«Μείνε στάσιμος, μην κάνεις τίποτα»! Η νέα τάση που «απειλεί» και την Ελλάδα

«Μείνε στάσιμος, μην κάνεις τίποτα»! Η νέα τάση που «απειλεί» και την Ελλάδα

👉Μια νέα τάση κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των νέων στην Κίνα, η οποία θυμίζει έντονα τα επιδόματα απραγίας που δίνονται στην Ελλάδα, καθώς η εργασία περνά σε δεύτερη μέρα, με αφορμή τα μέτρα περιορισμού για τον κορωνοϊό.

Η τάση ονομάζεται: «Μην κάνεις τίποτα στην ζωή και διατήρησε τον τρόπο ζωής σου στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο».

Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό το φαινόμενο;

Όπως αναφέρουν κινεζικά ρεπορτάζ, μεταξύ των νέων της Κίνας στα 20 τους και στα 30 τους, ένα ρητό κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα και γίνεται τάση στα κοινωνικά μέσα.

Είναι το ”μείνε στάσιμος”. Ορισμένοι Κινέζοι πολίτες στο διαδίκτυο επίσης το αποκαλούν η προσέγγιση ”μην κάνεις τίποτα” ή “το κίνημα της ξάπλας”.

Ο όρος μεταφράζεται ως η μείωση των επιθυμιών κάποιου στο ελάχιστο: να μην δουλεύεις, να μην αγοράζεις ακίνητα, να μην πηγαίνεις για ψώνια, να μην παντρεύεσαι και να μην κάνεις παιδιά. Μόνο να διατηρείς τον τρόπο ζωής σου στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο.

Αξέχαστη παραμένει η αναφορά στην Ida Margrete Meier Auken και σε όσα δήλωσε το 2016, καθώς αυτά θα διέπουν την «κλιματική πολιτική», στην οποία μπήκε επισήμως η Ελλάδα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος: «Καλωσήρθατε στο 2030. Δεν έχω ιδιοκτησία, δεν έχω ιδιωτικότητα και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη».

Η Auken είναι πολιτικός από την Δανία και μέλος του πολιτικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Folketing. Είναι μέλος του κοινοβουλίου από το 2007 και διετέλεσε υπουργός Περιβάλλοντος της Δανίας από το 2011 έως το 2014.

Είχε δηλώσει λοιπόν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σε μία ανάρτηση, η οποία κατά περίεργο τρόπο έχει κατέβει.

Καλώς ήλθατε στο έτος 2030. Καλώς ήλθατε στην πόλη μου – ή θα έπρεπε να πω, “η πόλη μας”. Δεν έχω τίποτα. Δεν έχω αυτοκίνητο. Δεν έχω σπίτι. Δεν έχω συσκευές ή ρούχα.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά για εμάς σε αυτήν την πόλη δεν είναι. Όλα όσα θεωρήσατε προϊόν, έχουν πλέον γίνει υπηρεσία. Έχουμε πρόσβαση στις μεταφορές, την διαμονή, το φαγητό και όλα όσα χρειαζόμαστε στην καθημερινή μας ζωή. Ένα προς ένα όλα αυτά τα πράγματα έγιναν δωρεάν, οπότε καταλάβαμε πως δεν έχει νόημα να έχουμε πολλά.

Η πρώτη επικοινωνία έγινε ψηφιακή και δωρεάν σε όλους. Στην συνέχεια, όταν η καθαρή ενέργεια έγινε ελεύθερη, τα πράγματα άρχισαν να κινούνται γρήγορα. Οι τιμές των μεταφορών μειώθηκαν δραματικά. Δεν είχε νόημα να έχουμε πλέον αυτοκίνητα, γιατί θα μπορούσαμε να καλέσουμε ένα όχημα χωρίς οδηγό ή ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο για μεγαλύτερες διαδρομές μέσα σε λίγα λεπτά. Ξεκινήσαμε να μεταφέρουμε τον εαυτό μας με πολύ πιο οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, όταν οι δημόσιες συγκοινωνίες έγιναν ευκολότερες, γρηγορότερες και πιο βολικές από το αυτοκίνητο. Τώρα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είχαμε αποδεχτεί την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την ατμοσφαιρική ρύπανση από κινητήρες καύσης. Τι σκεφτόμασταν;

Μερικές φορές χρησιμοποιώ το ποδήλατό μου όταν πηγαίνω να δω μερικούς από τους φίλους μου. Μου αρέσει η άσκηση και η διαδρομή. (…) Περπάτημα, ποδηλασία, μαγείρεμα, σχέδιο και καλλιέργεια φυτών. Είναι τέλειο το νόημα αυτών των δραστηριοτήτων και μας θυμίζει πώς ο πολιτισμός μας προέκυψε από μια στενή σχέση με την φύση.

