«Τραχίνιες» του Σοφοκλή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος

«Τραχίνιες» του Σοφοκλή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος

👉Με την νέα παραγωγή «Τραχίνιες» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Θωμά Γκαγκά ξεκινά η φετινή θεατρική σεζόν για την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. 

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 και ώρα 19:30, στον επιβλητικό χώρο του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος που βρίσκεται μέσα στα όρια των τειχών της αρχαίας Δημητριάδος κοντά στη συνοικία των Ν. Παγασών του Δήμου Βόλου. 

Στις 4 Αυγούστου η παράσταση θα παρουσιαστεί σε ακόμη ένα σημαντικό μνημείο - τοπόσημο της περιοχής μας, στον Αρχαιολογικό χώρο Νέας Αγχιάλου (αρχαιολογικός χώρος Φθιωτίδων Θηβών - Βασιλική Α΄ Αγίου Δημητρίου), στις 19:30.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Δ/νσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου που πραγματοποιείται μετά από πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, Γρηγόρη Γαλάτη και έπειτα από σύμφωνη γνώμη χρήσης των δύο σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για προστασία και σεβασμό των χώρων αλλά και τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού τα οποία θα τηρηθούν απαρέγκλιτα, σύμφωνα με τις τελευταίες Κ.Υ.Α., ο αριθμός των θεατών που θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις τρεις αυτές παραστάσεις θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος, συνεπώς όσοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν ένα από τα εισιτήρια για τις συγκεκριμένες παραστάσεις θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να τα προμηθευτούν εγκαίρως.

Για όσους θεατές δεν καταφέρουν να παρακολουθήσουν τις «Τραχίνιες» στους δύο αρχαιολογικούς χώρους θα δοθεί ακόμη μία παράσταση στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας το Σάββατο 7 Αυγούστου στις 21:15.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Τραχίνα. Η εξόριστη βασίλισσα Διηάνειρα, αναμένει με αγωνία τα νέα για την τύχη του συζύγου της, Ηρακλή, μετά από πολύμηνη απουσία του. Ένας απεσταλμένος καταφθάνει και αναγγέλλει την επιστροφή του. Όμως ο Ηρακλής, αφού ολοκληρώσει τους άθλους του, δεν έρχεται μόνος. Οι χρησμοί θα επαληθευτούν; Μπορεί ένας πεθαμένος να σκοτώσει έναν ζωντανό;

Οι «Τραχίνιες», του Σοφοκλή, έργο αινιγματικό και βαθιά υπαρξιακό αλλά ταυτόχρονα καινοτόμο και σύγχρονο συμπυκνώνουν την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με την αναπότρεπτη μοίρα του. Μέσα σε ένα πλαίσιο ψυχαναλυτικών αποχρώσεων «κλειστού χώρου», οι συναισθηματικές εξάρσεις, οι άλλοτε βροντώδεις δονήσεις των ηρώων συμπορεύονται με το αδιαμφισβήτητο κύρος των Θεών.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

«Το έργο σε πρώτο επίπεδο είναι μια συγκλονιστική ερωτική τραγωδία. Κοιτώντας κανείς όμως βαθύτερα, ανακαλύπτει πως πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία έργα του Σοφοκλή. Με αφορμή το τέλος της ζωής του Ηρακλή, ο Σοφοκλής ψυχογραφεί λεπτεπίλεπτα τους χαρακτήρες του και τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να αλλάξουν την μοίρα τους. Οι ήρωες του έργου πέφτουν θύματα μιας εξαπάτησης που όταν την συνειδητοποιούν είναι πλέον αργά. Ένα αριστοτεχνικά γραμμένο έργο, που εντελώς αδικαιολόγητα, ελάχιστα το έχει εκμεταλλευτεί η θεατρική πράξη.», Θωμάς Γκαγκάς.

