«Δεν έχουμε τελειώσει» - Καμπανάκι από τους ειδικούς για μετάλλαξη Δέλτα στην Ευρώπη

«Δεν έχουμε τελειώσει» - Καμπανάκι από τους ειδικούς για μετάλλαξη Δέλτα στην Ευρώπη

👉Το δημοσίευμα των FT μιλάει για τους κινδύνους νέου κύματος στην Ευρώπη εξαιτίας της διασποράς του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα που έχει ήδη προκαλέσει πρόβλημα στη Βρετανία, έχει κυριαρχήσει στην Πορτογαλία, και έχει μεταδοθεί σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.

Η μεταδοτικότητα του στελέχους Δέλτα (γνωστό και ως ινδικό) ανησυχεί τους επιστήμονες που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα μελέτες, όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν μεγάλες πιθανότητες να προσβληθούν.

Στο εκτενές ρεπορτάζ τους οι FT, μιλάνε με σαφήνεια για «απειλή» κατά της προόδου που έχει σημειώσει η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες στην ανάσχεση της πανδημίας.

Κερδίζει διαρκώς έδαφος στην Ευρώπη

Παραθέτοντας δεδομένα του συστήματος «παρακολούθησης» και ανάλυσης της πορείας του ιού που χρησιμοποιεί, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι παρότι η συγκεκριμένη παραλλαγή (γνωστή και ως «ινδική»), προς το παρόν αποτελεί απλά μέρος του συνολικό πανδημικού «κάδρου» στη Γηραιά Ήπειρο, κερδίζει συνεχώς έδαφος: συνιστά πλέον το 96% της νέας αλυσίδας κρουσμάτων στην Πορτογαλία, πάνω από το 20% στην Ιταλία και περίπου 16% στην Ιταλία.

Όπως τονίζεται, η μικρή, αλλά διαρκώς αυξανόμενη καμπύλη των κρουσμάτων, έχει σημάνει συναγερμό για ενδεχόμενο «φρένο» στην πρόοδο που έχει σημειώσει το τελευταίο δίμηνο η Ευρώπη, που έχει κατορθώσει να φέρει τους δείκτες νέων μολύνσεων και θανάτων στο χαμηλότερο επίπεδο από το περασμένο φθινόπωρο.

«Είμαστε καθ΄οδόν προς τη συντριβή του ιού και της πανδημίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην «Δέλτα» να πάρει το πάνω χέρι», ήταν, μάλιστα η χαρακτηριστική αποστροφή του Γάλλου υπουργού Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, την περασμένη Τρίτη.

Νέοι περιορισμοί στην Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία, η εξάπλωση της παραλλαγής έχει εντοπιστεί κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Λισαβόνας, όπου κατεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα πάνω από το 60% των συνολικών κρουσμάτων της χώρας.

Κάτι που οδήγησε σε επιβολή επιπλέον περιορισμών, καθώς απαγορεύτηκαν οι «μη ουσιώδεις» μετακινήσεις από και προς την πόλη.

Η προσοχή είναι στραμμένη στη Βρετανία

Η προσοχή των επιστημόνων από όλη την Ευρώπη, είναι, ωστόσο, στραμμένη κυρίως στη Βρετανία, όπου τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, με την «Δέλτα» να αφορά το 98% των νέων περιστατικών, αναφέρουν οι FT.

Μάλιστα, μετά την παρουσίαση επίσημων στοιχείων της κυβέρνησης, που καταδείκνυαν ότι ο κίνδυνος νοσηλείας είναι 2,2 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την παραλλαγή «Άλφα», το Λονδίνο προχώρησε σε αναστολή ενός μήνα της ολικής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

«Οι αποφάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων αποτελούν κάτι σαν εργαστήριο (σ.σ. για εξαγωγή συμπερασμάτων) για εμάς στην υπόλοιπη Ευρώπη», αναφέρει στο βρετανικό μέσο ο Μπρουνό Λινά, ιολόγος από την πόλη της Λυών και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για την πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, το αν οι εξάρσεις της «Δέλτα» θα οδηγήσουν σε ευρύτερη επιδείνωση στην Ευρώπη θα κριθεί από δύο παράγοντες: από το πόσοι πολίτες θα φτάσουν στον πλήρη εμβολιασμό, αλλά και από τη συμπεριφορά τους κατά την περίοδο άρσης των μέτρων σε κοινωνική ζωή και εργασιακό περιβάλλον.

Αγώνας δρόμου για τους εμβολιασμούς

Οι έρευνες της βρετανικής κυβέρνησης υπογραμμίζουν με έμφαση τη σημασία να ολοκληρωθεί η εμβολιαστική εκστρατεία το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, η πρώτη δόση των εμβολίων είναι σε γενικές γραμμές λιγότερο αποτελεσματική απέναντι στη «Δέλτα», συγκριτικά με τις προηγούμενες παραλλαγές.

Οι δύο δόσεις αυξάνουν, μάλιστα, την προστασία από συμπτωματική νόσο από την εν λόγω μετάλλαξη, από το 33% στο 81%. Ωστόσο, ενώ στη Βρετανία περίπου 46% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, τα ποσοστά στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης κυμαίνονται σαφώς χαμηλότερα, μεταξύ 20% και 30%.

