νιώσω στο παρελθόν;

– Μπορώ να ξαναβρώ την παλιά σπίθα ή δυναμική;

– Τι έχει αλλάξει που με κάνει να αναρωτιέμαι αν αξίζει να σωθεί η σχέση;

– Ποιοι είναι οι παράγοντες που με εμποδίζουν να συμβιβαστώ;

– Έχω κάνει αρκετά; Κι αν όχι, γιατί;

Εσείς και ο/η σύντροφός σας είναι σημαντικό να είστε σε θέση να απαντήσετε με ειλικρίνεια σε αυτές τις ερωτήσεις ξεχωριστά. Παρόλο που οι σχέσεις έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους δύο, η αληθινή εκπλήρωση και η ευτυχία ξεκινούν από τον εαυτό μας. Επομένως, το να ρίξουμε μια ματιά στις δικές μας πράξεις και να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια τη δική μας συμβολή στη σχέση θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε μια τελική απόφαση.

Τι πάει στραβά στη σχέση;

Πολύ συχνά, είναι εύκολο να δείχνουμε με το δάχτυλο κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό μας, ειδικά στις σχέσεις. Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι η σχέση οδεύει προς την καταστροφή, χρειάζεται να καθίσετε και να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση με τον/τη σύντροφό σας.

Αν πιστεύετε και οι δύο ότι η σχέση αξίζει να σωθεί, τότε θα δουλέψετε σοβαρά και οι δύο γι’ αυτή. Η επικοινωνία είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης στη ζωή – εδώ μπαίνει η πραγματική προσπάθεια. Ξεκινήστε κάνοντας ο ένας στον άλλον τις ακόλουθες ερωτήσεις:

– Πώς φτάσαμε εδώ;

– Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε για να σώσουμε αυτό που έχουμε;

– Τι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά;

– Επικοινωνούμε αρκετά; Αποτελεσματικά; Ακούμε και κατανοούμε πραγματικά ο ένας τον άλλον;

– Ποια είναι κάποια πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε;

– Μπορούμε να ζητήσουμε επαγγελματική βοήθεια;

– Είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας όταν είμαστε μαζί;

Πώς καταλαβαίνουμε αν η σχέση μας αξίζει να σωθεί;

Μπορεί να είναι εύκολο να απομακρυνθείτε και να αποφύγετε τη σύγκρουση, επειδή το να μείνετε απαιτεί σκληρή δουλειά. Ωστόσο, και τα δύο μέρη πρέπει να είναι πρόθυμα να αναλάβουν το μερίδιό τους σε κάθε σχέση, αλλιώς δεν θα λειτουργήσει. Ακολουθούν μερικές ενδείξεις για να ξέρετε αν η συνέχιση της σχέσης αξίζει.

Ο σύντροφός σας δεν θα σας εγκαταλείψει

Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, όσο αποξενωμένοι κι αν είστε, είναι ακόμα εκεί για να παλέψετε μαζί. Τότε είναι που ξέρετε ότι έχετε κάτι ανεκτίμητο και τελικά κάτι για το οποίο αξίζει να παλέψετε.

Μπορείτε να είστε ευάλωτοι μαζί

Είναι δύσκολο το να ανοιγόμαστε και να μοιραζόμαστε την πλήρη αλήθεια μας με κάποιον. Το να μοιράζεστε τους φόβους σας, τα ελαττώματά σας και τα μυστικά σας δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνετε ελαφρά τη καρδία. Το άνοιγμα με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι πιο τρομακτικό και από την ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Αν έχετε κάποιον που εμπιστεύεστε αρκετά ώστε να σας γνωρίζει εκ των έσω, κρατήστε τον κοντά σας γιατί γνωρίζει την καρδιά σας και σας αγαπά ακόμα.
Καταλαβαίνετε και οι δύο ότι όλοι είμαστε απλά άνθρωποι

Αν είστε αρκετά ώριμοι για να καταλάβετε ότι όλοι είμαστε απλά άνθρωποι, η αγάπη είναι ικανή να διαρκέσει. Φυσικά, οι άνθρωποι αποτυγχάνουν, κάνουν λάθη και σκοντάφτουν. Αλλά αν έχετε κάποιον πρόθυμο να αναλάβει τις ευθύνες του και να δουλέψει πάνω στις πτώσεις του, έχετε ένα διαμάντι που αξίζει να κρατήσετε. Η συγχώρεση θα σας απελευθερώσει – το να κρατάτε κακίες θα σας αφήσει κολλημένους και πικραμένους.

Εξακολουθείτε να νοιάζεστε

Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ αυτό το άτομο σας εκνευρίζει ή σας θυμώνει, εξακολουθείτε να νοιάζεστε για την ευημερία του. Αν νοιάζεστε, υπάρχει ακόμα ελπίδα για τη σχέση.
Είστε ακόμα οι καλύτεροι φίλοι

Έχει ειπωθεί ότι οι καλύτερες σχέσεις ξεκινούν από τη φιλία. Είτε ξεκινά ως φιλία είτε σταδιακά γίνεται μια σταθερή φιλία, μια σχέση αξίζει να σωθεί με έναν φίλο. Η απώλεια μιας σχέσης και μιας φιλίας θα ήταν επιζήμια.

Πηγή: verywellmind.com
Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
ON LINE ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ


Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι διαισθητικός και ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Πνευματικής Αφύπνισης του Νου - Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας (Spiritual Energy Healingman) δηλαδή Σύμβουλος ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αυτοβελτίωσης & Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θεραπευτικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης & Ίασης, συμβουλευτικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί του για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε!

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΕκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,462,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1999,ΑΠΟΨΕΙΣ,77,Άρθρα,818,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,115,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,733,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,145,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,772,ΒΙΝΤΕΟ,201,ΒΟΛΟΣ,79,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1834,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,179,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1473,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,30,ΕΡΕΥΝΕΣ,55,ΖΩΗ,179,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,45,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,53,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,559,Κόσμος,9758,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,463,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1568,Πολιτική,6881,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6058,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1160,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2918,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,51,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,98,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,653,Eco-News,2805,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν η σχέση μας αξίζει να σωθεί
Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν η σχέση μας αξίζει να σωθεί
Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν η σχέση μας αξίζει να σωθεί
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2021/07/pws-mporoume-katalavoume-an-sxesi-axizei-swthei.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_6.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_6.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content