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Θωμάς Γκαγκάς

Πρωταγωνιστούν: Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Γιάννης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Ραφαήλος, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης
Δραματουργική Επεξεργασία: Χριστιάννα Μαντζουράνη
Επιμέλεια κίνησης: Αριάδνη Παπαπαναγιώτου
Μουσική: DNA (Aλέξανδρος Χρηστάρας-Μιχάλης Νιβολιανίτης)
Κατασκευή κουστουμιών: Πέννυ Τσομπανάκη
Κατασκευή σκηνικών: Αργύρης Ζήσης-Θανάσης Ματσαγγιάς
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Μετζικώφ για την πολύτιμη βοήθεια του.
Η φωτογράφιση για την προώθηση της παράστασης έγινε στο Studio Π56 από την Αγγελική Κοκκοβέ.
Γραφίστας: Θοδωρής Πιτσιρίκος

Προπώληση εισιτηρίων: από Τετάρτη 28/7
Ηλεκτρονική Προπώληση για όλες τις παραστάσεις: TICKET SERVICES (www.ticketservices.gr)

Φυσικά Σημεία Προπώλησης:

Α) Για το Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος και το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-13:00 & 18:00-20:00

Β) Για τον αρχαιολογικό χώρο Νέας Αγχιάλου: Μηδειάτης Αργύριος «Εφημερίδες-Ψιλικά» - οδός Ελευθερίας 43, Νέα Αγχίαλος

Η προπώληση θα ισχύει μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας από τα φυσικά σημεία και μέχρι μία ώρα πριν την παράσταση από την ηλεκτρονική προπώληση (www.ticketservices.gr). Οι κάτοχοι των εισιτηρίων πρέπει να τα φέρουν εκτυπωμένα ή σε ηλεκτρονική μορφή για επικύρωση στην είσοδο του θεάτρου. Υπενθυμίζουμε ότι τα εισιτήρια από την πλατφόρμα πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων πρέπει να φέρουν τη σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode), ειδάλλως δεν θεωρούνται έγκυρα. Παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του ticketservices.

Πρωτόκολλο Covid - Οδηγίες προς κοινό:

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των υποδείξεων του ΕΟΔΥ. ΔΕΝ είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός του κοινού για προσέλευση στην παράσταση. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση από τα θέατρα. Οι παραστάσεις είναι αποκλειστικά για καθήμενους. Για την αποφυγή συνωστισμού σας προτείνουμε την έγκαιρη προσέλευσή σας στα θέατρα.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2021 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και στο πλαίσιο καλοκαιρινών δράσεων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε αρχαιολογικούς χώρους μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/, fb: Τέχνες στον Βόλο, fb: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου και στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Πολιτισμού 2421082870 & 2421082358.
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΥΛΑΚΤΑ - ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΔΩΡΑ


ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,471,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2017,ΑΠΟΨΕΙΣ,85,Άρθρα,819,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,125,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,747,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,150,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,789,ΒΙΝΤΕΟ,202,ΒΟΛΟΣ,87,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1838,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,187,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1631,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,33,ΕΡΕΥΝΕΣ,58,ΖΩΗ,184,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,51,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,56,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,638,Κόσμος,9842,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,495,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1585,Πολιτική,6907,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6083,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,60,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1186,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3013,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,58,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,100,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,666,Eco-News,2824,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: «Τραχίνιες» του Σοφοκλή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος
«Τραχίνιες» του Σοφοκλή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος
«Τραχίνιες» του Σοφοκλή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος
https://1.bp.blogspot.com/-HOeK1rfHRpI/YP_Rta9aceI/AAAAAAAApzg/p2mnmPkGH8QchQmA_c4HtVaK0a4GiivYACNcBGAsYHQ/w289-h400/Traxinies%2BPress.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-HOeK1rfHRpI/YP_Rta9aceI/AAAAAAAApzg/p2mnmPkGH8QchQmA_c4HtVaK0a4GiivYACNcBGAsYHQ/s72-w289-c-h400/Traxinies%2BPress.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_478.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_478.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content