«Αν κρατήσουμε έναν καλό ρυθμό στους εμβολιασμούς και κάποια μέτρα προστασίας, όπως τη μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, μπορούμε ακόμη να καταστείλουμε την κυκλοφορία του ιού μέσα στο καλοκαιρί», συμπληρώνει ο Γάλλος ιολόγος.

«Η «Δέλτα» θα εκτοπίσει τις υπόλοιπες παραλλαγές, θα πρέπει αυτό να το έχουμε υπόψη μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα οδηγηθούμε σε ένα νέο επιδημικό κύμα», προσθέτει.

Πάντως, όσον αφορά τη Βρετανία, επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, ανέφερε χθες στο BBC ότι «ένα νέο κύμα στη χώρα, έχει σαφέστατα ξεκινήσει», εκφράζοντας, ωστόσο, την αισιόδοξη οπτική ότι λόγω εμβολιασμών, αυτό δεν αποτυπώνεται προς το παρόν στους δείκτες νοσηλειών. Αναδεικνύοντας, εν ολίγοις, με τη σειρά του τη σημασία της όσο το δυνατόν ταχύτερης προόδου των εμβολιαστικών εκστρατειών.

Μεγαλύτερη εξάπλωση από τα νούμερα;

Όπως αναφέρουν οι FT, κάποιοι επιστήμονες φοβούνται ότι η παραλλαγή «Δέλτα» έχει ήδη εξαπλωθεί περισσότερο απ΄ όσο φαίνεται, αλλά αυτό δεν έχει εντοπιστεί, καθώς τα δεδομένα για την γονιδιωματική αλληλουχία που απαιτείται για την ταυτοποίηση των παραλλαγών στην Ευρώπη, είναι λιγότερα από τα απαιτούμενα.

Ειδικότερα, ενώ στη Βρετανία ο αριθμός ανέρχεται πάνω από τις 500.000 γονιδιώματα, άλλες μεγάλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, είναι πολύ πίσω: 130.000 έχουν ακολουθηθεί στη Γερμανία, 47.000 στη Γαλλία και 34.000 στην Ισπανία.

«Κοστίζει ακριβά, είναι χρονοβόρο και έχει παραμεληθεί», εξηγεί στους FT ένας ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Το δημοσίευμα αναδεικνύει, ωστόσο, το παράδειγμα της Δανίας, που έχει ιχνηλατήσει έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και, παρόλα αυτά, έχει εντοπίσει λίγα περιστατικά της «Δέλτα», παρότι η παραλλαγή έφτασε στη χώρα, σχεδόν ταυτόχρονα με τη Βρετανία.

Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, από διάφορες παραμέτρους: τα δημογραφικά δεδομένα, τις μετακινήσεις του πληθυσμού (συμπεριλαμβανομένων και των αφίξεων από χώρες με έξαρση όπως η Ινδία), αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης στις κοινότητες που εντοπίζεται. Από την πλευρά του, ειδικός του Ινστιτούτου του Κέιμπριτζ αναφέρει πως οι διαφορές μεταξύ χωρών ως προς τη διάδοση της «Δέλτα», παραμένουν εν πολλοίς «ένα μυστήριο».

«Δεν έχουμε τελειώσει»

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί κοινή παραδοχή μεταξύ των επιστημόνων ότι «η παραλλαγή «Δέλτα», ανεξάρτητα από πού θα προέρχεται, στο τέλος θα επικρατήσει». Το κλειδί, λένε, είναι σαφώς η αύξηση των πλήρως εμβολιασμένων, παράλληλα, με τον όσο το δυνατόν ισχυρότερο περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

«Πρέπει να διατηρήσουμε ξεκάθαρο το μήνυμα: Όλο αυτό δεν έχει τελειώσει», είναι η αποστροφή του Γάλλου ιολόγου, Μπρουνό Λινά, με την οποία καταλήγει το δημοσίευμα.
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,496,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2073,ΑΠΟΨΕΙΣ,102,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,150,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,822,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,192,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,898,ΒΙΝΤΕΟ,301,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,206,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1855,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,38,ΕΡΕΥΝΕΣ,63,ΖΩΗ,221,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,70,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,891,Κόσμος,10053,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,603,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1632,Πολιτική,6930,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6161,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,80,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1224,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3189,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,74,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,110,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,712,Eco-News,2882,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: «Δεν έχουμε τελειώσει» - Καμπανάκι από τους ειδικούς για μετάλλαξη Δέλτα στην Ευρώπη
«Δεν έχουμε τελειώσει» - Καμπανάκι από τους ειδικούς για μετάλλαξη Δέλτα στην Ευρώπη
«Δεν έχουμε τελειώσει» - Καμπανάκι από τους ειδικούς για μετάλλαξη Δέλτα στην Ευρώπη
https://analyst.gr/wp-content/uploads/2020/05/koronoios.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/06/blog-post_65.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/06/blog-post_65.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content