Γιατί μένουμε σε μια φιλία που δεν λειτουργεί πια;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γιατί μένουμε σε μια φιλία που δεν λειτουργεί πια;

👉Aκριβώς όπως οι ερωτικές σχέσεις και οι οικογενειακοί δεσμοί, έτσι και οι φιλίες αναπτύσσονται και περιορίζονται, εξελίσσονται και μένουν στάσιμες. Όμως για κάποιους, είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομακρυνθούν από μια φιλία, ακόμη κι αν αυτή γίνει ανθυγιεινή, τοξική ή απλώς δεν προσφέρει πλέον τίποτα. Αλλά γιατί; Γιατί παραμένουμε σε φιλίες, όταν αυτές ξεκάθαρα σταματούν να λειτουργούν για εμάς;

5 λόγοι που μπορεί να παραμένουμε σε μια δυστυχισμένη φιλία

1. Μοιραζόμαστε πολλές ιστορίες


Το μάντρα «καλύτεροι φίλοι για πάντα» διαπερνά την κουλτούρα μας, με κοινά κολιέ, μυστικές χειραψίες και παιδικές ταινίες που όλα δείχνουν τη σημασία και τη διάρκεια των παιδικών φιλικών σχέσεων. Αν και η νοσταλγία και το ήθος γύρω από τις παιδικές φιλίες μπορεί να οδηγήσει σε εγγύτητα που διαρκεί και μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου, μπορεί επίσης να εμποδίσει τη διαδικασία αποχωρισμού όταν αυτή η φιλία παύει να είναι αμοιβαία ή αρχίζει να δημιουργείται ένα χάσμα ανάμεσά μας.

Οι φίλοι της παιδικής ηλικίας μπορεί να παραμείνουν φίλοι επειδή αισθάνονται ένοχοι για την παραβίαση του ιερού δεσμού μιας μακροχρόνιας φιλίας. Οι δεσμοί που δένουν δύο ανθρώπους μετατρέπονται έτσι σε ένα σημαντικό εμπόδιο σε μια φιλία που δεν λειτουργεί πλέον για τους εμπλεκόμενους.

2. Ο φίλος μας βοήθησε να περάσουμε μια δύσκολη στιγμή

Όταν ένας φίλος σας βοηθά να περάσετε ένα δύσκολο γεγονός ή μια δύσκολη περίοδο της ζωής σας, μπορεί να νιώθετε ότι οφείλετε πίστη σε αυτόν τον φίλο. Και όπως οι δεσμοί της ιστορίας, η αφοσίωση μπορεί να εμβαθύνει μια φιλία. Αλλά μερικές φορές, γίνεται η τελευταία κλωστή που κρατά ενωμένη μια κατά τα άλλα παραπαίουσα σχέση.

Όταν η φιλία παύει να είναι πια αμοιβαία, ίσως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε: Τι οφείλω σε αυτόν τον φίλο και για πόσο καιρό; Μήπως η υποστήριξή του σημαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί ποτέ να αλλάξει μεταξύ μας; Μπορώ να νιώσω ευγνωμοσύνη για την προηγούμενη βοήθειά τους και να τιμήσω το σημείο στο οποίο βρίσκεται τώρα η σχέση;

3. Αισθανόμαστε ότι συνδεόμαστε με έναν φίλο μέσω ενός δικτύου

Μερικές φορές το να απεμπλακούμε από μια φιλία είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν η φιλία λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό στο πλαίσιο μιας παρέας. Σε αυτό το σενάριο, ένα άτομο μπορεί να δυσκολεύεται να αποστασιοποιηθεί από έναν φίλο χωρίς να αποσυνδεθεί από ένα ευρύτερο κοινωνικό δίκτυο. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο μπορεί να ανεχτεί μια απογοητευτική ή δυστυχισμένη φιλία στο όνομα της παραμονής του στη συλλογικότητα.

4. Φαντάζει ευκολότερη η διατήρηση μιας παλιάς φιλίας από τη δημιουργία μιας νέας

Για όσους δυσκολεύονται με τη θέσπιση ορίων ή την αντιπαράθεση, η παραμονή σε μια δυστυχισμένη φιλία μπορεί να φαίνεται προτιμότερη από την ταλαιπωρία της αλλαγής της. Το φαινόμενο του ghosting μιλά για την ανησυχία που προκαλεί η διεξαγωγή ανοιχτών, ειλικρινών συζητήσεων μέσα σε σχέσεις που «παλεύουν» να σταθούν όρθιες. Αλλά για όσους δεν θέλουν ή δεν έχουν τη δύναμη να αποχωρήσουν σιωπηλά, μια δυστυχισμένη σχέση παραμένει στη θέση μιας αμοιβαίας.

5. Κανείς δεν μας έμαθε πώς να χωρίζουμε από μια φιλία

Παρά τα ράφια γεμάτα με βιβλία για τον τερματισμό τοξικών ερωτικών σχέσεων και τα αμέτρητα άρθρα για την απομάκρυνση από τοξικά μέλη της οικογένειας, λίγοι είναι αυτοί που μιλούν για τις δυσκολίες του τερματισμού μιας ανθυγιεινής φιλίας. Έτσι, πολλοί από εμάς ψάχνουμε να βρούμε την κατάλληλη γλώσσα και τις μεθόδους για να χωρίσουμε με υγιείς τρόπους από μια δυστυχισμένη φιλία.

Ο τερματισμός μιας φιλίας είναι δύσκολος. Είναι επώδυνος. Απαιτεί να καθίσει κανείς με άβολες αλήθειες που μπορεί να ανατρέψουν ρουτίνες, παραδόσεις και δεσμούς. Αλλά μερικές φορές, είναι το καλύτερο για όλους τους εμπλεκόμενους. Το θάρρος να φύγουμε κάνει χώρο για τους ανθρώπους που ανήκουν στη ζωή μας και μας βοηθούν να εξελιχθούμε.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1948,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,694,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,128,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,189,ΒΟΛΟΣ,57,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,151,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,856,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,380,Κόσμος,9504,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5935,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1102,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2590,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,35,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,618,Eco-News,2754,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Γιατί μένουμε σε μια φιλία που δεν λειτουργεί πια;
Γιατί μένουμε σε μια φιλία που δεν λειτουργεί πια;
Γιατί μένουμε σε μια φιλία που δεν λειτουργεί πια;
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2021/07/5-logoi-mporei-paramenoume-distixismeni-filia.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_36.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/07/blog-post_36.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content