Στην πόλη μας δεν πληρώνουμε κανένα ενοίκιο, επειδή κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χώρο μας όποτε δεν τον χρειαζόμαστε. Το σαλόνι μου χρησιμοποιείται για επαγγελματικές συναντήσεις όταν δεν είμαι εκεί.

Καμιά φορά, θα επιλέξω να μαγειρέψω μόνος μου. Είναι εύκολο – ο απαραίτητος εξοπλισμός κουζίνας παραδίδεται στην πόρτα μου μέσα σε λίγα λεπτά. Από την στιγμή που η μεταφορά έγινε δωρεάν, σταματήσαμε να βάζουμε όλα αυτά τα πράγματα στο σπίτι μας. Γιατί να διατηρούμε έναν πλάστη ζυμαρικών και μια μηχανή κρέπας στα ντουλάπια μας; Μπορούμε απλά να τα παραγγείλουμε όταν τα χρειαζόμαστε.

ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ;

Όταν τα προϊόντα μετατρέπονται σε υπηρεσίες, κανείς δεν ενδιαφέρεται για πράγματα με σύντομη διάρκεια ζωής. Όλα είναι σχεδιασμένα για ανθεκτικότητα, δυνατότητα επισκευής και ανακύκλωση. Τα υλικά ρέουν πιο γρήγορα στην οικονομία μας και μπορούν να μετατραπούν σε νέα προϊόντα αρκετά εύκολα. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα φαίνονται πολύ μακρινά, αφού χρησιμοποιούμε μόνο καθαρή ενέργεια και καθαρές μεθόδους παραγωγής. Ο αέρας είναι καθαρός, το νερό είναι καθαρό και κανείς δεν θα τολμούσε να αγγίξει τις προστατευόμενες περιοχές της φύσης (σ.σ. No Human Zones) γιατί αποτελούν τέτοια αξία για την ευημερία μας. Στις πόλεις έχουμε άφθονο χώρο πρασίνου, φυτά και δέντρα παντού.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΌ)

Ψώνια; Δεν μπορώ πραγματικά να θυμηθώ τι είναι αυτό. Για τους περισσότερους από εμάς, έχει μετατραπεί σε επιλογή πραγμάτων προς χρήση. Μερικές φορές βρίσκω αυτήν την διασκέδαση και μερικές φορές θέλω απλώς ο αλγόριθμος να το κάνει για μένα. Ξέρει την γεύση μου καλύτερα από ό, τι τώρα.

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ ανέλαβαν τόσο μεγάλο μέρος της δουλειάς μας, ξαφνικά είχαμε χρόνο να φάμε καλά, να κοιμηθούμε καλά και να περνάμε χρόνο με άλλους ανθρώπους (σ.σ. καθισιό με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα). Η έννοια της ώρας αιχμής δεν έχει πλέον νόημα, καθώς η δουλειά που κάνουμε μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

(…)

Μερικές φορές ενοχλούμαι από το γεγονός ότι δεν έχω πραγματική ιδιωτικότητα. Ξέρω ότι, κάπου, καταγράφονται όλα όσα κάνω, σκέφτομαι και ονειρεύομαι. Απλώς ελπίζω ότι κανείς δεν θα το χρησιμοποιήσει εναντίον μου.

Συνολικά, είναι μια καλή ζωή. Πολύ καλύτερα από το μονοπάτι που βρισκόμασταν, όπου έγινε τόσο σαφές ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε με το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης. Υποφέραμε από όλα αυτά τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν: ασθένειες του τρόπου ζωής, κλιματική αλλαγή, προσφυγική κρίση, περιβαλλοντική υποβάθμιση, πόλεις με πλήρη συμφόρηση, ρύπανση των υδάτων, ατμοσφαιρική ρύπανση, κοινωνική αναταραχή και ανεργία. Χάσαμε πάρα πολλούς ανθρώπους προτού συνειδητοποιήσουμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά.

Δυστυχώς, με βάση τον κλιματικό νόμο, όλα αυτά δείχνουν ότι γίνουν πράξη στις μέρες μας! Είστε έτοιμοι να τα ζήσετε;;;
 

Το διάβασα στο el.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2075,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1852,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,892,Κόσμος,10055,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,604,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3191,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2883,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: «Μείνε στάσιμος, μην κάνεις τίποτα»! Η νέα τάση που «απειλεί» και την Ελλάδα
«Μείνε στάσιμος, μην κάνεις τίποτα»! Η νέα τάση που «απειλεί» και την Ελλάδα
«Μείνε στάσιμος, μην κάνεις τίποτα»! Η νέα τάση που «απειλεί» και την Ελλάδα
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/06/ypourgeio-ergasias-1024x640.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/06/blog-post_88.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/06/blog-post_88.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content