Αποφάσισαν τι θα τρώμε... Θα πλημμυρίσουν τους επόμενους μήνες τις αγορές με "εναλλακτικό κρέας" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποφάσισαν τι θα τρώμε... Θα πλημμυρίσουν τους επόμενους μήνες τις αγορές με "εναλλακτικό κρέας" (ΒΙΝΤΕΟ)

👉Καθώς οι πολίτες γίνονται όλο και πιο υπάκουοι με αφορμή τον κορωνοϊό, ενώ την ίδια ώρα καταναλωτές γίνονται όλο και πιο άνετοι με το να τρώνε μπιφτέκια και όχι μόνο από ψεύτικο κρέας, μια εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων που στηρίζεται από τον Jeff Bezos της Amazon και τον Bill Gates της Microsoft, χρησιμοποιεί το μύκητα ως το βασικό συστατικό για την δημιουργία τροφίμων από «εναλλακτικό κρέας», γνωστό ως «alt-meat».

Όπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία Nature’s Fynd με έδρα το Σικάγο, συγκέντρωσε $158 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση από επενδυτές που περιλαμβάνουν τους Bezos, Gates και Al Gore. Τα μπιφτεκάκια χωρίς κρέας και το τυρί χωρίς γάλα πρόκειται να φτάσουν στα ράφια των παντοπωλείων αργότερα φέτος, μαζί με άλλα προϊόντα χωρίς κρέας όπως μπέργκερς, τσίκεν νάγκετς χωρίς κοτόπουλο και… γιαούρτι.

Όπως μεταδίδεται, ο τομέας των εναλλακτικών τροφίμων εκτινάχθηκε το 2020, ενώ την ίδια ώρα, οι αποστολές προϊόντων εναλλακτικής πρωτεΐνης (alt-protein) από διανομείς υπηρεσιών τροφίμων σε εμπορικά εστιατόρια αυξήθηκε κατά 60% σε ετήσια βάση από τον Απρίλιο, σύμφωνα με την εταιρεία NPD Group.

Στην κορυφή της ανερχόμενης βιομηχανίας, σύμφωνα πάντα με το CNBC, βρίσκονται οι εταιρείες Beyond Meat και Impossible Foods των οποίων τα alt-meat προϊόντα όπως «μπέργκερς», «κοτόπουλο» και «λουκάνικα» έχουν τραντάξει την αμερικανική βιομηχανία τροφίμων, οδηγώντας άλλες εταιρείες όπως η Tyson Foods, η Perdue, η Hormel, η Cargill και άλλες να κυκλοφορήσουν δικά τους προϊόντα σε αυτή τη κατηγορία, έτσι ώστε το μεταλλαγμένο κρέας να τείνει να γίνει βασικό προϊόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για παραδοσιακούς κλάδους του ανθρώπου, όπως η κτηνοτροφία.

Ενδεικτικό είναι πως τρόφιμα από φυτικά ή άλλες… καλλιέργειες αναμένεται να αποκτήσουν το 60% του μεριδίου αγοράς στις παγκόσμιες πωλήσεις μέχρι το 2040, σύμφωνα με την συμβουλευτική διεθνιστική εταιρεία AT Kearney.

Οι κτηνοτρόφοι, βλέποντας την μείωση του κόστους για το alt-meat κρέας θα πρέπει να ανασηκώσουν τα φρύδια τους, γράφει το CNBC. Στα μέσα Ιουνίου, μια λίβρα Beyond Meat είχε τιμή $6,40, φέρνοντάς το πιο κοντά στην τιμή του παραδοσιακού βοείου κρέατος. Αυτό είναι μια πρόοδος για τον μακροπρόθεσμο στόχο του CEO της Beyond Meat, Ethan Brown, που θέλει να επιτύχει ισοτιμία με το παραδοσιακό κρέας και γιατί όχι να το εκτοπίσει από τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Το μπιφτέκι βοείου κρέατος πουλιόταν για $5,26 ανά λίβρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Η Impossible Foods μείωσε τις τιμές των εστιατορίων της δύο φορές των περασμένο χρόνο, και τον Φεβρουάριο, και μείωσε τις τιμές λιανικής κατά 20%, μειώνοντας την τιμή στις %5,49.

ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ Fusarium strain flavolapsis – Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ

Η Nature’s Fynd συνιδρύθηκε το 2012 – αρχικά ως Sustainable Bioproducts – από τους Thomas Jonas και Mark Kozubal, τώρα Διευθύνοντα Σύμβουλο και Επικεφαλής Επιστήμονα αντίστοιχα. Λίγα χρόνια νωρίτερα, ο Kozubal είχε ανακαλύψει ένα μικρόβιο, το Fusarium strain flavolapsis, από ηφαιστειακές θερμές πηγές στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone.

Ήταν επικεφαλής μιας ομάδας έρευνας και ανάπτυξης που διαμόρφωσε το μικρόβιο σε αυτό που η εταιρεία ονομάζει Fy, την ζυμωμένη, ευέλικτη, πλούσια σε πρωτεΐνη πηγή για τα προϊόντα της Nature’s Fynd.

Ενώ μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται για την παραγωγή ψωμιού, μπύρας, κρασιού, τυριού και άλλων προϊόντων, πλέον αναδεικνύεται ως η βασική πλατφόρμα για την βιομηχανία alt-protein. Η Quorn, με έδρα τη Βρετανία και που ιδρύθηκε το 1985, προσφέρει από το 2002 στις ΗΠΑ τα προϊόντα της χωρίς κρέας και με βάση τους μύκητες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με τον τρόπο που οι αγελάδες, τα κοτόπουλα και οι χοίροι εξημερώθηκαν πριν από αιώνες ως πηγές πρωτεϊνών, έτσι «τώρα είναι η ώρα για αυτή την δεύτερη εξημέρωση», δήλωσε ο Jonas σε μια πρόσφατη συνέντευξη. «Η εκτροφή αυτού το μικροβίου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος παραγωγής πρωτεϊνών που είναι εξίσου καλή.»

«Επειδή με 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους, η Γη δεν μεγαλώνει, οι πόροι της μειώνονται και η κλιματική αλλαγή καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την εύρεση γης για την καλλιέργεια σοδειών και διατροφή ζώων. Τα μαθηματικά απλά δεν λειτουργούν. Έτσι, ολόκληρος ο στόχος του νέου πρωτεϊνικού μας συστήματος είναι να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της πλήρους αλυσίδας πρωτεϊνών», υπογραμμίζει ο Jonas και προσθέτει:

«Ανταγωνιζόμαστε την βιομηχανία κρέατος, η οποία εργάζεται στην αλυσίδα εφοδιασμού τους για 300 χρόνια, οπότε έχουμε πολύ δρόμο να καλύψουμε».

Η δεύτερη εξημέρωση λοιπόν! Μέσω μυκήτων θα παράγεται τροφή για τους… εμβολιασμένους, οι οποίοι όπως εμπιστεύονται τα εμβόλια των «ειδικών», θα εμπιστευτούν και τις τροφές των «ειδικών», καθώς είναι σίγουρο πως θα ξεπεταχτούν ειδήμονες και σε αυτόν τον τομέα, για να πείσουν τους να προτιμήσουν τις τροφές εργαστηρίου από τις παραδοσιακές. Όλως τυχαίως και εδώ εμπλέκεται ο Bill Gates.
 

Το διάβασα στο el.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,504,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2097,ΑΠΟΨΕΙΣ,105,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,155,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,840,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,200,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,914,ΒΙΝΤΕΟ,327,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1857,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,217,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1897,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,70,ΖΩΗ,227,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,84,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,87,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,962,Κόσμος,10101,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,637,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1647,Πολιτική,6935,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6178,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,66,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1234,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3223,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,118,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,728,Eco-News,2902,GP - info,5,voice healing therapy,63,
ltr
item
Ploumistos.com: Αποφάσισαν τι θα τρώμε... Θα πλημμυρίσουν τους επόμενους μήνες τις αγορές με "εναλλακτικό κρέας" (ΒΙΝΤΕΟ)
Αποφάσισαν τι θα τρώμε... Θα πλημμυρίσουν τους επόμενους μήνες τις αγορές με "εναλλακτικό κρέας" (ΒΙΝΤΕΟ)
Αποφάσισαν τι θα τρώμε... Θα πλημμυρίσουν τους επόμενους μήνες τις αγορές με "εναλλακτικό κρέας" (ΒΙΝΤΕΟ)
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/07/gates1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_46.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_46.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content